Carlos Alcaraz'ın Antalya'dan Wimbledon Zaferine Uzanan Serüveni

16.07.2023 - 21:44 | Son Güncellenme: 16.07.2023 - 22:02

20 yaşındaki İspanyol raket Carlos Alcaraz, Novak Djokovic'i mağlup ederek Wimbledon'da zafere ulaştı. Genç tenisçinin 3 yıl önce Antalya'da çekilen görüntüleri sosyal medyada dikkat topladı.

Carlos Alcaraz'ın Antalya'dan Wimbledon Zaferine Uzanan Serüveni

AJANSSPOR-HABER

Tenis dünyasının zirvesi olan Wimbledon'un tek erkekler finalinde 20 yaşındaki İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, tenisin bölüm sonu canavarı Novak Djokovic'i 3-2'lik setlerle mağlup ederek genç yaşta şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Djokovic'in sarkastik tavrına boyun eğmedi

Kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan tenis efsanesi Novak Djokovic final maçı öncesi İspanyol rakibi için "Bir numarayı yenmeden asla bir numara olamazsın" ifadelerini kullanmıştı. 20 yaşındaki Alcaraz rakibini 5 saat süren maçta alt ederek 36 yaşındaki Sırp tenisçiye cevabı kortta vermiş oldu.

Antalya'daki görüntüleri beğeni topladı

Carlos Alcaraz'ın 3 yıl önce henüz 17 yaşındayken Antalya'da katıldığı bir turnuva öncesi Instagram hesabından paylaştığı fotoğraf Türk tenis severlerin dikkatinden kaçmadı.

İlgini Çekebilir
Efsaneyi devirdi! Yeni şampiyon Alcaraz!
Habere Git

Genç yaşta zirveye

3 yıl önce Antalya'da puan toplama çabası ile göze çarpan Carlos Alcaraz günümüzde ise WTA tek erkekler sıralamasında 7675 puan ile zirvede yer alıyor.

12 yaşındayken söyledi

Carlos Alcaraz'ın henüz 12 yaşındayken çekilen bir videosu sosyal medyada viral oldu. O dönem gelecek adına hayalleri sorulan genç İspanyol, Roland Garros ve Wimbledon'u kazanmak istediğini belirtmişti. 

İlgini Çekebilir
Djokovic, Federer’in rekorunu egale etti
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler