Burak Sakçı İzmir Poomsae Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

03.12.2022 - 21:06 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 12:53

Taekwondo Haberleri: İzmir'de düzenlenen İller Arası Poomsae Kupası Şampiyonası'nda doğuştan cam kesik hastası olan Burak Sakçı altın madalya kazandı.

Burak Sakçı İzmir Poomsae Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

AJANSSPOR - HABER

İller Arası Taekwondo Poomsae Kupası Şampiyonası, Dünya Engelliler Günü (3 Aralık) sebebiyle İzmir'de düzenlendi. Turnuvada sporcular taekwondo'nun temelini oluşturan poomsae kategorisinde yarıştılar.

Poomsae Kupası Şampiyonası'nı Burak Sakçı kazandı

Bugün gerçekleştirilen turnuvayı GK Şampiyonlar Spor Kulübü sporcusu Burak Sakçı kazandı. Altın madalyayla evinde dönen Burak Sakçı, doğuştan cam kesik hastası.

Burak Sakçı: Sporda herkes başarı yakalayabilir

Şampiyonada altın madalya kazandıktan sonra Anadolu Ajansı'na konuşan Burak Sakçı, şunları söyledi: "İmkan olduğu sürece sınırlarımız çerçevesinde her şeyi yapabiliriz. Sporun her dalında cam kesik hastalarının ve tüm engelli bireylerin başarılı olabileceğine inanıyorum." Sakçı'nın antrenörü Gülsena Karakuyulu ise cam kesik hastalarının hem sporda hem de hayatın her alanında başarılı olabileceklerini söyledi.

İlgini Çekebilir
Dünya Para Taekwondo Grand Prix'inde millilerden 7 madalya
Habere Git

Cam kesik hastalığı nedir?

Cam kesik hastalığı, cam bebek hastalığı ve kırılgan kemik hastalığı olarak da bilinir. Hastalığın tıbbi ismi osteogenesis imperfecta'dır. Kalıtsal bir hastalık olan cam kesik hastalığında kemikler belirli bir travma veya yaralanma olmadan kırılır.

Burak Sakçı önce yürümeyi öğrendi sonra ehliyet aldı

Doğuştan cam kemik hastası olan Burak Sakçı 7 yıl boyunca 5 kez ameliyat oldu ve yaklaşık olarak 1500 seans fizik tedavi gördü. Bu operasyonların ardından yürüteçle yürümeye başlayan Burak Sakçı, yürümeyi öğrendikten sonra birçok kişinin yapamayacağını söylemesine rağmen araba kullanmayı öğrendi, ehliyet aldı. Sakçı, 5 Ağustos 2020'de Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda şunları söyledi: "Hayatta her şey olabiliyor ama umutlar nefes aldığımız sürece devam ediyor. Sadece ölüme çare yok. Umut olduğu sürece engellilerin yapamayacağı hiçbir şey yok. Bana 'Ehliyet alamazsın.' dediler. Ama ben pes etmedim. Hayallerimin peşinden koştum ve ehliyetimi aldım. Sonra kendi arabamı da aldım."

Umutlar Kırılmaz adında bir kitap yazdı

Hikayesiyle herkesi etkileyen Burak Sakçı, insanlara ilham olmak amacıyla "Umutlar Kırılmaz" adında bir kitap yazdı. Sakçı, kitabı yazış sürecini şu ifadelerle anlattı: "Bu süreçte çok acı çektim. Birçok olumsuzluk ve zorluk yaşadım. Ama asla pes etmedim. Yaşadığım her olumsuzlukta daha güçlü bir şekilde geri döndüm. Çünkü düşündüğüm zaman acısını hissettiği ayaklarım vardı. Başımıza ne gelirse gelsin hayata sımsıkı tutunup hayatın güzelliklerini tadabiliriz. Başkalarına umut olmak için bu kitabı yazdım." 

İlgini Çekebilir
Alper Tuncay İkinci Kez Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Birinci Oldu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler