Flaş transfer iddiası! Galatasaray, Fenerbahçe'nin eski yıldızının peşinde

19.01.2024 - 10:44 | Son Güncellenme: 19.01.2024 - 11:05

Süper Lig kulüpleri ara transferde yapacakları takviyelerle kadrolarını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürürken, Galatasaray için flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar...

Flaş transfer iddiası! Galatasaray, Fenerbahçe'nin eski yıldızının peşinde

2011 yazında Galatasaray'a transfer olan sarı kırmızılı kulübün tarihine geçen Fernando Muslera'nın sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

Erden Timur ayrılık sinyali verdi

Geçtiğimiz aylarda A Spor'a konuşan Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Muslera'yla ilgili, "Futbolla ilgili planları var. Sezon sonuna doğru bakacağız. Çocukları orada okuyor, burada yaşıyor. Nando, Galatasaray'ın önemli figürü. Ayrılacaksa, kolay bir süreç değil." ifadelerini kullanmıştı.

Muslera'nın alternatifi aranıyor

Cimbom bu doğrultuda 37 yaşındaki Uruguaylı file bekçisinin alternatifini şimdiden aramaya başlarken, tanıdık isim gündeme geldi.

Altay Bayındır iddiası

A Spor'un iddiasına göre; Önümüzdeki sezon yabancı kuralının 12'ye düşecek olması nedeniyle yerli isimlere yönelen Galatasaray, Manchester United'a transfer olan Fenerbahçe'nin eski kalecisi milli eldiven Altay Bayındır için harekete geçti.

Süre alabileceği bir takıma gitmeyi düşünüyor

Haberde, 25 yaşındaki file bekçisi, Kırmızı Şeytanlar'da Andre Onana'nın hatalarına rağmen teknik direktör Erik ten Hag tarafından tercih edilmedi. Henüz yeni takımında forma şansı bulamayan yıldız kalecinin, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 kadrosunda olmayı planladığı için süre alabileceği bir takıma gitmeyi düşündüğü ileri sürüldü.

Yabancı kontenjanı diğer mevkilerde kullanılacak

Öte yandan, kaleyi milli yıldıza emanet etmeyi planlayan Galatasaray'ın, yabancı oyuncu kontenjanlarını diğer mevkilerde kullanabileceği kaydedildi.

28 Ocak'ta kaleye geçebilir

Altay Bayındır'ın Andre Onana'nın Afrika Uluslar Kupası için Kamerun Milli Takımı'na gitmesiyle Manchesher United'ın, 28 Ocak'ta Newport ile federasyon kupasında oynayacağı karşılaşmada ilk kez kaleyi koruması bekleniyor.

1,5 milyon Euro'ya Fenerbahçe'ye transfer oldu

Futbola Bursaspor altyapısında başlayan Altay, 2011 yazında Arabayatağı altyapısına transfer oldu. 1 yıl sonra Bursa Yol altyapısına geçen genç kaleci, 2013 yazında Ankaragücü altyapısında geçti. Başkent temsilcisinin altyapısında 1.5 yıl forma giydikten sonra A takıma yükseldi.

Ankaragücü'nün kalesini 4.5 yıl koruyan Altay, 2019 yazında 1.5 milyon Euro'ya Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Sözleşmesi 2027'de bitiyor

2023 yazında 5 milyon Euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında Manchester United'la anlaşma sağladı. Kırmızı Şeytanlar'la sözleşmesi 2027 yılında bitecek Altay'ın güncel piyasa değeri ise 10 milyon Euro...

Senin için hazırladığımız haberler