Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu Türkiye Kupası Finali Öncesi Konuştu

10.06.2023 - 18:26 | Son Güncellenme: 10.06.2023 - 18:34

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir karşılaşacak. Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında Emre Belözoğlu açıklama yaptı.

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu Türkiye Kupası Finali Öncesi Konuştu

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası'nda finale gelindi. Finalde, Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele öncesi iki takım teknik direktörleri basın toplantısı düzenledi. Başakşehir'in genç hocası Emre Belözoğlu açıklamalarda bulundu.

"Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz"

Emre Belözoğlu, "Bizim için çok önemli Avrupa kupalarına katılmak. Önemli işler başardık. Yarın finali kazanmak ve tekrar Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bende her zaman yeri farklı olan bir camia"

Belözoğlu, "Rakibimiz çok önemli ve değerli bir kulüp. Bende her zaman yeri farklı olan bir camia. Hak edenin kazandığı bir maç olması... Keyifli ve zor bir maç olacak. İnşallah kazanan biz olacağız" dedi.

"Jorge Jesus'a çok büyük bir saygım var"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'a saygı duyduğunu belirten Emre Belözoğlu, "Rakibimize saygı duyuyoruz. Yanımda oturan meslektaşım da ve büyüğüm de yıllarca bu maçları fazla bir şekilde oynamış, kupalar kazanmış bir teknik adam. Kendisine çok büyük bir saygım var" şeklinde konuştu.

"Finaller kendi içinde anlarını doğru oynamanız gereken maçlardır"

Sözlerine devam eden genç çalıştırıcı, "Yarın yüksek seviyede motivasyon gerektiren, finaller kendi içinde anlarını doğru oynamanız gereken maçlardır. Elimden geldiğince takımımı o şekilde hazırlamaya çalıştım. Son dönemde bence yukarıya doğru giden bir performansımız olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

"Rakibimizin güçlü ve eksik yönleri var"

Belözoğlu, "Rakibimizin güçlü ve eksik yönleri var. Elimden geldiğince takımımı bu şekilde hazırlamaya çalıştım ama iki takım için de kolay maç olmayacak. Fenerbahçe'nin çok iyi oyuncuları ve kadrosu var. Biz de son dönemde iyi işler yapıyoruz. Çok önemli maçlar çıkardık. Kafamızda bir senaryomuz var umarım gerçekleşip kupayı kazanan tarafta biz oluruz" dedi.

"Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'de 2 kere kaldırdım"

Emre Belözoğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Kulübümüzün genetiğinde Avrupa kupalarına katılma alışkanlığı olduğunu söylemiştim. Şu an biz ligi 5. bitirdiğimiz için bu yoldan geçiyor. O yüzden oyuncularımı motive ediyor ama final, karşınızda büyük bir takım var. Bu finalleri çok oynamış bir takım var, ben de takım kaptanı olduğum süreçte Fenerbahçe'de 2 kere kaldırdım. Fenerbahçe güçlü bir takım ama biz de iyi ve güçlü yanlarımız var"

"Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak"

Emre Belözoğlu, "Her iki takım oyuncularının da motive olması gereken 3 tane kupa var ülkemizde. Bir tanesini Galatasaray kazandı, 2 tane daha kupa Ağustos'a kadar daha duruyor. Bu 2 kupayı kazanabilecek performans ortaya koyabilecek 2 takım var. Bizim hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak. Sonrasında Süper Kupa'yı da kazanmak" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler