Belçika - Fas: 0-2 (Maç Sonucu - Özet)

27.11.2022 - 17:39 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 22:05

2022 Dünya Kupası F Grubu'nda Fas, Belçika karşısında 2-0 kazandı ve puan durumunda rakibinin önüne geçerek 1. sıraya yerleşti. İşte maç sonucu ve özet.

Belçika - Fas: 0-2 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası F Grubu'nda ikinci maçlar oynandı. Fenerbahçeli Michy Batshuayi ile Galatasaraylı Dries Mertens'i kadrosunda bulunduran Belçika, Beşiktaş'ın stoperi Romain Saiss'in kaptanlığını yaptığı Fas ile karşı karşıya geldi. Fas, yıldızlarıyla dikket çeken Belçika'yı 2-0 yenmeyi başardı.

Dünya Kupası'ndaki tek gol ondan

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Michy Batshuayi, yıldızlar topluluğu Belçika kadrosunda Dünya Kupası'nda gol sevinci yaşayan tek futbolcu oldu. Fas karşısında rakip fileleri havalandıramayan Belçika'da Sarı-Lacivertli santrfor, 1-0 kazanılan Kanada maçında takımın tek golünü atan isim olmuştu.

Bir golü yedi, ikinci golde parmağı var

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği Romain Saiss, Fas'ın attığı golde önemli bir rol oynadı. Teknik direktör Hoalid Regragui'nin takımına çalıştırdığı serbest vuruş organizasyonları, mücadelenin skorunu tayin etti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaşlı Saiss hem kendini sakatladı hem Fas'ın golünü yedi
Habere Git

Fas kaptanı Saiss ise bu organizasyonun en büyük parçalarından oldu. İlk yarının sonlarında ofsayta yakalanan Saiss, Ziyech'in ağlara giden topunun gol değeri kazanmasına engel olmuştu. Ama tecrübeli oyuncu ikinci yarıda benzer bir organizasyonda üstüne düşeni yaptı ve Fas 1-0 öne geçti.

45+2'de ceza sahası dışından kullanılan frikikte topun başına geçen Ziyech sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Kaleci Courtois'dan seken top uzak köşeden ağlara gitti. Ancak VAR tavsiyesi üzerine kenara gelen hakem Ramos, kalecinin önündeki Saiss'in ofsaytta bulunduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

73. dakikada sol kanattan son çizgiye yakın yerden kullanılan frikikte Sabiri, sağ ayağıyla direkt kaleye vurdu. Yerden seken top, kalecinin sağından ağlarla buluştu. Bu golde de kalecinin önünde bulunan Saiss, Courtois'in görüşünü engellemeyi başarırken bu kez ofsayta yakalanmadı.

İlgini Çekebilir
Kavgada söylenmez... Bel altı manşetler
Habere Git

Aboukhlal noktayı koydu

Mücadelenin 90+2. dakikasında Aboukhlal ile farkı ikiye çıkaran Fas, maçta son sözü söyledi. Savunmadan seken topu yay üzerinde kontrol eden Ziyech, sağ çaprazdan ceza sahasına girip soluna pasını çıkardı. O bölgede bulunan Aboukhlal sağ ayağıyla tek vuruşunu yaptı. Top, kalecinin üzerinden yakın köşeden filelere gitti.

Lider Fas!

İlk maçta Hırvatistan ile golsüz berabere kalan Fas, Belçika karşısında kazanarak, 4 puan ile F Grubu'nun zirvesine yerleşmeyi başardı. Kanada'yı tek golle geçen Belçika ise Fas'a kaybederek 3 puan ile 2. sırada kaldı.

F GRUBU PUAN DURUMU
SIRA TAKIM O G B M A Y Av P
1 Fas 2 1 1 0 2 0 +2 4
2 Belçika 2 1 0 1 1 2 -1 3
3 Hırvatistan 1 0 1 0 0 0 0 1
4 Kanada 1 0 0 1 0 1 -1 0

Maçın oyuncusu Ziyech,

Öte yandan, Belçika-Fas karşılaşmasının en iyi oyuncusu Hakim Ziyech seçildi.

Fas'ın Belçika'yı yenmesinden sonra Hollanda'daki kutlamalarda olaylar çıktı

Katar'daki 2022 FIFA Dünya Kupası F Grubu ikinci maçında Fas'ın Belçika'yı 2-0 yenmesinin ardından Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Faslıların kutlamaları sırasında çıkan olaylarda bir araç yandı.

Maçın bitmesinin ardından Amsterdam'da yaşayan Faslılar, araç ve motorlarıyla şehirdeki Merkator, Osdorp ve 4045 meydanlarında korna çalarak, tur attı.

Çok sayıda havai fişek kullanılan kutlamalar esnasında Merkator Meydanı'nda bir araç ateşe verildi.

Polis olayların yaşandığı yolları trafiğe kapatırken, itfaiye yangına müdahale etti.

Rotterdam ve Lahey'de gösteriler

Polis, Twitter'dan yaptığı açıklamada Rotterdam'daki kutlamalarda 500 civarında Faslının taşkınlık çıkardığını belirterek, müdahale edilmek üzere çok sayıda polis ve panzerin olay yerine intikal ettiğini aktardı.

Lahey'deki Vaillant Meydanı'ndaki kutlamalarda çok sayıda havai fişek kullanıldığını ifade eden polis, taraftarlardan meydanı boşaltmalarını istedi.

Senin için hazırladığımız haberler