Belçika - Fas Maçından Sonra Belçika'da Karışıklık Çıktı

27.11.2022 - 22:59 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 23:29

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas Belçika'yı 2-0 yendi. Maçın ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'de karışıklık ortaya çıktı. İşte habere dair tüm detaylar...

Belçika - Fas Maçından Sonra Belçika'da Karışıklık Çıktı

AJANSSPOR - HABER

2022 FIFA Dünya Kupası F Grubu ikinci maçında Fas, Belçika'yı 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Belçika'nın başkenti Brüksel sokaklarında olaylar meydana geldi.

Skuterler devrildi arabalara tuğla yağdı

Fas'ın 2-0 kazanmasının ardından Brüksel'de yaşayan Faslılar otomobillerine bindi ve korna çalarak şehir içinde tur atmaya başladı. Bunun üzerinde başkentin merkezindeki Midi Tren İstasyonu'nda yüzleri maskeli bir grup ortaya çıktı. Bu grup, havaya havai fişekler attı, elektrikli skuterleri ateşe verdi ve arabalara tuğla yağdırdı. 

Bir kişi yaralanınca polis müdahaleye geldi

Olaylar büyüdü fakat herhangi bir polis müdahalesi gerçekleşmedi. Fakat bir insanın olaylar sonucunda yaralanması üzerine Belçika polisi olay yerine ulaştı ve müdahale etmeye başladı. Brüksel Polis Sözcüsü Ilse Van de Keere, polisin bir kişinin yaralanması üzerine olay yerine vardığını doğruladı.

İlgini Çekebilir
EnFAS zafer!
Habere Git

Brüksel Belediye Başkanı: Bunlar taraftar değil isyancı

Olayların çıkmasının ardından Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close, halka şehir merkezinden uzak durmaları yönünde uyarılarda bulundu. Close şunları söyledi: "Bunlar taraftar değil, bunlar isyancılar. Faslı taraftarlar galibiyetlerini kutlamak için oradaydı."

Metro ve tramvay trafiği durduruldu

Çıkan olayların ardından başkent Brüksel'de metro ve tramvay seferleri durduruldu. Seferleri durdurma emrinin polis tarafından verildiği açıklandı. Belçika İçişleri Bakanı Annelies Varlinden ise birkaç kişinin kutlamalarda oluşan havayı bir çılgınlığa dönüştürdüğünü ve bunun büyük bir halk nezdinde büyük bir üzüntüye sebep olduğunu söyledi.

Olaylar sadece Belçika'da çıkmadı

Maçın bitmesinin ardından Belçika dışında Hollanda'da da olaylar yaşandı. Maçın ardından Amsterdam'da yaşayan Faslılar, araçlarıyla şehir meydanlarında tur atarak galibiyetlerini kutladı. Merkador Meydanı'nda yapılan kutlamalarda bir araç ateşe verildi. Hollanda polisinin yaptığı açıklamaya göre Amsterdam dışında Lahey ve Rotterdam'da kutlama yapan Faslılar taşkınlık çıkardı.

İlgini Çekebilir
Belçika - Kanada maçının hakemi skandala imza atmıştı
Habere Git

Maçın ardından F Grubu'ndaki puan durumu

SIRA TAKIM PUAN
1 HIRVATİSTAN 4
2 FAS 4
3 BELÇİKA 3
4 KANADA 0

F Grubu'nun Son Maç Fikstürü:

  • Belçika - Hırvatistan, 1 Aralık Perşembe, saat: 18.00
  • Fas - Kanada, 1 Aralık Perşembe, saat: 18.00

Grupta Şu Ana Kadar Oynanan Maçlarda Alınan Sonuçlar:

  • Belçika 1-0 Kanada
  • Hırvatistan 0-0 Fas
  • Fas 2-0 Belçika
  • Hırvatistan 4-1 Kanada
Senin için hazırladığımız haberler