Okan Buruk: "Galatasaray'ı karıştırmak için çok büyük bir çaba var"

14.09.2023 - 10:30 | Son Güncellenme: 14.09.2023 - 11:31

Samsunspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk bugünkü antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: "Galatasaray'ı karıştırmak için çok büyük bir çaba var"

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in 5. haftasında cumartesi günü saat 20.00'de Yılport Samsunspor ile sahasında karşılaşacak olan Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk, antrenman öncesinde açıklamalarda bulundu. Başarılı teknik adam; transfer, Zaha ve Ziyech'in form durumu, yeni sözleşme ve hedefleri hakkında da konuştu. İşte detaylar... 

"Zaha bugün antrenmana başladı"

Zaha'nın bugün antrenmanlara başlayacağını söyleyen Buruk, "Teknik adam olarak yüzüm gülüyor. Tüm oyuncuları en hazır olarak kullanacağımız vakte doğru ilerliyoruz. Yedi maçlık periyot. Kadromuzun tamamlanması, oyuncularımızın gerçek performanslarını bulmak için geçireceği süre. Birçok oyuncu sezon öncesi antrenmanlara katılmamıştı. Zaha bugün antrenmana başladı. Milli takımdan dönecek iki arkadaşımız var. Davinson ve Bakambu gelecek. Bu periyoda hazırız. Hem lige hem Şampiyonlar Ligi'ndeki yüksek tempolu maçlara hazırız.

"Yönetim önemli bir kadro kurdu"

Oyunculara bu anlamda çok inanan bir teknik adamım. Başta başkan Dursun Özbek ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Önemli bir kadro kurdular. Geçen seneden başlayan yolumuz bu sene hem şampiyonluk hem Şampiyonlar Ligi'yle birleşti. Sokaktaki Galatasaraylıların yüzlerinin güldüğünü görüyoruz. Amacımız onların yüzlerini daha fazla güldürmek.

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz-Abdülkerim Bardakcı gerçekleri ortaya çıktı: "Sen olmasan da olur"
Habere Git

"Galatasaray'ı karıştırmak için çok büyük bir çaba var"

Dışarıdan Galatasaray'ı karıştırmak için çok büyük bir çaba var. Yalanlar uydurmalar. Bunlara da hazırız ve göğüs gerecek güçteyiz. Bizim işimiz futbol. Futbola odaklanacağız. En doğrusu sahada yanıt vermek. Bu sene de kazanarak yolumuza devam edeceğiz.

"Lig ve Şampiyonlar Ligi'ne hazırız"

Erden Bey (Timur) her zaman bizimle beraber. Transferde önemli yol katetti. Takıma yönetimle birlikte önemli destek oluyor. Lig ve Şampiyonlar Ligi'ne hazırız" dedi.

"Transferde genç isimlerle görüşmeler var"

"Galatasaray transferi kapattı mı? ve saha dışında Galatasaray'ı karıştırmaya çalışıyorlar konusuyla alakalı ne söylemek istiyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Buruk, "Yarın akşama kadar süre var. Katkı sağlayacak genç isimlerle görüşmeler var. Olmasa da böyle kapatacağız gibi hazırız. Benim için Galatasaray teknik direktörü olmak her şeyin üstünde gelir. Diğer kararlarla ilgili başkan ve yönetim ne karar verirse ona saygı duyacak bir insanım. Güçlü olmamız, dik durmamız, hem benim hem de takım için önemli. Maddiyat her zaman ikinci sırada gelir. Galatasaray'ın başarısı birinci sırada" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Çebi'den iç transferde Cenk ve Salih'e yeni teklif!
Habere Git

"Yeni sözleşme ile ilgili bir şey konuşmadık"

Galatasaray'da yeni sözleşme imzalama durumu ile ilgili iddialara yanıt veren Buruk, "Bir şey konuşmadık. Transfer süreci devam ediyor. Ondan sonra oturur konuşuruz. Geçen sene verdiğimiz sözler çok önemliydi. Galatasaray çok kötü bir sezon sonrası yenilendi. Tekrar güçlü bir Galatasaray  ortaya çıktı. Hedefimiz bu güçlü Galatasaray'ı devam ettirmek. Ben 11 yaşında bu sahada seçmelere girmiştim. Şu anda 50. yaşıma girerken teknik direktörüm. Benden mutlusu olamaz. Hedefim Galatasaray taraftarını mutlu etmek. Geri kalanları kendi içimizde doğru şekilde hallederiz" ifadelerini kullandı.

"Geçen seneye göre 5-6 hafta öndeyiz"

"Geçen sezonki oyun gücüne Galatasaray ne zaman ulaşacak? sorusu hakkında Buruk, "Bu haftalarda kadromuzu tamamlayıp ligdeki performansımızı artırmayı Gaziantep ve Trabzonspor maçını domine ederek güçlendirdik. Molde maçında isteneni oynayamadık ama geçen sene neredeyse bu hafta transferleri tamamlamıştık. Geçen seneye göre 5-6 hafta öndeyiz. Çıkışımızı yakaladık. Hakim ve Zaha gibi çok önemli iki oyuncudan faydalanamadık. Yeni yeni faydalanacağız. 

"15 sene sonra bir Türk takımı elemelerden Şampiyonlar Ligi'ne katıldı"

Kadromuzdaki birçok oyuncuyu yeni yeni kullandık. Bu süreci kazanarak ve Şampiyonlar Ligi'ne katıldık. 15 sene sonra bir Türk takımı elemelerden Şampiyonlar Ligi'ne katıldı. İstediğimiz oyunu oynayamadık ama birçok şeyi deniyoruz. Haftalar geçtikte buna karar vereceğiz. Elimizdeki mevcut oyuncuları birçok farklı bölgelerde kullanabiliriz. Önemli olan oyuncu şablonunu oturtmak. Kaliteye en çok ihtiyaç duyulan şey. Bunu sahaya koyarsak şampiyonluğun en güçlü adayı ve Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkarız.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'dan Thiago Alcantara için son hamle!
Habere Git

"Hakim bu hafta kadroda olacak"

Hakim 2 gün önce antrenmanlar abaşladı. Bu hafta kadroda olacak. Ndombele tam hazır değil ama kadroda olacak. Zaha bugün antrenmana başlayacak. Onun durumuna karar vereceğiz" dedi.

"Benim için ana hedef şampiyonluktu"

Hedefleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Buruk, "Benim için ana hedef şampiyonluktu. Bunu Okan Buruk olarak değil Galatasaray olarak kırdık. Teknik adam olarak da galibiyet sayısı benim için önemli. 30 galibiyet sayısına çok hızlı bir şekilde ulaştık. Ama hepsinin üstüne Galatasaray'ı koyuyorum. Takım olunca, birlik oluşunca ve bunu ne kadar erken sağlarsak bizim için önemli. Galatasaray sevgisinin arttığını görüyoruz. O tutkuyu tekrar onların gözlerinde görmek çok önemli. Galatasaray'ın başarısı için daha çok çalışacağız. Hedefimiz 24. şampiyonluk. Onun yanında da Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkmak. Galatasaray'ın genlerinde olan Avrupa'da başarı yakalamak. Galatasaray'ın önü açık. Galatasaray çok başarılı olacak. Galatasaray'ı karıştıracak gücü kimseye vermememiz lazım. Geçen sene de bunu yaşadık, bu sene de yaşıyoruz. Galatasaray'ın şampiyon olduğunu, Şampiynlar Ligi'nde mücadele ettiğini herkese göstereceğiz.

"Ndombele ve Davinson'un ilk maçı olacak"

Geçen sene takım birlikteliğini sağladı. Galatasaray taraftarının önüne çıkan oyuncular Hakim taraftar olarak çıkmıştı, şimdi futbolcu olarak çıkacak. Ndombele ve Davinson'un ilk maçı olacak. Bu oyuncular Galatasaray'ın ne kadar büyük olduğunu istekli olduğunu biliyorlar. Çok fazla maçımız var. Herkese süre vereceğiz. Her maça hazır olacağız. Çok geniş bir kadromuz var. Ama ilk hedefimiz Samsunspor maçı. O maçı kazanıp bir sonraki maç dört gün sonra. Dört gün iyi olan bir kısım. Zorlu periyotta bütün oyuncuları kullanmak istiyorum. Bir yandan da Kopenhag maçına da hazırlanıyoruz. İşimiz bu.

İlgini Çekebilir
Arabistan, Kadınlar Ligi'ne de transfere başladı...
Habere Git

"Her maça kazanmak için çıkacağız"

Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi takımlar var. Kimin geleceğinden çok biz ne yaparız ne oynarız önemli. Rakipleri düşünmekten çok, kendi oyununu sahaya yansıtmak çok önemli. Kendimize güvenerek oraya bir giriş yapacağız. Her maça kazanmak için çıkacağız. Galatasaray bulunduğu hedr arenadan en iyisi olarak çıkmaya çalışacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler