Şenol Güneş Ve Burak Yılmaz Açıklamalarda Bulundu! Güneş istediği Transferleri Açıkladı

03.07.2023 - 16:10 | Son Güncellenme: 03.07.2023 - 17:03

Beşiktaş haberleri... Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş ve yardımcısı Burak Yılmaz açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Şenol Güneş Ve Burak Yılmaz Açıklamalarda Bulundu! Güneş istediği Transferleri Açıkladı

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş ve yeni yardımcısı Burak Yılmaz, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Güneş, transfer sürecinden tut, sakat oyuncular ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Burak Yılmaz: "Şenol Güneş'in yanında başlamak çok büyük bir şans"

İlk olarak söze başlayan Burak Yılmaz, "Antrenörlük hayatıma da futbolculukta olduğu gibi Şenol Güneş'in yanında başlamak çok büyük bir şans. Kendisine teşekkür ediyorum. Camiamıza, başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Beşiktaş için buradayım. Katkım olursa ne mutlu bana" dedi. 

Şenol Güneş: "Cenk ve Tayyip hala sakat"

Şenol Güneş ise, "8'ine kadar burada çalışıyoruz. Buradaki dönemde daha çok sağlık muayeneleri, testleri hem de idmanların altyapısını oluşturmak için ön hazırlık dönemi geçirmiş oluyoruz. Henüz kadromuzu tamamlamadık. Cenk ve Tayyip hala sakat. İzinli olanlar var. 9'unda Avusturya'ya gidiyoruz. 21 Temmuz'a kadar oradayız. 3 tane hazırlık maçı yapacağız. Arkasından ilk resmi maçımız olan 27 Temmuz'daki Konferans Ligi'nde ilk maçımızı oynayacağız.

İlgini Çekebilir
Kent'ten Kartal'a: İlham verdi
Habere Git

"En iyisini yapmaya çalışacağız"

Takım olarak önümüzde üç kulvar var. Konferans Ligi, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası. En iyisini yapmaya çalışacağız. Adı zaten şampiyonluk. Onu kullanmak bile istemiyorum artık. Bize düşen bu hedefe ulaşmak için en iyisini yapmak.

"Redmond ile şu anda görüşmeler yapıyor"

Transfer teknik ve ekonomik bir olaydır. Zaman alıyor. Bu hafta içinde olabileceğini istiyoruz. Milli takımdan gelen oyuncularla beraber katılacağını bekliyorum. Elimizde kadromuz var. O kadronun içinde mukavelesi biten ve kiralık olan iki oyuncu vardı. Tayfur ve Redmond. Tayfur takımına döndü zaten Redmond ile şu anda görüşmeler yapıyor. Bana gelen bilgiye göre olumlu yönde. Şu anda bekliyoruz. Ona göre transferler olacaktır. 

"En acil olan sağ stoper"

Stoper mutlaka almak durumundayız. Defansif ve ön orta saha olabilir. Hücumda açık ve forvet arayışlarımız var. Sol beke duruma göre bakacağız. En acil olan sağ stoper. Sol stoperde zaten Colley ve Saiss en önemli oyuncularımız. Ama buna rağmen orada bir boşluk hissediyorum. Tayyip'in sakatlığı var. Sağ bekte ve kaleci de sıkıntımız yok. Orta sahadaki oyuncularıma güveniyorum ama takviye yapmayı düşünüyoruz.

İlgini Çekebilir
Kartal farkı imzada, başlıyor!
Habere Git

"Bir açık forveti düşünüyorum, yönetimle konuşuyoruz"

Ghezzal gün itibarıyla katıldı. Durumu iyi görünüyor. Yüklemeler sonucunda ne olacağını göreceğiz. Redmond gelirse, Redmond-Ghezzal-Aboubakar-Cenk. Bir açık forveti düşünüyorum, yönetimle konuşuyoruz. Ekonomisi teknik yapısı uyumu hepsine bakmak durumundayız. Geçen seneki transferler tuttuğu için artımız var ama daha yukarı çıkarmak istiyoruz.

