Wimbledon'da Novak Djokovic'i Deviren 20 Yaşındaki Carlos Alcaraz Şampiyonluğa Uzandı

16.07.2023 - 20:59 | Son Güncellenme: 16.07.2023 - 21:18

Carlos Alcaraz, Fransa Açık'da yarı finalde elendiği Novak Djokovic'i bu kez tenisin en büyük grand slam'i Wimbledon'da 3-2 yenerek şampiyon oldu.

Wimbledon'da Novak Djokovic'i Deviren 20 Yaşındaki Carlos Alcaraz Şampiyonluğa Uzandı

AJANSSPOR-HABER

Wimledon tek erkekler finalinde 20 yaşındaki İspanyol seribaşı Carlos Alcaraz ve 36 yaşındaki Sırp dünya tek erkekler iki numarası Novak Djokovic karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan; 1-6, 7-6, 6-1, 3-6 ve 6-4 setler sonucu galip ayrılan taraf 3-2 ile Carlos Alcaraz oldu.

Genç Matador, Djokovic'e dur dedi!

Tenis dünyasının en büyük grand slam turnuvalarından biri olan Wimbledon'da tek erkekleri son 4 seferde şampiyonlukla tamamlayan Novak Djokovic'in bu serisinde 20 yaşındaki Carlos Alcaraz dur demiş oldu.

Djokovic'in kariyerinde ender görülen hadise

Kariyerinde grand slam turnuvalarda ilk seti kazandığı 311 maçın 303'ünde galibiyete uzanan tenis efsanesi Novak Djokovic, bugün Alcaraz karşısında ilk seti kazandığı uzun süreli maçtan mağlubiyet ile ayrıldı. Djokovic aynı zamanda Wimbledon'un Merkez Kort'unda son on yıldır oynadığı hiçibr maçı kaybetmemişti.

İlgini Çekebilir
Djokovic, Federer’in rekorunu egale etti
Habere Git

Dev tecrübe sinirlerine hakim olamadı

Kariyerinde 23 grand slam zaferi kazanarak bu alanda tarihin bir numaralı ismi olan Novak Djokovic maç içinde genç rakibine karşı sinirlerine hakim olamadı. 36 yaşındaki raket bir oyunu kaybettikten sonra raketini kortun direğine vurarak kırdı.
 
 
 
 
 
 

Alcaraz'a efsane İspanyol'dan mesaj

Kariyerinde 22 grand slam zaferi bulunan ve Novak Djokovic'in kariyerindeki en büyük rakiplerinden olan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Wimbledon zaferi sonrası vatandaşı Carlos Alcaraz için "Tebrikler Carlos Alcaraz. Bugün bize büyük bir keyif verdiniz ve eminim ki İspanyol tenisinin öncüsü Manolo Santana da bugün katıldığınız Wimbledon gibi nerede olursa olsun tezahürat yapıyor. Çok güçlü bir kucaklama ve anın tadını çıkar, Şampiyon!" ifadelerini içeren bir tebrik mesajı yayınladı. 

İlgini Çekebilir
Nefes kesen maç Alcaraz'ın!
Habere Git

Tribün şöhretler geçidini andırdı

Alcaraz ve Djokovic arasında oynanan finali Merkez Kort tribününden Hollywood yıldızları; Brad Pitt, Daniel Craig, Andrew Garfield, Rachel Weisz, Tom Hiddleston ve dünyaca ünlü şarkıcılar Ariana Grande ile Nick Jonas takip etti.

Senin için hazırladığımız haberler