Kadın voleybolunda dev hamle: Şampiyonlar Ligi'nde format değişikliği

19.09.2024 - 11:25 | Son Güncellenme: 19.09.2024 - 14:57

Kadın voleybolunun önde gelen ekipleri, daha önce Fenerbahçe, VakıfBank ve Eczacıbaşı'nın da mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nin formatında değişikliğe gidilmesini planlıyor. İşte detaylar...

Kadın voleybolunda dev hamle: Şampiyonlar Ligi'nde format değişikliği

AJANSSPOR - HABER

Kadın voleybolunda Şampiyonlar Ligi formatında değişiklik yaşanabilir. Türkiye, İtalya, Almanya, Fransa ve Polonya'dan toplamda 13 ekibin önümüzdeki günlerde konu hakkında bir çalışma grubu kurması bekleniyor.

5 ülkeden 13 ekip çalışma grubu oluşturacak

TVP Sport'tan Sara Kalisz'in aktardığı bilgilere göre kadın voleybolunun önde gelen bazı takımları Şampiyonlar Ligi formatında değişiklik yapılması için hazırlık yapıyor. 5 büyük ligden 13 takımın önümüzdeki haftalarda ise 'Avrupa Kulüpleri Birliği' adıyla bir çalışma grubu oluşturması bekleniyor.

Hangi ülkelerden kaç ekip çalışma grubunda yer alacak?

'Avrupa Kulüpler Birliği' adıyla oluşturulacak çalışma grubunda İtalya, Türkiye, Almanya, Fransa ve Polonya'dan 13 takım yer alacak. Gelen bilgilere göre ülkelere göre takım sayısı ise şu şekilde olacak:

İtalya: 4

Türkiye: 3

Almanya: 2

Polonya: 2

Fransa: 2

İlgini Çekebilir
Geçen sezonu Fenerbahçe’de tamamlamıştı: Fetisova’nın adresi Vargas’ın eski takımı
Habere Git

"Teklif İtalyan kulüplerinden geldi"

Polonyalı kadın voleybol takımı Budowlani Lodz'un başkanı Marcin Chudzik ise konu hakkında şunları söyledi: "Doğru, böyle bir proje fikri var. Teklif İtalyan kulüplerinden geldi. CEV ile bir diyalog biçimi kurma ve turnuvaların olası bir reformu olması gerekiyor. CEV başkanın değişmesi, oturup konuşmak için iyi bir fırsat."


Senin için hazırladığımız haberler