"Güveneceğimiz kurum olması çok önemli"

Ligle ilgili adaletli, ahlaklı, iyi niyetli, şeffaf olacağız. Bu işleri yaparken, lig yarışı içerisinde federasyon da önemli. Çok derine girmeyeceğim. Güveneceğimiz kurum olması çok önemli. Güveneceğimiz kurum olsun, yetkililerin sorumlulukları belli olsun istiyoruz. Hatalar tabii olacaktır. Gücümüzü de inancımızı da geçen seneyi başlangıç olarak görüyorum. Geçen sene bitiş değil başlangıçtı. Zor bir sezon olacak. Akıcı ve yoğun bir lig olacaktır. Deprem nedeniyle tam olarak ne olacak bilmiyorum ama takım sayısı 20 olacaktır. En az 50 maç bekliyoruz

Şenol Güneş'ten MHK, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'na davet

İmkansızlıklar aşılacak durumdadır. Oynadığımız oyundan keyif alsınlar istiyoruz. Sabretmeyi, çalışmayı çok iyi oturttuk. Oyun hızını artırmak gerekiyor. Öfkeyi, kötülüğü istemiyoruz. Öfkeyi sevgiyle, kötülüğü iyilikle yenmeye çalışacağız. MHK, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu kurumsal kimlikleriyle varolsun kişisel kararlar vermesin istiyoruz. Beyaz sayfa açmaya evet diyorum ama silgiyi de bitirmeyelim diyorum.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, TFF'nin anlaşmasını sıfırladı!
Habere Git

"Hayalimiz ve hedefimiz var"

Oyuncular burada mutlu. Mutluluk çalışmayı da artırır. Hayalimiz ve hedefimiz var. Hedefi olanın da işini iyi yaptığında başaracağını biliyorum. Şeffaf olacağız. Çekişmeler içinde dışarıdan gelen yanlış bilgilere alet olup gereksiz kavgalara girmeye gerek yok. Bunların kimseye yararı yok. Hepimiz gelip geçiciyiz. Kendi eksiğini bile söyleyebilen, doğruluğu ve adaleti ön plana çıkaran bir takım olduğumuzu düşünüyorum.

"Şampiyonlar Ligi de olsa her takımı yenmek için sahaya çıkacağız"

Yönetimin de bu konuda daha heyecanlı olmasını bekliyorum. Yönetimi de taraftar ve camianın teşvik ederek yönlendirmesinde yarar var. Oyuncuların da sorumluluklarını bilmelerini ve çalışıp taraftarları sevindirmelerini ve sezon bittiğinde mutlu bitirmeyi diliyorum. Şampiyonlar Ligi de olsa her takımı yenmek için sahaya çıkacağız. Şu anda hazırlık döneminde tam kadro olmayacağız. Aksaklıkları, hataları hoşgörüyle karşılarım. Ama yarışmalarda olmamalı. Zaman zaman zorluk çekebilirsiniz ama sonra hedefe gidersiniz. Hedefimiz yapabileceğimizle orantılı. Zaman zaman gruplardan çıkanlar da oldu. Daha sonra kolay elendiler. Futbol bir sezonda bitiyor. Temmuz'dan Mayıs'a kadar. Oradaki takımlara bağlı olarak sonuçlar değişebilir ama bizim hedefimiz değişmeyecek. Konferans Ligi'nde rakibimizi göreceğiz.

İlgini Çekebilir
Olay doktor yeniden Fenerbahçe'de!
Habere Git

"Konferans'ta finale gitmeliyiz dediğimiz anda sıkıntılar başlar"

Konferans Ligi'nde mutlaka finale gitmeliyiz dediğimiz anda sıkıntılar başlar. Aynı şekilde ligde de. İşimizi iyi yapacağız. Biz henüz hazır değiliz, daha sezona başlamadık. Geçen seneki oyun bize yetmez, üstüne koymalıyız. Onun için takviye yapacağız. Geçen sene çok kolay şekilde kupadan elendik. Üç kulvarda da başarılı olacağımızın sözünü veririm. Ama daha ilk maçta kaybettiğiniz zaman hedefinizin gitmesi doğru değil. Bizim hedefimiz her maçta üstünlük sağlamak. Zaman zaman sürpriz olmaması için çok çalışacağız.

"Transfer süresi 1 ay olmalı, sezon başladığında bitmeli"

Ben bu kadar uzun transfer ayı genel olarak doğru bulmuyorum. 1 ay olmalı. Sezon başladığında bitmeli. Bir oyuncu ile çıkıyorsunuz yola, bir maç sonra size karşı oynayacak... Bu kadar uzar mı? Bu kadar uzayınca yönetimler de haklı olarak kendi açılarından bakacaklar. Daha ucuza nasıl alırız diyorlar. Evet başlangıçta daha pahalıdır oyuncular. Ama sıkıştırırsan daha önceden hazırlık yapılır. Transferi baskı unsuru olarak doğru bulmuyorum ama zamanın daraltılmasını isterim. Acil sağ stoper almak zorundayız. Olmazsa olmaz. Orta saha ve açık forvet aldıktan sonra zaman tanırız. Ghezzal'dan sonra Cenk sakat, forvette sıkıntı var.

"Ofansif yönü daha fazla olan oyuncular isterim"

Devre arasında 4 tane yaptık, daha kolaydı. Şimdi daha uzun süre var, daha zor oluyor. Kafalar karışıyor, başka şeyler çıkıyor. Orta saha olarak Amir, Salih, Gedson diyebiliyoruz. Bu üçünden defansif yönü daha fazla olan ve ofansif yönü daha fazla olan oyuncular isterim. Toplam 5 oyuncu yapar. Hücuma dönük oynayabilecek, 8-10 olacak. Diğeri de 6 ve stoper oynayabilecek.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, TÜİK'e güvenmedi ENAG'ı da şart koştu!
Habere Git

"Saiss vazgeçilecek bir oyuncu değil, bir sene daha mukavelesi var"

Amir ile Salih defansın önünde de oynayabilir ama tarz olarak kesici özelliği olmadığında ben oyuncu oynatabiliyorum. Stoperlere çok yük biniyor. Saiss ile Colley olduğu zaman, sağ stopere birini koyduğun zaman Saiss benim için denge oyuncusu zaten. İyi bir oyuncu. Defansa baktığımızda en iyi oyuncu. Vazgeçilecek bir oyuncu değil. Bu çok konuşuluyor, benim oyuncum, bir sene daha mukavelesi var.

"Saiss'i hangi kulüp bırakır?"

Gitmek istiyor dediler. Oyuncu giderim dediği zaman bütün oyuncular gider. Ben bizde oynayıp, şampiyon olup öyle gitmesini isterim. Ben onu var kabul ediyorum. Öyle kabul ettiğim için sağ orta saha istiyorum. Sağ orta saha ile beraber Colley ve Saiss olduğu zaman 3 tane tam. 4 tane stoperim olması lazım. Orada da Necip'i Berkay'ı kullanmaya çalışacağım. Saiss'i hangi kulüp bırakır? Onu bırakırsa yerine oyuncu bulması lazım.

"Halil Dervişoğlu tercihimdir"

Transfer ortak akılla alınan karar. İsim vermek istemiyorum. Bunların içinde olan ve olmayan var. Türk oyuncu olarak Halil İbrahim var, tercihimdir. Forvete, sağ açık, sol açık, santrfor, çıkış yapmak isteyen oyuncu için de olumlu olacağını düşünüyorum. Aboubakar'ı, Redmond'ı, Ghezzal'ı zorlayacak. Birinci planda daha hazır oyuncu istiyorum. Orta saha olarak defansın önünde oynayacak ve geriye de çekebileceğim oyuncu istiyorum. Hücuma yönelik oyuncu isimleri var. Bunların ekonomik tarafları var. Bugün yarın belli olabilir.

İlgini Çekebilir
Ada çıkarmasında flaş hamle! Ceyhun Kazancı Liverpool ile görüştü
Habere Git

"Gençlere tabii önem veriyoruz... Semih, Berkay, Ege..."

Becerili oyunculara ihtiyaç var. İyi kumaştan iyi elbise yapılır. Gençlere tabii önem veriyoruz ama şu çok konuşuluyor. Akademi kuracağız, gençlere yöneleceğiz... Gençlere yapılan yatırım şekli doğru mu? Bugünkü eğitim sistemimiz buna uygun değil. Hem okuyup hem oynamak uygun değil. Zaman bulması lazım. Oradan çıkan birkaç oyuncu alıp orta okul veya liseye alabilirsiniz o zaman da geç çıkıyor oyuncu. Semih, Berkay, Ege... Olumsuz bir şey diyemem ama garanti görmüyorum. Önünde Amir var, Salih var, Gedson var, oyuncu alacağım. Onları geçiyorsa oynasınlar. Onları geçmesini bekleyemeyiz. Genç oyuncu oynayacaksa oynar. Hata yapmaya devam ederek onu kazanamayız. Kim formsuzsa onu da değiştireceğiz. Biz yarışma takımıyız.

"Arda Güler... Oynadı, sırıtmıyor ve takıma katkı yapıyor"

Mesela Arda Güler. Oynadı, sırıtmıyor ve takıma katkı yapıyor. Yaşına mı bakacaksınız? Mustafa diye bir arkadaş aldık, yetenekli, fizik gücü kaldırırsa oynatırız. Berkay'a da olumsuz bakmıyorum. Ama yetmiyor. Daha iyi olması lazım. Biz Berkay, Ege oynasın diye uğraşıyoruz. Keşke oynasalar, oyuncu almasak. Amir, Salih, Gedson orta sahayı aldık. Daha oyuncu almayacağız diye bir şey yok. Daha yukarı çıkarmaya çalışıyoruz her zaman.

