58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda şampiyon Lutsenko!

15.10.2023 - 14:41 | Son Güncellenme: 15.10.2023 - 16:21

Tour of Türkiye'de genel klasman şampiyonluğunu Alexey Lutsenko kazandı. Sprint kategorisindeyse şampiyonluk İstanbul'daki final dahil 4 etab kazanan Jasper Philipsen'in oldu.

58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda şampiyon Lutsenko!

AJANSSPOR HABER

190 ülkede yaklaşık 1.5 milyar insana ulaşan 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, namı diğer Tour of Türkiye'de genel klasmanın şampiyonu Astana takımından Alexey Lutsenko oldu. Kazak bisikletçi Babadağ etabındaki birincilikle elde ettiğ avantajı sonuna kadar korudu ve 2023'ün Turkuaz Mayo şampiyonu oldu.

Sprintin şampiyonu Philipsen

Turda sprintçilere verilen Yeşil Mayo'nun şampiyonluğunu ise Jasper Philipsen elde etti. Daha önce turda üç etap kazanan Belçikalı, İstanbul'daki final etabanı da kazanıp Yeşil Mayo'nun sahibi oldu. Philipssen, 8 etaplı turda 4 etapla da en çok kazanan isim oldu. Sporcu aynı zamanda bu sezon en çok etap kazanan bisikletçi unvanına sahip.

Takımlarda şampiyon Alman Bora

Tour of Türkiye, bireysel mücadelenin yanı sıra takımların da büyük yarışına sahne oldu. Dört World Tur ekibinin 8 etaplık mücadelesinden galip çıkan Bora Takımı oldu.  Alman ekibi, Astana, Emirates ve Alpecin-Deceuninck ekiplerini geride bırakmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Cumhurbaşkanı danışmanı bisikletçiye düdük çalıyor
Habere Git

190 milyon liralık tur Alanya'dan başladı

Tour of Türkiye, güvenlik görevilelerinden profesyonel organizatör ekibi ve  sporculara kadar yaklaşık 3 bin kişiyle 8 Ekim'de Alanya-Antalya etabıyla başladı. Yaklaşık 190 milyon lira maliyetli tur, bugün İstanbul-İstanbul etabıyla sona erdi. 

Alanya'dan İstanbul'a 8 etap koşuldu

Alanya-Antalya etabından sonra sırasıyla Kemer-Kalkan, Fethiye-Fethiye, Fethiye-Marmaris, Marmaris-Bodrum, Bodrum-Selçuk, Selçuk-Manisa-İzmir ve İstanbul-İstanbul etaplarına sahne oldu.

24 takım 168 bisikletçi katıldı

Dördü Dünya Takımı statüsünde olan toplam 24 ekibin 168 bisikletçiyle katıldığı tur, toplam 1235 kilometrelik bir yoldan oluştu. Bisikletçiler, İzmir'den sonra İstanbul'daki finale uçakla transfer oldular. 

İlgini Çekebilir
Rakibini yumruklayan Ahmet Örken Tour of Türkiye'den atıldı
Habere Git

Lutsenko Turkuaz'ı Babadağ'da garantiledi

Bu zorlu turda Turkuaz Mayo'yu yani genel klasman şampiyonluğunu Astana Takımı'ndan Alexey Lutsenko kazandı. Kazak sporcu turun en zora etabı olan Fethiye'deki Babadağ tırmanışında birinci olarak, adeta şampiyonluğu garantiledi. 1937 metrelik Babadağ tırmanışı aynı zamanda yüzde 10'luk eğimiyle Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından Avrupa'nın en zorlu tırmanış bölümü seçildi. 

Bak yine Philipsen Yeşil Yeşil!

Tour of Türkiye'de Jasper Philipsen fırtınası da esti. Alpecin-Deceuninck takımının Belçikalı bisikletçisi toplam 4 etap kazanırken sprint şampiyonluğu için verilen Yeşil Mayo'nun da sabi oldu. Philipsen, böylece üst üste üçüncü kez Yeşil Mayo'yu giymiş oldu. 

Kırmızı Vine'a Beyaz Werwilt'e

Tour of Türkiye'de tırmanış etabı için verilen Kırmızı Mayo birinciliğini ise UAE Emirates Takımı'ndan Jay Vine'ın oldu. Turun Türkiye Güzellikleri kategorisinde verilen Beyaz Mayo birinciliğini de Mauro Werwilt elde etti. 

İlgini Çekebilir
En hızlısı John Wayne değil Jay Vine!
Habere Git

İstanbul'da finali Philipsen yaptı

58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 130.5 kilometrelik İstanbul-
Sultanahmet etabıyla noktalandı. Alpecin'den Jasper Philipsen 2 saat 57 dakika
28 saniye ile birinci bitirdi. Asya ve Avrupa kıtalarını turlayan bisikletçiler İstanbul'un muhteşem güzelliklerinin dünyaya ulaşmasını da sağladı.

Müftüoğlu: Hatasız bir turu geride bıraktık

Tour of Türkiye'yi yeniden World Tour seviyesine yükseltmek için büyük emek sarfeden Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, hatasız bir organizasyonu geride bıraktıklarını söyledi. Müftoğlu, "1.5 milyarı aşan insan evlerinde TUR'u ve Türkiye'yi izledi. Yollara
çıkan halkımız 15-20 saniye içinde önlerinden geçenleri alkışlayıp destek verdi" dedi.

"Türk takımlarının performansı da sevindirdi"

Turun finish'lerinin mükemmel ötesi olduğunu söyleyen Müftoğlu, "Sporcular büyük bir mücadele ortaya koydu. Onların çabası ve adrenalinin üst seviyede olması TUR'un kalitesini de beraberinde getirdi.TUR'a iştirak eden 3 Türk takımının ortaya koyduğu performansta sevindiriciydi. Beykoz Belediyesi, Spor Toto ve Konya Büyükşehir Belediyesi sporcularını da can-ı gönülden kutluyorum" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler