Doktor Ertuğrul Karanlık, 11 Yıl Sonra Fenerbahçe'ye Döndü

03.07.2023 - 15:21 | Son Güncellenme: 03.07.2023 - 15:35

Özellikle ameliyatsız tedavi yöntemleri ve erken iyileştirmesiyle bilinen, geçmişte büyük tartışmaların içine giren doktor Ertuğrul Karanlık Fenerbahçe'ye döndü.

Doktor Ertuğrul Karanlık, 11 Yıl Sonra Fenerbahçe'ye Döndü

AJANSSPOR HABER

İsmail Kartal'ı bir kez daha takımın başına getiren Fenerbahçe yönetimi, sağlık heyetinde de değişikliğe gitti. Sarı lacivertli yönetim, geçmişte çok tartışılan tedavi yöntemleri uygulamasıyla bilinen Ertuğrul Karanlık ile anlaştı. Yeni sezonda sarı lacivertli futbolcular Karanlık'a emanet edilecek. Karanlık, uzun süre sahalardan uzak kalması beklenen futbolcuları, beklenenden önce iyileştirmesiyle tanınıyor.

8 yıl B.A.E'de çalışıp döndü

Ertuğrul Karanlık, ikinci kez Fenerbahçe'de görev alıyor. 2009-2012 arasında da Fenerbahçe'de görev alan doktor Ertuğrul Karanlık, 2013-15 yılları arasında da Beşiktaş'ın sağlık heyetinin başına geçti. 2018'den bu yıla kadar Birleşik Arap Emirlikleri Milli Takımı'nın doktorluğunu yürüten Karanlık, eş zamanlı olarak Al-Jazira Kulübü'nde de aynı görevi yürüttü. Ertuğrul Karanlık, yaklaşık 8 yıl sonra yeniden Türkiye'ye döndü.

"Sow'un futbol hayatı bitti" demedim

Ertuğrul Karanlık'ın ilk Fenerbahçe döneminde Moussa Sow ile ilgili yaptığı açıklama büyük tartışma yaratmıştı. Karanlık'ın Moussa Sow için futbol hayatının bittiğini söylediği de iddia edilmişti. Ancak Karanlık, bu konuda yaptığı açıklamada, "Alman Hastanesi’nin Başhekimi, Sow’un formsuzluğunu bana bağladı. Ben hiçbir zaman Sow sakat demedim. Futbol oynayamaz demedim. Eğer böyle bir şey deseydim zaten bu durumdan dolayı cezalandırılırdım" dedi.

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal'dan taraftara çağrı: Bu çile bitsin
Habere Git

"At kanıyla tedavi" iddialarına tepki

Karanlık, Beşiktaş'ta çalışırken medyada hakkında "At kanıyla tedavi ediyor" şeklinde çıkan haberler nedeniyle yargı yoluna başvurmuştu.
Hugo Almeida'nın tedavisinde at kanı kullandığı iddiları üzerine o zaman BJK TV'ye konuşan Karanlık, "Yazılanlar gibi at iğnesi, at kanı falan da kullanmadık" dedi. Karanlık, yine halk arasında doktor değil, 'sınıkçı' veya 'çıkıkçı' olarak bilinen 'osteopat' olmakla da itham edilmiş ve suçlamaları da yargıya taşımıştı.

Gökhan Töre tedavisi için suçlandı

Karanlık'ın Beşiktaş'taki en tartışmalı konusu Gökhan Töre ile ilgiliydi. Töre, ayak parmaklarında yaşadığı bir sakatlık nedeniyle kulüp doktoruna tedavi olmak yerine o dönem bağımsız çalışan Karanlık'a gitmeyi tercih etmişti. Medyada ve kulüp çevresinde Töre'nin yanlış tedavi uygulayarak, sahalardan uzak kaldığı konuşulmuştu. Töre, bu tedavi sonrası sahalara dönse de A Milli Takım'a kadar yükseldiği dönemlerdeki performansını yakalayamadı.

Karanlık'tan Fenerbahçe ve Beşiktaş sözleri

Karanlık, Fanatik gazetesine 2015 yılında verdiği röportajda yaşadıklarına dair çarpıcı açıklamalar yapmıştı. İşte o röportajdan bazı sözler:

-Dana kanı diye adlandırılan ilaç, felçli insanların tedavisi için kullanılıyor. Ben cerrah değilim. Benim uzmanlığım ameliyatsız tedaviydi.

-Bir yönetici bana sezon içinde, “İstatistik tutturdum. Biz burada basında yer almak için para veriyoruz senin futbolculardan daha fazla haberin çıkıyor” dedi.

İlgini Çekebilir
"9 senedir şampiyon olmayan taraftar 9'da stadın önünde!"
Habere Git

-Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi; kızını, eniştesini ve İngiltere’de yaşayan yeğeninin tedavisini bile bana yaptırıyordu.

-Beşiktaş'ta oyunculara ofisimde kahve içmeyi yasakladım. Telefonla oynamalarına da izin vermedim. İlk geldiğimde tercümanı, idarecisi salonda oyuncularla beraber çalışıyordu.

-Tolga Zengin, omzundaki sakatlık sebebiyle sakatlığının daha ciddi yazılmasını istedi. Ben de olanı yazarım dedim. Aramız açıldı.

-Hugo Almeida'nın, Rusya'da oynarken bile birkaç kez tedavisini ben yaptım.

-Beşiktaş’ta istediğim ilaçları bulamadılar, 27 bin Euro’ya gittim ben aldım. Sonra parayı kulüpten taksitle aldım.

-Takımın başına Aykut Kocaman geldi. Fenerbahçe’yle 3 yıl anlaşma yaptım. İdari Menajer Hasan Çetinkaya beni arayıp yolları ayırdıklarını söyledi. Aykut Kocaman’ı aradım telefonlarıma çıkmadı. Fenerbahçe, 4 ay paramı vermedi.

-Doktoram olmasına rağmen benim lise diplomama kadar incelediler. Fenerbahçe’de gündemde değildi. Beşiktaş’ta buradan vurmaya çalıştılar.

-Aziz Yıldırım’ı çok beğeniyorum. Yöneticiliği çok iyi biliyor. Fikret Orman da çok başarılı. 

Senin için hazırladığımız haberler