"Süper Lig'i de Konferans Ligi'ni de Türkiye Kupası'nı da istiyoruz"

Fiziksel, teknik, taktik olarak iyi yetiştirmek lazım. 16-17 yaşında oyuncu oynar artık. Beşiktaş yarışan bir takım. Kaybedemeyiz. Süper Lig'i de Konferans Ligi'ni de Türkiye Kupası'nı da istiyoruz. Kim oynarsa oynasın. En hazır takım Beşiktaş diye abartıyorlar. Nereden hazırız, daha yeni başlıyoruz. Geldiğiniz noktaya düşemezsiniz, daha yukarı gideceksiniz. Bir çizgi yaşadık, ama o çizgi şampiyonluk için yetmez. Diğer takımların da daha iyi olacağını düşünüyorum.

"Salih hala kendi değerlerinin altında oynuyor"

Orta sahayla ilgili geçen sene oynadığımız oyunda Amir'in ön liberoda oynadığını teknik olarak katkı yaptığını söyleyebilirim. Salih de o bölgede oynadı, Salih hala kendi değerlerinin altında oynuyor. Üstüne koyabileceğini düşünüyorum. Gedson da aynı şekilde olumlu tarafları var. 3'ünden 1'ini bazen kenara bırakabilirim, alacağım oyuncu defansif tarafını düşünüyorum. Ofansif olarak da hücumda tek başına hücuma dönük oyuncu da olabilir ama aynı zamanda orta sahanın ikilisinden biri de olmalı oyuncu. Aynı zamanda 8-10 oynayabilir. Birini tek mevkiide tutmak istemiyorum. Çünkü o oyuncu olmadığı zaman bitiyoruz.

"Muleka iyi çalışıyor"

Muleka iyi çalışıyor. Zaman gösterir. Redmond yok, Ghezzal yeni başladı, Aboubakar yarın gelecek. İyi bir oyuncu bulamazsam, oynamayacaksa o zaman gidecek. Sezon planlamasında Afrika Kupası ile ligin bitimi arasında kopukluk var. Maç döneminde 5-6 maç oynamama durumu olabilir. Bu çok sıkıntı olur. Masuaku, Saiss, Colley, Aboubakar, Ghezzal... Stoperde onun için biraz sıkıntılıyım. Baktığımız oyuncularda da hep Afrika'ya yakalandık. Tam karar veremiyoruz.

"Emrecan Bulut'un maçlarını izlemedim"

Emrecan Bulut'un maçlarını ben izlemedim. Ama olumlu, iyi bir çıkış yaptı bu sene. Ben değil daha çok izleme komitesinin yaptığı bir transfer oldu. Bu kamp genç oyuncular için de ön değerlendirme olacak. Ben kendime bir şey istemiyorum ki. Beşiktaş iyi olursa, Avrupa'da iyi olursa, oyuncular milli takıma giderse bunun federasyona ne zararı olur? Şimdi soruyorum: Bu sene takımlar nerede idman yapıyor? Hatay ile Gaziantep ligde var mı? Var görünüyor ama açıklaması var mı, duydunuz mu? Gaziantep ve Hatay gelecek lig 20 takımla başlayacak dendi mi? Antrenmanlarını Riva'da yapıyor. Geçen sene de yapardı. Bunu söylemekten neden rahatsız oluyorsunuz? Biz sistemin çökmemesi için konuşuyoruz. Mağdur olan durumda zaten hepimiz rahatsızdık, hepimiz yardım ettik.

"Yöneticiler karar almalıdır ve güvenilir olmalıdır"

Yakınımızı kaybediyoruz, ama bir süre sonra hayat devam ediyor. Yöneticiler karar almalıdır ve güvenilir olmalıdır. Biz güvenecek liman arıyoruz. Bazen kontrolünü kaybeden olabilir, ona da siz izin vermeyin. Hakemlerimiz iyi. Ama bu kadar kafa karışıklığı yaratırsan gider. Konuşmayalım hakemi. Ben konuşarak bir şey kazanıyorsam o senin yanlışın. Herkes sussun, hata yapana ceza versin. Federasyonda X bir takımın yandaşı olması yanlış yapmayı gerektirmez ki. Tam tersine doğru yapmayı gerektirir" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler