Karya Sait 5.'likte kaldı!

12.08.2016 - 23:06 | Son Güncellenme: 12.08.2016 - 23:06

Rio 2016’da judo müsabakalarının son gününde 78 kiloda mindere çıkan milli sporcumuz Kayra Sayit madalyayı kaçırdı. Bronz madalya maçında dünya üçüncüsü Japon Kanae Yamabe ile karşılaşan Kayra, wazari ile yenilip, podyuma çıkamadı.

Rio 2016 Yaz Olimpiyatı'nda judo müsabakaları bugünkü maçlarla sona erdi. Rio'da 78 kiloda tatamiye çıkan milli sporcumuz Kayra Sayit olimpiyat beşincisi oldu. 2015’ten bu yana Türkiye adına yarışan Martinique doğumlu Fransız Kayra, Türkiye’nin judodaki üçüncü olimpiyat madalyasını getirmeye çok yaklaşmıştı.

Judo müsabakalarının son gününde mindere çıkan Kayra, ilk maçında son 16 turunda Porto Rikolu Melisa Mojica ile karşılaştı. İlk kez maç yaptığı rakibi önünde osaekomi’de ippon ile galip gelen Kayra, çeyrek finalde bir numaralı seribaşı Çinli Song Yu ile eşleşti. Başa baş geçen maçta cezalarda 2-2’lik eşitlik varken son on saniyede yuko düşen Kayra, osaekomi’de ippon ile Song Yu’ya kaybetti.

Repesajdan Bronz Maçına Gitti

Ancak yoluna akşam seansında repesajdan devam eden milli judocumuz, Tunuslu Nihel Cheikh Rouhou ile karşılaştı. Daha önce 2011 ve 2015’te karşılaşıp, yendiği Cheikh Rouhou’yu ippon ile saf dışı bırakan Kayra, adını bronz madalya maçına yazdırdı.

Üçüncülük maçında bu yılın Bakü Grand Slam şampiyonu ve Masters üçüncüsü, 2015’in dünya üçüncüsü Japonya şampiyonu Kanae Yamabe ile karşılaşan Kayra, wazari ile kaybetti. Maçın başında aldığı wazari’nin ardından ataklarını artıran ve rakibine üç ceza aldıran Kayra, dördüncü ceza için süre yeterli olmayınca olimpiyat beşincisi oldu.

Kayra bronz madalya alsaydı; 1992 Barselona’da Hülya Şenyurt’un bronz ve 2000 Sidney’de Hüseyin Özkan’ın altın madalyasından sonra Türkiye’nin üçüncü olimpiyat madalyasına imza atacaktı.

Senin için hazırladığımız haberler