Fenerbahçe'nin Medipol Başakşehir Maçı Kamp Kadrosu Belli Oldu

10.06.2023 - 16:15 | Son Güncellenme: 10.06.2023 - 16:22

Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın akşam Medipol Başakşehir ile karşılaşacak Fenerbahçe'de kamp kadrosunda yer alan isimler belli oldu. İşte detaylar.

Fenerbahçe'nin Medipol Başakşehir Maçı Kamp Kadrosu Belli Oldu

AJANSSPOR-HABER

Ziraat Türkiye Kupası final maçında 11 Haziran Pazar günü saat 20.45’te İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin kamp kadrosunda yer alan oyuncular belli oldu.

İşte kamp kadrosunda yer alan futbolcular:

"Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat, Osman Ertuğrul Çetin, Furkan Onur Akyüz, Samet Akaydın, Serdar Aziz, Luan Peres, Attila Szalai, Gustavo Henrique, Yiğit Efe Demir, Ferdi Kadıoğlu, Bright Osayi-Samuel, Nazım Sangare, Jayden Oosterwolde, Lincoln Henrique, Ezgjan Alioski, Willian Arao, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, Arda Güler, Diego Rossi, İrfan Can Kahveci, Emre Mor, Enner Valencia, Michy Batshuayi, Serdar Dursun, Joao Pedro."

 Fenerbahçe'de 3 eksik

Fenerbahçe, final karşılaşmasında 4 oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde düğünleri olması gerekçesiyle Joshua King ile Miguel Crespo zorlu finalde yer almayacak. Sakatlığı bulunan Lincoln Henrique de Medipol Başakşehir'e karşı forma giyemeyecek.

İlgini Çekebilir
İşte Burak Yılmaz'ın övdüğü Beşiktaş altyapısındaki golcü
Habere Git

Kupayı kazanan UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir, kupanın yanı sıra gelecek sezon Avrupa'da yerini belirlemek için de mücadele edecek. Gelecek sezon Türkiye şampiyonu UEFA Şampiyonlar Ligi eleme, ikinci ve üçüncüsü ise UEFA Konferans Ligi elemelerine katılacak.

Ligden UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayacak Türk ekiplerinin, bu kulvarda mücadele etmesi için Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanması gerekecek.

Ligi 2. sırada bitirdiği için UEFA Konferans Ligi'ne katılacak Fenerbahçe, kupayı kazanması durumunda gelecek sene Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Bu durumda ligi 4. sırada bitiren Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi'ne katılacak.

Gelecek sene Avrupa'da yer alması için kupayı kazanmaktan başka şansı bulunmayan Medipol Başakşehir ise kupayı kazanması durumunda UEFA Avrupa Ligi'nde yer alacak. Bu durumda ise Fenerbahçe yoluna UEFA Konferans Ligi'nden devam edecek.

Hakem Atilla Karaoğlan

Gürsel Aksel Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve Mehmet Emin Tuğral yapacak.

Fenerbahçe 9 sene sonra kupa sevinci yaşamayı hedefliyor

Portekizli teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i geçerek yaklaşık 9 sene sonra kupa sevinci yaşamayı hedefliyor. Bu sezon ligde iki takım arasında oynanan 2 karşılaşmayı da Fenerbahçe kazanmıştı.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi'ye Pazartesi rakip çıkıyor!
Habere Git

Ali Koç, ilk kupasına yakın

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, futbol branşında ilk kupasını kazanmaya çalışacak. Sarı-lacivertli kulübün başına 2018 yılında geçen Koç, 5 yıllık başkanlık döneminde futbolda resmi bir kupa almayı başaramadı.

Finalde ilk kez karşılaşacaklar

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir, ilk kez Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak. Bu sezon ligde iki takım arasında oynanan karşılaşmaları sarı-lacivertliler kazanmayı başardı.

Fenerbahçe, namağlup geldi

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finaline namağlup geldi. Teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde sezona iyi bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, 3 kulvarda zirve mücadelesine tutunmaya çalıştı.

Söz konusu süreçte lig ve Avrupa'da istediğini elde edemeyen Fenerbahçe, kupada ise finale kalmayı başardı. Turnuvaya 5. turdan katılan sarı-lacivertliler, sırasıyla İstanbulspor, Çaykur Rizespor ve Kayserispor'u geçerek yarı finale geldi.

Yarı finalde 2 maç üzerinden Demir Grup Sivasspor ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibiyle deplasmanda berabere kalırken evinde kazanmayı bilerek adını finale yazdırdı.

Senin için hazırladığımız haberler