Robin van Persie o takımın kapısından döndü! Yıllar sonra gelen itiraf

19.01.2024 - 15:47 | Son Güncellenme: 19.01.2024 - 15:52

Son dakika spor haberi: Gençlerbirliği Sportif Direktörü Emrah Yıldız'dan Hollandalı yıldız Robin van Persie'yle alakalı transfer itirafı geldi. Detaylar haberimizde...

Robin van Persie o takımın kapısından döndü!  Yıllar sonra gelen itiraf

AJANSSPOR HABER

Trendyol 1. Lig takımı Gençlerbirliği'nde sportif direktör Emrah Yıldız, Fenerbahçe'nin ve Hollandalı yıldızı Robin van Persie hakkında yıllar sonra itirafta bulundu. 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Emrah Yıldız, "Sportif direktör olarak MKE Ankaragücü, Elazığspor ve Gençlerbirliği'nde çalıştım. Elazığspor'da Selçuk Öztürk başkan döneminde 1. Lig'den Süper Lig'e çıktığımızda ocak ayıydı ve Robin van Persie, Fenerbahçe'den ayrılmıştı. Elazığspor olarak transfer teklifi yaptık ancak kendisi kariyerine Hollanda'da devam etmek istediğini söyledi. Şu anda Gençlerbirliği'nin başarısı için çalışıyoruz. Geçtiğimiz sezon önemli bir işi başardık ve ligde kaldık. Bu sezon hedefimiz Play-Off hattında kalmak" dedi ve ekledi: 

Osman Ertuğrul ve Yiğit Efe'nin opsiyonu yok

"A takımda hedefler farklı olunca, herkes sonuç isteyince altyapıdan çocuklar çok şans bulamayabiliyor. 1-2 yıl içinde altyapıdan yeni futbolcular kazandıracağız. Şu anda bile 3-4 altyapı oyuncumuza yurtiçi ve yurtdışından ilgi var. -Gençlerbirliği, genç futbolcuların kendisini en iyi şekilde yetiştirmesi için çok uygun bir kulüp. Yiğit Efe gençlik çağında gelişime açık bir futbolcu. 1-2 yıl içinde üst liglerde oynayacak durumda olacaktır. Yiğit Efe ve kaleci Ertuğrul için Fenerbahçe ile bir opsiyonumuz yok.''

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe o istatistikte Avrupa birincisi! Devleri solladı...
Habere Git

"Kulüpler bacasız fabrika"

Emrah Yıldız'la bilikte yayın konuğu olan Gençlerbirliği Futbol Şube Sorumlusu Serkan Aydın, "Gençlerbirliği'nde geçtiğimiz sezon göreve geldim. Benim için Sivasspor'dan sonra hızlı gelişen bir süreç oldu. Bu sezon hedefimiz Play-Off. Kulübümüzde şirketleşme süreci yaşanıyor. Artık kulüpler bacasız birer fabrika oldu. Şirketleşme ve endüstriyel futbol gerçeği var. Umarım bu süreç kulübümüz adına hayırlı olur" ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Delege sayısın 3/4’ünü getirmek gerek"

"Şirketleşme konusu Gençlerbirliği için çok önemli. Avrupa’da ve dünyada başarıya ulaşan çok sayıda örnek var. Niyazi Başkan resmi bir açıklama yapmadı. Çok katkı verdi ama herkesin de bir sınırı var. ‘Devam edecek mi? şirketleşme süreci nasıl hızlanır?’ bunlar önemli konular. Kanuna göre delege sayısın 3/4’ünü getirmek gerek ve bu çok zor. Genel kurul öncesinde 100’ün biraz üzerinde yeni üye yapıldığını biliyorum. Süreç tamamlanana kadar bu şekilde devam edebilir. Şirketleşme kulüp ekonomisi için çok önemli. 3-5 seneye çok sayıda kulüp kapanacak. -Taraftarın bazı endişeleri var. ‘Kulüp elden mi gidiyor, kulüp birilerine peşkeş mi çekiliyor?’ şeklinde düşünceleri var. Bunların doğru bir şekilde anlatılması lazım. Bence şirketleşme borsaya açık bir şirket mantığıyla işin içine taraftar da konularak yapılmalı"

3 kez şampiyonluk yaşadı

Sportif direktörlük kariyerinde Elazığspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Başakşehir (Scout Şef) takımları bulunan Emrah Yıldız, Ankaragücü, Elazığpor ve Başakşehir'de şampiyonluk sevinci yaşadı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin eski yıldızı Galatasaray'a!
Habere Git

Şu anda Gençlerbirliği'nde görev alan Yıldız, geçen sezon teknik direktör Sinan Kaloğlu, futbol şube sorumlusu Serkan Aydın'la birlikte mucizevi bir şekilde ligde kalan takımın mimarı olmuştu.

İlgini Çekebilir
Kadro dışı bırakılan Umut Bozok'un menajerinden açıklama: "Kulüpteki herkes..."
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler