Rıdvan Dilmen: "Fatih Terim transfer yaptığı zaman..."

20.10.2024 - 00:22 | Son Güncellenme: 20.10.2024 - 02:14

Galatasaray'ın Antalyaspor'u mağlup ettiği karşılaşmanın ardından yorumlarda bulunan Rıdvan Dilmen, Fatih Terim'in transferlerine dikkat çekti. Detaylar...

Rıdvan Dilmen: "Fatih Terim transfer yaptığı zaman..."

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, Süper Lig'in 10'uncu haftasında Antalyaspor'u Mauro Icardi (2) ve Victor Osimhen'in golleriyle 3-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü.

Sarı-Kırmızılı takımı yorumlayan Rıdvan Dilmen, eski Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in döneminde yapılan transferlere dikkat çekti.

G.Saray'da köklü değişim

2021-2022 sezonu yaz transfer döneminde Galatasaray kadrosunda köklü bir değişime gidildi. Sarı-Kırmızılılar o dönem Alexandru Cicaldau, Olimpiu Morutan, Sacha Boey, Victor Nelsson, Berkan Kutlu ve Barış Alper Yılmaz gibi isimleri kadrosuna kattı.

Avrupa'da liderlik geldi

Genç ve potansiyelli oyuncuları Fatih Terim liderliğinde kadrosuna katan Galatasaray, Avrupa Ligi'nde Marsilya, Lazio ve Lokomotiv Moskova'nın olduğu grubu lider olarak bitirdi.

Ligdeki sonuçlar 4. Terim döneminin sonunu getirdi

Terim ve öğrencileri, Süper Lig'de ise istediği sonuçları elde etmekte zorlandı. Alınan kötü sonuçların ardından ise 22 Aralık 2017'de başlayan 4. Terim dönemi, Burak Elmas'ın başkanlığında 10 Ocak 2022'de sona erdi.

"Fatih Terim transfer yaptığı zaman..."

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'da Fatih Terim'in son sezonunda yapılan transferlere şu sözlerle dikkat çekti: "Fatih Terim, tranfer yaptığı zaman çok eleştirilmişti. Ne zaman? Romanyalı oyuncuları, Morutan ve Cicaldau'yu aldığı zaman. Peki kimse Kerem Aktürkoğlu ya da Barış Alper Yılmaz'ı diyor mu?"

Cicaldau ve Morutan hayal kırıklığı yarattı

Daha sonraki sezonlarda Ittihad Kalba ve Konyaspor'a kiralanan Cicaldau, geride bıraktığımız yaz eski kulübü Craiova'ya 1.5 milyon Euro'ya satıldı.

Morutan ise önce İtalyan ekibi Pisa'ya kiralandı, geçtiğimiz sezonda ise 3 milyon Euro karşılığında Ankaragücü'ne bonservisiyle birlikte transfer oldu.

3 oyuncudan 55 milyon Euro

Galatasaray, Fatih Terim döneminde kadrosuna kattığı Sacha Boey ve Kerem Aktürkoğlu'nun satışından ise 42 milyon Euro bonservis bedelini kasasına koydu. Yine Terim döneminde Portekiz ekibi Chaves'ten 4 milyon Euro karşılığında Sarı-Kırmızılıların yolunu tutan Marcao, 13 milyon Euro karşılığında Sevilla'ya transfer olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler