TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye Murat Aksu Rakip Oluyor

10.06.2023 - 14:55 | Son Güncellenme: 10.06.2023 - 15:07

4 yıl daha TFF Başkanı olmak isteyen Mehmet Büyükekşi'ye ciddi bir rakip çıkıyor. Kulüpler Birliği'nin Pazartesi yapacağı toplantı sonrası Murat Aksu'nun adaylığını açıklaması bekleniyor.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye Murat Aksu Rakip Oluyor

AJANSSPOR-HABER

İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu akşam oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi ve yarın İzmir'deki Ziraat Türkiye Kupası finalinden sonra Türk futbolu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerine odaklanacak.

Pazartesi sular ısınacak

Pazartesi Kulüpler Birliği Vakfı toplanacak ve Süper Lig kulüpleri ortak bir tavır oluşturmaya çalışacak. Kulislerde seçimde en az iki adayı olacağı konuşuluyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeniden adaylık için imza toplamaya geçen haftalarda başlamıştı bile. Ama pazartesi günü sular iyice ısınacak. 

Büyükekşi'ye kendi yönetiminden rakip

Ama Mehmet Büyükekşi'ye karşı ciddi bir aday da hazırlanıyor. Hem de kendi yönetiminde yer alan bir isim. Bu kişi Murat Aksu... Eski Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu olan Murat Aksu, pazartesi günü adaylığını açıklamaya hazırlanıyor. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş taraftarından Büyükekşi'ye protesto!
Habere Git

Aksu'nun gözü Kulüpler Birliği'nde

Kulüpler Birliği'nde Beşiktaş başta olmak üzere çok sayıda kulübün Büyükekşi'ye karşı bir alternatif arayışında olduğu biliniyor. Birliğin toplantısında Büyükekşi'ye tam destek çıkmazsa Aksu da TFF Başkan adaylığını açıklayacak. 

Adaylık için 61 ıslak imza lazım

TFF Olağan Genel Kurulu 22-23 Haziran'da Ankara'da yapılacak. 304 delesi olan TFF'nin başkan adaylığı için beşte bir oranına denk gelen 61 ıslak imza gerekiyor. Bu imza sayısına ulaşamayan aday olamıyor. Başkan ve yönetimi 4 yıllığına seçiliyor. 

Koca ve Yardımcı da aday olabilir

Büyükekşi'ye Murat Aksu'nun dışında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da rakip çıkma ihtimali bulunuyor. Sezon başından itibaren TFF yönetimini sert şekilde eleştiren Koca da şartlar oluşursa adaylığı düşünüyor. Bir diğer isim de eski TFF Başkanvekili Servet Yardımcı. O da adaylık için zemin yoklayan isimlerden.

İlgini Çekebilir
TFF açıkladı! Şampiyonlar Ligi Finali'nde Stefan Kuntz sürprizi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler