Galatasaray sezonu Şampiyonlar Ligi ile açıyor: Rakip PSV!

21.07.2021 - 08:59 | Son Güncellenme: 21.07.2021 - 21:12

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam Hollanda ekibi PSV'ye konuk olacak. İşte maç öncesi gelişmeler, eksikler ve ilk 11'ler...

Galatasaray sezonu Şampiyonlar Ligi ile açıyor: Rakip PSV!

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında bu akşam Hollanda ekibi PSV Eindhoven'a konuk olacak. Maç öncesi detaylar haberde...

PSV - Galatasaray maçı hangi kanalda?

Sarı-kırmızılı ekibin yeni sezondaki ilk resmi müsabakası olacak karşılaşma, Eindhoven kentindeki Philips Stadı'nda oynanacak ve TSİ 22.00'de başlayacak. Mücadeleyi İspanyol hakem Alejandro Hernandez yönetecek. Karşılaşma TV8'den şifresiz ve canlı olarak ekranlara gelecek. Ayrıca maç öncesi, maç esnası ve sonrasında tüm gelişmeler Ajansspor'da olacak.

Maçı kaç kişi izleyecek? 

Temsilcimizin avantajlı bir skor elde etmek istediği zorlu maç 35 bin kapasiteli bir stadyumda oynanacak. Maçı 23 bin 500 taraftarın izleyeceği duyuruldu. Ayrıca maç biletlerinin tamamının tükendiği de PSV tarafından açıklanmıştı.

Galatasaray'daki eksikler

Galatasaray, Hollanda'daki mücadeleye tedavisi devam eden Taylan Antalyalı ve Jimmy Durmaz'ın yanı sıra henüz lisansı çıkarılmayan Oğulcan Çağlayan ve koronavirüs testleri pozitif çıktığı açıklanan iki futbolcudan yoksun çıkacak.

İlgini Çekebilir
Fatih Terim'den PSV maçı öncesi transfer açıklaması! Ghezzal sorusunu yanıtladı
Habere Git

PSV'de kimler yok? 

Ev sahibi PSV'de EURO 2020'de de forma giyen Donyell Malen ve Denzel Dumfries izinleri devam ettiği için bu maçta yok. İki oyuncunun Avrupa devleriyle transfer görüşmesi yaptığı biliniyor. 

11'ler belli oldu

PSV Eindhoven 

Drommel, Mwene, Silva, Boscagli, Max, Van Ginkel, Sangare, Madueke, Götze, Vertassen, Zahavi

Galatasaray 

Muslera, Ömer Bayram, Marcao, Luyindama, Alpaslan Öztürk, Emre Kılın., Aytaç Kara, Arda Turan, Kerem Aktürkoğlu, Babel, Sekidika


Mostafa Mohamed yedek

Galatasaray'ın Mısırlı yıldızı Mostafa Mohamed, PSV maçına yedek beşlıyor.

Yedekler: Berk, Fatih, Falcao, Mostafa, Emre Taşdemir, Kaan Arslan, Atalay, Ozornwafor, Barış Alper, Yunus, Ali Yavuz, Feghouli 

İki takım arasındaki maçlar

Galatasaray ile PSV, Avrupa kupalarında 7. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 6 maçın 4'ünü PSV, 2'sini ise Galatasaray kazandı.

Bu maçlarda PSV 10 kez fileleri havalandırırken, Galatasaray 6 gol kaydetti. İki takım, 1987-1998 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda, 2001-2002 ve 2005-2006'da ise Şampiyonlar Ligi grup aşamasında kozlarını paylaşmıştı.

Galatasaray elenirse ne olacak?

Galatasaray, eğer PSV'ye elenirse Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda yoluna devam edecek. Orada da başarı sağlayamazsa Konferans Ligi Play-Off'unda yer alacak. Sarı-kırmızılılar, Konferans Ligi'nden de elenirse Avrupa dışında kalmış olacak. Galatasaray, eğer PSV'yi elerse Avrupa Ligi'nde gruplar garanti olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burak Elmas ve Fatih Terim'le görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas ve Teknik Direktör Fatih Terim ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde, bu akşam UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunun ilk maçında deplasmanda Hollanda takımı PSV Eindhoven ile karşılaşacak olan Galatasaray’a başarılar diledi.

Senin için hazırladığımız haberler