Ashleigh Plumptre, Suudi Kadınlar Premier Ligi ekibi Al-Ittihad'a transfer oldu

14.09.2023 - 10:03 | Son Güncellenme: 14.09.2023 - 10:23

Leicester City ile olan sözleşmesi sona eren Nijeryalı kadın futbolcu Ashleigh Plumptre, Suudi Kadınlar Premier Ligi ekibi Al-Ittihad'a transfer oldu..

Ashleigh Plumptre, Suudi Kadınlar Premier Ligi ekibi Al-Ittihad'a transfer oldu

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Nijerya Kadın Milli Takımı'nın formasını giyen ve son olarak Leicester City'de oynayan ve sözleşmesi sona eren Ashleigh Plumptre, Suudi Arabistan'a transfer oldu.

Ashleigh Plumptre, Al-Ittihad'a transfer oldu

Reuters'ta yer alan habere göre; 25 yaşındaki defans oyuncusu Ashleigh Plumptre, Suudi Kadınlar Premier Ligi ekibi Al-Ittihad'a transfer olduğunu söyledi.

"Al-Ittihad'a imza attığım için minnettarım"

Al-Ittihad'a transfer olmasının ardından bir açıklama yapan Plumptre, "Al-Ittihad'a imza attığım için minnettarım. Bu yolculuğa bazı inanılmaz insanlarla birlikte başlamaktan dolayı heyecanlıyım. Yolculuğum devam ediyor. Bu futboldan daha fazlası" dedi.

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz-Abdülkerim Bardakcı gerçekleri ortaya çıktı: "Sen olmasan da olur"
Habere Git

Nijerya Milli Takımı ile 15 maça çıktı

25 yaşındaki savunma oyuncusu Nijerya Milli Takımı ile 15 maçta forma giydi. 2022 yılında ilk kez milli formayı giyen Plumptre, ondan önce İngiltere'nin genç milli takımlarında da oynamıştı.

Bilindiği üzere Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, son yıllarda kadınların hayatları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarına olanak tanıyan reformlar başlatmıştı.

"Kesinlikle. Hepimiz insanız ve hiçbir farkımız yok"

Muhammed bin Selman kendisine yöneltilen kadın ve erkek eşitliği sorusuna, "Kesinlikle. Hepimiz insanız ve hiçbir farkımız yok" yanıtını vermişti.

İlgini Çekebilir
Çebi'den iç transferde Cenk ve Salih'e yeni teklif!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler