Kuralar bizim için 'lokum' gibi!

13.12.2021 - 18:45 | Son Güncellenme: 14.12.2021 - 08:06

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kuraları ülke puanı açısından bizi de ilgilendiriyor. 15.'lik için yarıştığımız ülkelerin takımları bir yandan birbiriyle eşleşirken, bazılarına da güçlü rakip çıktı. Sevdiğimiz tabirle 'lokum' gibi kuralar!

Kuralar bizim için 'lokum' gibi!

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Avrupa kupalarına katılımı belirleme kıstası olan UEFA 5 yıllık ülkeler sıralamasında grup maçlarının ardından en kritik sıra olan 15’inciliğe yükselen Türkiye (26.900 Puan) Galatasaray ve Fenerbahçe ile yoluna devam ediyor. 15’inci sıra için Yunanistan (26.700 Puan), Hırvatistan (26650 Puan), Danimarka (26.575 Puan) ve Çekya (26.400 Puan) da bizimle çekişiyor.

Ülke puanı için rakiplerimiz

Ülke puanı konusunda rekabet ettiğimiz ülkeler, ise şu takımlar ile yarışın içindeler:

Yunansitan: Olympiakos, PAOK
Hırvatistan: Dinamo Zagreb
Danimarka: Midtjylland, Randers
Çekya: Slavia Prag, Sparta Prag

Yunanistan ile Danimarka birbirini kıracak

Türkiye’nin hemen arkasında 16’ncı sırada yer alan Yunanistan’ın temsilcilerinden Olympiakos, Avrupa Ligi Play-Off Turunda İtalya’nın güçlü ekibi Atalanta ile eşleşti. PAOK’un ise Konferans Ligi Play-Off turundaki rakibi, diğer bir rakibimiz olan Danimarka’nın ekibi Midtjylland oldu. Bu eşleşme iki ülkeden birinin daha az puan alacağı veya hiç alamayacağı anlamına geliyor. Bir diğer rakibimiz Hıvatistan’ın tek temsilcisi Dinamo Zagreb’in Avrupa Ligi Play Off turunda eşleştiği takım ise İspanyol Sevilla. Avrupa Ligi’ni en çok kazanan ekip olan İspanya temsilcisi turun favorisi konumunda. Bu da yine bizim açımızdan iyi bir eşleşme olarak değerlendirilebilir.

Kuradan gelen Türkiye açısından bir başka iyi haber ise Danimarka ekibi Randers ile İngiltere’den Leicester City’nin eşleşmesi. Premier Lig’in iyi takımlarından biri olan Leicester, iki karşılaşmada da açık favori olarak sahaya çıkacak. İki takımla Avrupa’da temsil edilen diğer bir ülke olan Çekya’nın temsilcilerinden Slavia Prag’ın Konferans Ligi Play-Off turunda Fenerbahçe ile eşleşmesi ekibimizin iyi sonuçlar alması halinde bize önemli bir avantaj sağlayacak. Diğer Çekya temsilcisi Sparta Prag ise Sırbistan’ın takımı Partizan ile kapışacak.

15’inci bitirmek neden önemli?

UEFA 5 yıllık ülkeler sıralamasında bu sezonu 15’inci basamakta tamamlamak çok önemli. Çünkü Türkiye 16’ncı basamağa inerse 2023/24 sezonundan itibaren Avrupa kupalarına 5 yerine 4 takımla temsil edilirken, Şampiyonlar Ligi eleme turuna hem 1 takımla katılacak hem de şampiyon takımımız turnuvaya 2. eleme turundan başlamak durumunda kalacak. Bunun yanında kupa galibi ekibimiz ise artık Avrupa Ligi elemesi yerine Konferans Ligi eleme turlarına dahil olacak. Avrupa Ligi’nde takım bulundurma ihtimalimiz ise Şampiyonlar Ligi elemesinden takımımızın elenmesiyle ortaya çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler