ITU Triatlon Dünya Kupası, Alanya'da yapılacak..

15.10.2015 - 17:21 | Son Güncellenme: 15.10.2015 - 17:21

2015 ITU Triatlon Dünya Kupası, hafta sonu Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılacak.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Alanya Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, organizasyona ciddi bir şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Alanya'da geçen yıl düzenlenen etkinliğin başarılı geçtiğini kaydeden Güneş, ilçede bir daha dünya kupası yapılmayacağı yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Birlikte çalışma ve verilecek desteklerle gelecek yıllarda da dünya kupası ve çeşitli şampiyonaları alma şansları olduğunu vurgulayan Güneş, "Bu yıl, müracaatımızdan dolayı Avrupa ve dünya federasyonlarının da isteğiyle ilçemizde gerçekleştiriyoruz ancak hem belediyemiz hem de federasyonumuzun bütçesi bu organizasyonlar için yeterli değil. Bu bakımdan daha çok sponsor desteği ve yardımlarla bu süreç devam edecek" diye konuştu. 

Alanya'nın artık bir spor kenti olarak triatlon konusunda tecrübeye sahip olduğunu kaydeden Güneş, şöyle konuştu:
"Alanya, yıllardır başarıyla bu organizasyonu gerçekleştirerek dünyada marka olmuştur. Geçen yıla göre organizasyonda fazla bir değişiklik yok. Sadece yüzme yarışları bu yıl iskeleden değil, sahilden başlayacak. Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi'ne katkılarından ve desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Milli takım ve tüm sporcularımıza başarılar dilerim."

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, ilçe olarak güzel ve keyifli bir şampiyonaya ev sahipliği yapacaklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise triatlon etkinliklerini çeyrek asırdır yaptıklarını söyledi. Dünya Kupasını Alanya'da gerçekleştirmenin kendileri için gurur olduğunu kaydeden Yücel, "42 ülkeden 600 sporcu ilçemize geliyor. Bu sporcularımızın sağlıklı ve iyi ortamlarda bu yarışı sürdürebilmeleri için gerek kaymakamlığımız gerekse de yerel yönetim olarak elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler