Ziraat Türkiye Kupası'nda kuralar çekildi! Üç büyüklerin rakipleri...

17.12.2020 - 22:12 | Son Güncellenme: 18.12.2020 - 15:12

Ziraat Türkiye Kupası son 32 turuna seri başı olan takımlar damgasını vurdu. Koronavirüs sebebiyle sıkışan takvimde tek maç eleminasyon sistemine geçilen Türkiye Kupası'nda favori takımlar rakiplerine adeta şans tanımadı. Kupada üst tura yükselen takımlar belli oldu. Son 16 turunda üç büyükler birbirine rakip olmadı. Peki kupada son 16 turunda hangi takımlar eşleşti? İşte yanıtı...

Ziraat Türkiye Kupası'nda kuralar çekildi! Üç büyüklerin rakipleri...

AJANSPOR-HABER

Tek maç eleminasyon sistemi üzerinden oynanan Türkiye Kupası'nda son 32 turu sona erdi. Kupada, son 16 kuraları çekildi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın rakipleri kimler oldu? Kura çekimini canlı aktardık. İşte tüm detaylar...

Son 32 turuna kalan takımların 16'sı seri başı olarak belirlenmiş ve mücadeleler seri başı olan takımların sahasında oynanmıştı.

Seri başı olarak tura katılan takımların büyük bir çoğunluğu rakiplerine şans tanımadı.

Son 32 turuna seri başı olarak giren 16 takımdan 13'ü bir üst tura yükselmeyi başardı.

İşte o takımlar

  • Kasımpaşa
  • Çaykur Rizespor
  • Yeni Malatyaspor
  • Galatasaray
  • Erzurumspor
  • Gaziantep
  • Alanyaspor
  • Fenerbahçe
  • Konyaspor
  • Antalyaspor
  • Sivasspor
  • Başakşehir
  • Beşiktaş

Öte yandan seri başı olmayan 3 takım da rakiplerini geçmeyi başardı. TFF 1. Lig takımlarından Tuzlaspor, Süper Lig ekibi Gençlerbirliği'ni 2-0 ile geçerken; Adana Demirspor kupanın son şampiyonu Trabzonspor'u penaltılar sonucunda eledi.

Bir diğer TFF 1. Lig takımı Bursaspor da Göztepe'yi eleyerek adını son 16'ya yazdıran takım oldu.

Kura çekimi yapıldı

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 turu kura çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu’nda çekildi. Kupada son 16 turuna yükselen Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve son şampiyon Medipol Başakşehir, yine seri başı oldu. Yani üç büyükler birbirine yine rakip olmadı. Keza üç büyükler, Başakşehir ile de eşleşmedi.

VAR bu turda kullanılacak

Tek maç eleminasyon usulüne ve seri başı sistemine göre oynanacak son 16 turunda müsabakalar kurada küçük numarayı çeken takımların sahasında oynanacak.  Ziraat Türkiye Kupası'nda bu turdan itibaren Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi kullanılacak.

Son 16 turu maçları ne zaman oynanacak?

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turu karşılaşmaları 12-13 ve 14 Ocak 2021 tarihlerinde yapılacak.

Son 16'da hangi takımlar seri başı

Seri başı: Başakşehir, Beşiktaş, Sivasspor, Alanyaspor, Galatasaray, Fenerbahçe, Gaziantep, Antalyaspor.

Seri başı olmayan: Kasımpaşa, Rizespor, Yeni Malatyaspor, Konyaspor, Erzurumspor, Bursaspor, Adana Demirspor, Tuzlaspor.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Eşleşmeleri

►Fenerbahçe-Kasımpaşa
►Beşiktaş-Çaykur Rizespor
►Yeni Malatyaspor-Galatasaray
►Tuzlaspor-M. Başakşehir
►Konyaspor-Gaziantep FK
►Sivasspor-Adana Demirspor
►A. Alanyaspor- BB Erzurumspor
►Bursaspor-Antalyaspor

Hamit Altıntop: "Futbolda istediğimiz heyecanı görebildik, tek eksik taraftardı"

TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve TFF Futbol Gelişim Direktör Yardımcısı Rüştü Reçber kura çekimiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Kura çekiminde konuşan Hamit Altıntop, "Kupada çok güzel ve ilginç maçlar vardı. Uzatmalar ve penaltılar oldu. Futbolda istediğimiz heyecanı görebildik, tek eksik taraftarlardı. İnşallah gelecek aylarda statlarımızı yeniden doldurabiliriz. Duamız o yönde. Tek maçlı sistemin telafisi olmadığından bahsettik, bunların hepsini canlı gördük. Her pozisyon, her karar, her gol çok önemli. Alt liglerde oynayan takımların kendisini ispat etmesi, göstermesi, genç oyuncuların Türk futbolseverlere reklamı açısından çok önemli maçlar oldu." ifadelerini kullandı.

Rüştü Reçber: "Alt liglerdeki takımların vitrine çıkması bize sürprizleri yaşattı"

Rüştü Reçber de "Bizim için önemli olan gençler. Kaleciler de merak ettiğim konuydu. Son 3 güne baktığımızda, oynamayan süre alamayan futbolcuları da görebildik. Bu 3 gün bize gösterdi ki ileriye dönük anlamda gençlerden iyi gelenler var. Tek maçlardaki en büyük heyecan ne olacağının belli olmamasıdır. Karşılaşılan sürprizlerin sebebi de bu. Alt ligdeki takımların vitrine çıktığını hissetmesi bize bu sürprizleri yaşattı." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler