Milli Tekvandoculardan Grand Prix Finalinde 5 Madalya!

10.12.2022 - 17:07 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 17:21

Son dakika taekwondo haberleri | 2022 Tekvando Grand Prix Final Müsabakalarında mücadele eden Tekvando Milli Takımı, 5 madalya kazandı. İşte detaylar.

Milli Tekvandoculardan Grand Prix Finalinde 5 Madalya!

2022 Tekvando Grand Prix Final Müsabakalarında yer alan Türkiye, 2024 Paris Olimpiyatları'na kota puanı veren organizasyonda 5 madalya elde etti.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen 2022 Tekvando Grand Prix Final Müsabakalarında 16 sporcu tatamiye çıktı. Dünya Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalarda Türkiye'yi 8 sporcu temsil etti. Milliler, 2022 Tekvando Grand Prix Final Müsabakalarını 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 5 madalyayla tamamladı.

Tekvando Grand Prix Final Müsabakaları en fazla kota puanı veren organizasyon

Tekvando Grand Prix Final Müsabakaları, G-10 statüsüyle Dünya Şampiyonası'nın ardından olimpiyatlara en yüksek kota puanı veren organizasyon durumunda.

Sude Yaren Uzunçavdar tarihe geçti

Kadınlar +67 kiloda mücadele eden Sude Yaren Uzunçavdar, zorlu rakiplerini geçerek altın madalyaya ulaştı. Bu yıl dünya gençler şampiyonu olan 17 yaşındaki sporcu, tarihe geçti. Sude Yaren Uzunçavdar, grand prix organizasyonlarında altın madalya kazanan en genç tekvandocu oldu.

Kadınlarda madalya alan isimler

Kadınlarda 49 kiloda Merve Dinçel ve 57 kiloda Hatice Kübra İlgün gümüş, +67 kiloda ise Nafia Kuş ise bronz madalya aldı.

Hakan Reçber üçüncü oldu

Erkekler 68 kiloda mücadele eden Hakan Reçber, üçüncü oldu. Reçber böylece Paris 2024 yolunda puan kazanmayı başardı.

Para Tekvando Grand Prix Final Müsabakalarında 4 madalya

Türkiye, Para Tekvando Grand Prix Final Müsabakalarında da 3 gümüş, 1 bronz olmak üzere 4 madalya elde etmişti.  Madalya kazanan sporcular ise Meryem Betül Çavdar, Gamze Gürdal, Ali Can Özcan ve Fatih Çelik oldu.

Gümüş madalya kazanan sporcular

  • Meryem Betül Çavdar
  • Gamze Gürdal
  • Ali Can Özcan

Bronz madalya kazanan sporcu

  • Fatih Çelik
Senin için hazırladığımız haberler