Zinedine Zidane ABD Milli Takımı'ndan gelen teknik direktörlük teklifini reddetti

08.01.2023 - 17:02 | Son Güncellenme: 08.01.2023 - 17:42

ABD Milli Takımı'nın Gregg Berhatler'in teknik direktörlük koltuğu için Zinedine Zidane'a yaptığı teklif, deneyimli çalıştırıcı tarafından reddedildi.

Zinedine Zidane ABD Milli Takımı'ndan gelen teknik direktörlük teklifini reddetti

AJANSSPOR-HABER

Amerika Birleşik Devletleri Teknik Direkötü Gregg Berhalter'e eski eşinin açıtğı aile içi şiddet davasının ardından 49 yaşındaki çalıştırıcının milli takımdaki görevine dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyor. ABD Milli Takımı'nın bu süreç devam ederken teknik direktörlük koltuğu için Zinedine Zidane'a teklif götürdüğü ve ret cevabı aldığı ortaya çıktı.

Görevinden uzaklaştırıldı

Dava süreci esnasında ABD Milli Takımı'ndaki görevinden uzaklaştırılan Berhalter'in yerine takımın başına geçici olarak yardımcı antrenör Anthony Hudson getirildi. Berhalter ile yola devam edilip edilmeyeceğine henüz karar kılınmadı.

Zidane yüzüne bakmadı

Fransa'nın dev yayın organlarından L'Equipe göre Zinedine Zidane, ABD Milli Takımı'ndan bir teklif aldı fakat bunu kabul etmedi. Amerika'nın teklifi Zidane'a cazip kılmak için sunduğu en büyük argüman ise, 2026 Dünya Kupası'na gidilirken Avrupa'da oynayan genç yıldızlardan kurulu potansiyelli jenerasyonuydu.

İlgini Çekebilir
Real Madrid, Villarreal'e boyun eğdi
Habere Git

Dev milli takımlara bile soğuk yaklaştı

Habere göre Zidane, Portekiz ve Brezilya Milli Takımı'nda boşalan teknik direktörlük pozisyonları içinde ilgi gördü fakat kulüp takımı çalıştırmak istediğini söyleyerek bu temasları karşılıksız bıraktı.

Fransa kapısı kapandı

Zinedine Zidane'ın milli takımlar düzeyinde kabul edilebilir bulduğu tek opsiyon ülkesi Fransa'ydı. Horozların Didier Descahmp ile 2026'ya kadar sözleşme uzatıldığını açıklaması üzerine bu seçenek de ortadan kalkmış oldu.

Neredeyse 2 yıldır sahalardan uzak

Cezayir asıllı Fransız teknik adam Ocak 2016'da başına geçtiği Real Madrid'i 10 aylık bir ara vererek iki dönemde Haziran 2021'e kadar çalıştırdı. Real Madrid'ten ayrıldığından beri herhangi bir takımın başına geçmeyen başarılı teknik adamın ismi son yıllarda Paris Saint Germain, Manchester United gibi Avrupa devleriyle anıldı.

İlgini Çekebilir
Camus, Maradona, Zidane, Benzema ve Hacı!
Habere Git

Şampiyonlar Ligi'ni domine etti

50 yaşındaki teknik direktörün takımın başında olduğu dönemde Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde adeta hüküm sürdü. Deneyimli takımın başında geçirdiği 4.5 sezonda 2015-2016,2016-2017 ve 2017-2018 olmak üç sezon üst üste Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmayı başardı. 

Oyunculuk döneminde Ballon d'Or kazandı

Futbol oynadığı dönemin en elit oyuncuları arasında yer alan Zinedine Zidane kariyerinde Juventus, Real Madrid gibi dünya devlerinin formasını terletti. Juventus forması giydiği 1998 senesinde Ballon d'Or kazanmayı başaran Fransız, kulüp bazında sayısız kupa ve başarı kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler