Belçika - Kanada maçının hakemi Janny Sikazwe skandala imza atmıştı

24.11.2022 - 00:30 | Son Güncellenme: 24.11.2022 - 01:04

2022 Dünya Kupası'nda oynanan Belçika ile Kanada maçını yöneten Zambiyalı hakem Janny Sikazwe geçmişte oynanan Tunus - Mali maçında skandal bir karar vermişti

Belçika - Kanada maçının hakemi Janny Sikazwe skandala imza atmıştı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Belçika  Batshuayi'nin golüyle F Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'yı 1-0 mağlup etti.
 

Skandal kararın sahibi

Bu maçın hakemi olan Zambiyalı hakem Janny Sikazwe 2021 Afrika Uluslar Kupası'nda Mali'nin Tunus'u 1-0 yendiği karşılamada uzun süre unutulmayacak skandal bir karar imza atmıştı. 

Maçı iki kez erken bitirdi

Zambiyalı hakem Janny Sikazwe, maçın 85. dakikası oynandığı sırada bitiş düdüğünü çaldı. Oyuncuların ve teknik ekibin tepkilerinin ardından hatasını fark eden hakem, kısa bir aranın ardından maça kaldığı dakikadan devam etti. Bu kez  Janny Sikazwe, 89 dakika 42 saniyesi oynanan karşılaşmada bir kez daha bitiş düdüğünü çaldı.

Tunuslu oyuncular maça çıkmamıştı

Maç bitiminden 20 dakika sonra, Afrika Futbol Konfederasyonunun talimatıyla, hakemin maçı kaldığı yerden bir kez daha başlatmak istediği, Malili ve Tunuslu futbolculara iletildi. Malili oyuncular sahaya çıkarken, Tunuslu futbolcular ise maçın son dakikalarında yaşanan olayları protesto etmek amacıyla sahaya çıkmayı reddetti ve maçı Mali 1-0 kazandı.

İlgini Çekebilir
Ne de olsa Batsman'i var!
Habere Git

Janny Sikazwe'den açıklama

85.12'de bitiren hakem Janny Sikazwe "Çok sıcaktı. %85 nem. Bir ara üstümdeki ekipmanları fırlatacaktım. Kafamın içinde bir ses sürekli 'Maçı bitir' diyordu. Yardımcılarımı bile duymuyordum. Hastanede durumum çok ciddi olabilirdi." açıklamasını yapmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler