A Milli Kadın Voleybol Takımı, Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti

17.09.2023 - 08:27 | Son Güncellenme: 17.09.2023 - 08:53

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu ikinci maçında Bulgaristan'ı mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2'de 2 yaptı. İşte detaylar...

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti

AJANSSPOR-HABER

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu ikinci maçında Bulgaristan'ı 3-0 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız üst üste 17. galibiyetini elde etti. Filenin Sultanları, üçüncü maçında Salı sabahı 07.00'de Peru ile karşılaşacak.

Eda Erdem: "İnşallah 17 maçlık galibiyet serimizi devam ettiririz"

Karşılaşma sonrası takım kaptanı Eda Erdem açıklamalarda bulundu. Erdem, "Bugün güzel bir maç oldu. Eğlenen bir takım vardı. Genç bir ekiple oynamamıza rağmen çok akıllı oynadık. Defansta zorlandık biraz ama günün sonunda 3-0 kazandık. Hemen bitirdiğimiz bir maç oldu. Bugün de hedeflediğimiz bir şekilde oldu. Olimpiyatlar çok fazla şey ifade ediyor. Benim 3. olimpiyatım olacak. Takım olarak da çok hazırız. Dani zaten en iyi yaz olabilir dedi bize. Sürekli maç kazanıyor olmak her takım için değerlidir. İnşallah 17 maçlık galibiyet serimizi devam ettiririz."

Derya Cebecioğlu: "Biz buradan mağlubiyet almadan ayrılmak istiyoruz"

Derya Cebecioğlu ise, "Bizim için turnuvanın her galibiyeti çok önemli. Biz buradan mağlubiyet almadan ayrılmak istiyoruz ve her maçı kazanmak istiyoruz. Kariyerimde yaptığım en büyük değişikliklerden bir tanesi oldu ama mutluyum ve sabırsızım. Japonya'ya gelmeden önce bir turnuvanın olması iyi oldu. Buradan sonra 10 gün bir tatilim ve daha sonra yeni takımımla buluşacağım" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de haftanın maçı: Trabzonspor - Beşiktaş
Habere Git

Mücadeleye her iki ülke de karşılıklı sayılar alarak başlarken, setin iki bölümünü daha iyi oynayan milli takım, ilk seti 25-20 önde tamamladı. İkici sette iki ülkede hücumda etkili olurken, setin ortalarına doğru milli takım 2 sayı (11-9) öne geçti. Bulgaristan, setin ortalarında farkı kapatıp 13-12'de öne geçse de toparlanan ve defansta etkinliğini artıran milliler, ikinci seti 25-19 önde bitirdi.

Üçüncü sete iyi başlayan milli takım, setin başlarında 6 sayı (12-6) öne geçti. Set boyunca iyi oynayan milli takım, üçüncü seti 25-15, maçı da 3-0 kazandı. Filenin Sultanları, olimpiyat elemelerindeki ikinci maçını da set vermeden kazanma başarısı gösterdi.

İlk 2 sıra Paris Olimpiyat Oyunları'na kota kazanacak

Elemelerde gruplarında "ilk 2" sırada yer alan ülkeler, Paris Olimpiyat Oyunları'na kota kazanacak.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen'den Galatasaraylı yıldıza: "İlk 11'deki son maçıydı"
Habere Git

Elemeler 3 ülkede oynanıyor

Olimpiyat elemelerinde 24 takım, Çin, Japonya ve Polonya'da olimpiyat vizesi için karşılaşıyor.

Gruplar şu şekilde:

A Grubu (Çin): Çin, Kanada, Çekya, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Hollanda, Sırbistan, Ukrayna

B Grubu (Japonya): Japonya, Türkiye, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin, Peru

C Grubu (Polonya): Polonya, Kolombiya, Almanya, İtalya, Güney Kore, Slovenya, Tayland, ABD.

Millilerin elemelerdeki maç programı şöyle:

19 Eylül:

07.00 Türkiye-Peru

20 Eylül:

07.00 Türkiye-Arjantin

22 Eylül:

10.00 Türkiye-Brezilya

23 Eylül:

13.30 Türkiye-Japonya

24 Eylül:

10.00 Türkiye-Belçika

Hedef "ilk 2"

Elemelerde gruplarında ilk 2 sırada yer alan ülkeler, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazanacak.

Milletler Ligi sonucunda oluşacak 2024 yılı sıralamasında ilk 5'e girenler de 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda parkeye çıkacak 12 ülke arasında yerini alacak.

Fransa, ev sahibi kontenjanından oyunlara direkt katılacak.

İlgini Çekebilir
"Kerem Potter" büyülüyor Cimbom dörtlüyor!
Habere Git

Gizem Örge: "Güzel bir maç oldu bizim için"

Gizem Örge: "Güzel bir maç oldu bizim için. Bulgaristan aslında bloğu iyi kullanan ve iyi atak yapan takımdı. Onların sistemini anlamak için biraz zorlandık. Son sette ağırlığımızı koyduk ve farkı açtık. Rüya takıma seçilmek benim için çok şey ifade ediyor. Mutluyum. Türkiye'nin başarısına katkı sağlamış olmak benim için çok değerli. Babamın da dediği gibi, sevincimiz gözyaşlarımızla dışarı çıkıyor."

Senin için hazırladığımız haberler