Novak Djokovic, Wimbledon’da Yarı Finale Yükseldi: Roger Federer’in Rekorunu Egale Etti

12.07.2023 - 08:20 | Son Güncellenme: 12.07.2023 - 08:25

Wimbledon Tenis Turnuvası Çeyrek Finali’nde Andrey Rublev ile karşılaşan Novak Djokovic rakibini mağlup ederek yarı finale yükselen isim oldu. Detaylar.

Novak Djokovic, Wimbledon’da Yarı Finale Yükseldi: Roger Federer’in Rekorunu Egale Etti

AJANSSPOR-HABER

Sırp tenisçi Novak Djokovic, Wimbledon’da çeyrek final mücadelesi için Rus tenisçi Andrey Rublev ile karşılaştı. 4-6, 6-1, 6-4, ve 6-3’lük setler ile Rublev’i 3-1 mağlup etmeyi başaran Djokovic yarı finale yükseldi. 

Djokovic’ten setlerde ezici üstünlük

Çeyrek finalde Andrey Rublev’i mağlup eden Djokovic, Wimbledon’daki 11’inci çeyrek final galibiyetini elde etti. Kalan 7 tenisçinin çeyrek final galibiyeti henüz bulunmuyor. 

Sinner kariyer ilkini Djokovic ile yaşayacak

Setlerdeki 3-1’lik üstünlüğü ile yarı final biletini kapan 36 yaşındaki Sırp tenisçinin rakibi Jannik Sinner olacak. Sinner, Rus tenisçi Roman Safiullin ile karşılaştığı çeyrek final mücadelesini 6-4, 3-6, 6-2, 6-2’lik setlerle 3-1 kazandı. 21 yaşındaki İtalyan tenisçi Sinner kariyerinde ilk kez bir Slam’de yarı finale yükseldi. 

İlgini Çekebilir
Toroğlu, Güneş'e ağır vurdu: Lan Şenol Güneş
Habere Git

Roger Federer’in rekorunu egale etti

Novak Djokovic son galibiyeti ile Wimbledon’daki üst üste 33., Grand Slam’lerde ise art arda 26. galibiyetini aldı. Sırp tenisçi ayrıca aldığı yarı final bileti ile kariyerinde 46. kez Slam yarı finaline yükseldi ve Roger Federer’in rekorunu egale etmeyi başardı. 

Djokovic, Grand Slam’lerdeki 3 büyük rekorun sahibi

Tenisteki başarılarını sürdüren Sırp tenisçi Novak Djokovic güncel olarak Grand Slam’deki 3 büyük rekoru da elinde tutuyor.  İşte Djokovic’in Grand Slam rekorları:

  • En çok Grand Slam kazanan tenisçi: x23
  • En çok Grand Slam finali oynayan tenisçi: x34
  • En çok Grand Slam yarı finaline çıkan tenisçi : x46


Sırp tenisçiden bir ilk daha

Wimbledon’da bir kez daha yarı finale yükselen Novak Djokovic teniste bir ilke daha imza attı. 36 yaşındaki tenisçi 3 farklı zemindeki 3 farklı Grand Slam’de 12 defa yarı finale yükselen ilk tenisçi oldu. İşte o 3 farklı zemin:

  • Roland Garros: x12
  • Wimbledon: x12
  • Amerika Açık: x12


İlgini Çekebilir
Icardi bonservisi için PSG teminat istedi! Erden Timur...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler