Doğuştan cam kemik hastası tekvandoya başladı

11.12.2022 - 17:09 | Son Güncellenme: 11.12.2022 - 17:18

Son dakika taekwondo haberleri | Doğuştan cam kemik hastası Burak Sakçı, engelli bireylere örnek olarak tekvandoya başladı. İşte tüm detaylar...

Doğuştan cam kemik hastası tekvandoya başladı

Cam kemik hastası olarak dünyaya gelen Burak Sakçı, engelli bireylere örnek olarak tekvandoya başladı. Sakçı, sporun engelli bireylere olumlu katkısını gösteriyor.

Tedavisinde 9 yıl süren 5 ameliyat geçiren Burak Sakçı, destekle yürümeye başladı. Ehliyet alarak otomobil süren Sakçı, 2018 yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bilgi İşlem Departmanında çalışmaya başladı.

Umutlar Kırılmaz kitabını yazdı

Cam kemik hastalarına yol göstermek için hayatından ve tedavi süreçlerinden kesitler içeren "Umutlar Kırılmaz" adlı kitap yazan Sakçı, istenildiğinde her şeyin başarılabileceğini kanıtlamak için spora başladı.

İlgini Çekebilir
Poomsae Kupası'nda altın Burak Sakçı'nın!
Habere Git

Gülsena Karakuyulu'nun "Sporla Değişen Hayatlar" adlı TÜBİTAK projesinin ardından tekvandonun temeliyle tanışan Sakçı, Karakuyulu'nun teklifiyle spora başladı. Sakçı, antrenmanlarını, yürüteciyle geldiği Yunus Emre Spor Tesisleri'nde sürdürüyor.

Dünya Engelliler Günü'nde İzmir Poomse Müsabakaları'nda gösteri yaptı

Sakçı, 3-4 Aralık'ta gerçekleştirilen 2. İller Arası İzmir Poomse Müsabakaları'nda Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık amacıyla "Küçük Adam" yazılı dobok (tekvando kıyafeti) giyerek gösteri yaptı ve kendisine altın madalya hediye edildi.

"İlk madalyamı spor alanında aldım"

Burak Sakçı, "Yüzlerce kişinin önünde alkışlanarak orada bulunmak güzeldi. Gerçekten bunu kelimelerle anlatamam. Hem mutluluk hem de gurur vericiydi. Tabii bir o kadar da heyecanlandım. O alkışı, o heyecanı yaşamak benim için gurur vericiydi ve ilk madalyamdı. 30 yaşındayım, ilk madalyamı spor alanında sağ olsun Gülsena hocam sayesinde aldım." dedi.

İlgini Çekebilir
Grand prix finalinde 5 madalya!
Habere Git

"Desteksiz ayakta duramıyorum ama..."

Sakçı, "Desteksiz ayakta duramıyorum ama yürüteç sayesinde hiç değilse poomse çizerek beni bir şeyleri yapabileceğime inandırdı. Sporun her alanında engelli bireylerin her şeyin üstesinden gelebileceğine yürekten inanıyorum. Sınırlarımız çerçevesinde her şeyin üstesinden gelebiliriz." ifadelerini kullandı.

"Bazı insanların olumsuz düşüncelerine maruz kaldım"

Sözlerine devam eden Sakçı, "Özellikle o gün salonda, sesim de bir o kadar gürdür, 'Taa...' diye o çektiğim kıyamda adeta kendimden geçtiğimi söyleyebilirim. Hayatım boyunca çevremdeki bazı insanların olumsuz düşüncelerine maruz kaldım. Bana 'Ehliyet alamazsın' da dediler, 'Ayağa kalkamazsın' da dediler. Hep diyorlar, 'Yapamazsın' diyorlar çünkü insanlar der. Bunlara kulak asmamak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler