Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus Türkiye Kupası Finali Öncesi Konuştu

10.06.2023 - 18:21 | Son Güncellenme: 10.06.2023 - 18:43

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir karşılaşacak. Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında Jorge Jesus açıklama yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus Türkiye Kupası Finali Öncesi Konuştu

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası'nda finale gelindi. Finalde, Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele öncesi iki takım teknik direktörleri basın toplantısı düzenledi. Fenerbahçe'nin Portekizli hocası Jorge Jesus açıklamalarda bulundu.

"Türkiye Kupası her kulüp için önemli"

Jorge Jesus, "Türkiye Kupası bence ülkedeki her kulüp için ve her taraftar için çok önemli bir kupa. Bu ülkenin çok güzel stadyumları var. Umarım yarın da çok güzel bir maç olur, çok güzel bir atmosfer olur" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe 8 senedir hiçbir kupa alamıyor"

Jesus, "Rakibimiz de bizim gibi kupayı kazanmak istiyor. Tabii ki normal, bu bir final maçı. Umarım takımım kupayı kazanmak için iyi bir performans sergiler. Fenerbahçe 8 senedir hiçbir kupa alamıyor. Bu yüzden hepimiz elimizden geleni yapıp yarınki maçı kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Emre Belözoğlu: Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak
Habere Git

"Uzun süredir kupa kazanamamak baskı yaratıyordur"

Jesus, "Uzun süredir kupa kazanamamak tabii ki baskı yaratıyordur. Özellikle Başakşehir ile kıyasladığımızda bizim üzerimizde baskı yaratıyordur ama bizim sorumluluklarımız da baskının üzerinden gelebilmek. Hem teknik direktör olarak benim hem oyuncularımın. Bizim görevimiz, sorumluluğumuz bu baskının üstesinden gelebilmek. Fenerbahçe tarihinin dinamiklerinin bir sonucu, bunlara hazır olmanız gerekiyor. Yarın bizim için önemli bir maç" dedi.

"Ligde istediğimiz şeyleri alamadık"

Sezonu değerlendiren Jesus, Sezon içerisinde ilginç ve güzel şeyler başardık ama istediğimiz şeyleri alamadık ligde. Ama yarın kupayı kazanmak istiyoruz. Oyuncularım çok heyecanlı ve motiveler. Yarın kupayı kazanma şansımızı gerçeğe dönüştürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Taraftarlarımızın desteği bizim için belirleyici olacak"

Final öncesi taraftar faktörüne değinen Jorge Jesus, şunları söyledi: "Taraftarlar her takım için çok önemlidir. Takımlarına yardım ederler galip gelebilmek için. Bizim için de taraftarlarımızın desteği çok önemli olacak. Yarın bizim yapmamız gereken şey, terimizin son damlasına kadar savaşmak ama taraftarlarımızın desteği bizim için belirleyici olacak. Umarım yarın statta Başakşehir taraftarından daha fazla seyircimiz olur ve bizi motive etme açısından bize yardımcı olurlar"

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin Başakşehir maçı kamp kadrosu belli oldu!
Habere Git

"Ben kararımı başkanımıza söyledim"

Gelecek sezon Fenerbahçe ile devam edip etmeyeceği konusunda açıklama yapan Portekizli hoca, "Geleceğim ile ilgili ben kararımı başkanımıza söyledim, o biliyor. Ama bunu burada konuşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü şu anda bir final öncesindeyiz. Burada önemli olan şu an ben değilim. Önemli konu final. Dolayısıyla maçı konuşmamız gerekiyor. Çünkü finaller her zaman çok güzeldir. En azından benim ülkemde, Portekiz'de maçlar öncesi kutlama havasında geçer. Maça az saatler kala odak noktamız bu olması gerekiyor" dedi.

"Yarın eğer kupayı kazanırsak kafamdaki fikir değişmeyecek"

Sözlerine devam eden Jorge Jesus, "Bu kupaya çok değer veriyoruz, hem bu kupaya hem rakibimiz Başakşehir'e çok saygı duyuyoruz. Geride kalan şeylerin hakkında konuşmanın bir anlamı yok. Lig bizim için geride kaldı ama yarın eğer kupayı kazanırsak kafamdaki fikir değişmeyecek. Türkiye Kupası'nı kazandıktan sonra bu sezonu kesin olarak başarılı olarak değerlendirmem. Çünkü benim için başarılı sezon demek 2 kupayı birden almak demek" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler