Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi açıklaması: ''TFF Başkanı istifa etmeli''

05.01.2024 - 23:57 | Son Güncellenme: 06.01.2024 - 12:52

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Süper Kupa finalinden yaşanandan sonra istifa etmesi gerektiğini düşündüğünü açıkladı. Detaylar...

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi açıklaması: ''TFF Başkanı istifa etmeli''

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Nedir Ne Değildir Özel' programında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Koç, Mehmet Büyükekşi'nin istifa etmesi gerektiğini söyledi. 

''Mehmet Büyükekşi istifa etmeli''

MEhmet büyükekşi'nin istifa etmesi gerektiğini söyleyen Koç, "Ali Koç'un aleyhinde yapılan bir haber 5 günde 1 milyar erişim alır mı? Operasyonel bir olay var. Örgütsel durum bu. Bizim işimiz spor. Bu 3 kulüp Cumhuriyet'ten önce kuruldu. TFF Başkanının bu son olaydan sonra istifa etmesini düşünüyorum. Ben en büyük destekçilerinden biriydim. İsterdik ki iki kulüp sahiplenilsin" dedi.

TFF pankartta değişikliğe gitti

Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonunun Galatasaray ve Fenerbahçe'ye attığı pankart bilgilendirmesini yayınladı. TFF'nin 14 Aralık 2023'te attığı yazıda şu ifadeler yer aldı: "Turkcell Süper Kupa'da iki takımımız da sahaya ellerinde 'Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun' pankartı ile çıkacaklardır"

Ali Kıç'tan transfer açıklaması

Ali Koç, dün akşam katıldığı bir televizyon programında "Rade Krunic, Fenerbahçe'ye gelmek istiyor. Oyuncu ve kulübüne, yazın gözden çıkardığımız rakamları verebilecek durumda değiliz. Ancak görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim istediğimiz rakamlarda olursa, olur" ifadelerini kullanmıştı. 

İşte Koç'un Büyükekşi hakkındaki açıklamaları;

"Biz dünyanın en büyük spor kulüplerinden biriyiz. 3 kulüp Cumhuriyetten önce kurulmuş kulüpler, genç Cumhuriyette sporu yayması istenmiş kulüpler. Sayın Başkanın yüzüne söyledim, bu konu bizim için hassas dedim. Biz 3 Temmuz'u yaşamış camiayız. Yarın bir gün akrabanız üzerinden baskı yapılabilir. Rekabeti etkileyebilir endişesinden dolayı söylüyorum dedim. Muhtemelen siz yine başkan olursunuz, belki çıkışımızdan dolayı aile ferdiniz rahatlar. Ama sonra ben insanların niyetine bakarım. Yapısal sorunlarla ilk yıl mücadele etti. İyi niyetle mücadele etti. Tekrar seçildi, sonra yavaş yavaş sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Çok zikzak yapılıyor. TFF Başkanı istifa etmelidir evet. Benim kopuş sebebim, artık inancımın kalmamasını sebebi gözlerimin içine bakılarak gerçek olmayan şeyler ifade ediliyor. Federasyon başkanımız ne yazık ki son 3 ayda özellikle olduğu yerden hiç istenmediği noktaya geldi futbol açısından. Bu olayda hiçbir dahli yokmuş gibi davranmaları."

''Sorumluluk TFF'nin''

Yaşananlardan TFF'yi sorumlu tutan Koç, "Ömer Çelik Bey çok güzel konuşmuş. 'Burada planlama hatası yapılmış' demiş. Sonuna kadar haklı. Belki de hiç planlama yapılmamış. Sorumluluk net olarak Federasyon'da" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler