Formula 1 Haberleri | 2023 Hollanda Grand Prix'sinde Verstappen Tarihe Geçti

28.08.2023 - 18:04 | Son Güncellenme: 28.08.2023 - 18:54

Spor haberleri.... Ajansspor yazarı Orhan Gülek, Formula 1'de sezonun 14. yarışı olan Hollanda Grand Prix'sini kaleme aldı.

Formula 1 Haberleri | 2023 Hollanda Grand Prix'sinde Verstappen Tarihe Geçti

Orhan GÜLEK

Yoğun yağmur altında büyük bir karmaşaya sahne olan Hollanda GP, ev sahibi pilotun kazanmasıyla coşkulu bir partiye döndü. Fernando Alonso ve Gasly ise podyuma çıkarak belki de kariyerlerin en iyi yarışlarından birini çıkarttılar.

İlk turda inanılmaz bir yağmurla başlayan Hollanda GP, sezonun en kaotik yarışına sahne oldu. Pek çok pilotun dışarı uçtuğu mücadelede, çok sayıda da geçişler izledik. 

Verstappen, üst üste 3. zaferine ulaştı

Orta bölümü sıkıcı geçse de ilk ve son bölümü büyük heyecana sahne olan bu yarışta, ani yağmur geçişleri hata yapmayı çok kolay hâle getiriyordu ama Verstappen, hatasız bir sürüşle Hollanda'da üst üste 3. zaferine ulaştı. 

İlgini Çekebilir
Hollanda GP öncesi şok! Formula 1 pilotunun eli kırıldı
Habere Git

Vettel'in rekoru egale edildi

Bu, aynı zamanda Verstappen'in üst üste 9. zaferi oldu ve çifte şampiyon pilot, bu alanda Sebastian Vettel'e ait olan rekoru da egale etti.

Yaşlı kurt Alonso'dan IndyCar geçişi

Yarışa beşinci sıradan başlayan gridin en yaşlı pilotu Alonso, belki de kariyerinin en iyi yarışlarından birini çıkarttı ve damalı bayrağı ikinci sırada görerek dört yarıştır devam eden podyum hasretini dindirdi.

Alonso'nun yarışındaki en iyi an ise hiç şüphesiz ki ilk turda yaptığı ve hem Alex Albon'u, hem de George Russell'ı geride bıraktığı atak oldu.

Herkesin dış çizgiyi tercih ettiği hafif oval virajda erken frenleyen ve kendini iç çizgiye atan Alonso, frenlemede Albon'u, hızlanmada da Russell'ı geçerek tam bir IndyCar geçişi yaptı.

Gasly, Alpine'e ümit verdi

Sezon başında AlphaTauri'den Alpine takımına transfer olan Gasly, başında ve sonunda yağmurun etkili olduğu Hollanda'da oldukça güçlü bir yarış çıkardı ve günün sonunda 3. olarak Alpine ile ilk, kariyerinin ise 4. podyumunu aldı.

Bu sene Alpine'e geçmesinin ardından zor bir dönem geçiren Gasly, Avusturya GP hafta sonunda sprintte ilk 3'e girse de ana yarışta podyum yapamamıştı.

Şahlanan at, artık şahlanmıyor...

Yazımda Ferrari'ye ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çünkü hafta sonunun en çok hayal kırıklığı yaşayan takımı Tifosi oldu.

Sezonun ikinci yarısına işleri toparlama umuduyla giriş yapan Ferrari için hafta sonu başladıktan sonra her şey ters gitti.

Sıralama turlarında Q3'e kalmak için ciddi mücadele vermek zorunda kalan takım, Q3'te ise Carlos Sainz ile altıncı, kaza yapan Charles Leclerc ile dokuzuncu olabildi.

Yarışta işler daha da kötüye gitti, her ne kadar takım Leclerc'i yağmur bastırır bastırmaz pite alarak doğru bir strateji kararına imza atsa da lastikleri geç getirerek uygulamada zayıf kaldı.

Lewis Hamilton yine bildiğimiz gibi

Mercedes'in efsane pilotu Lewis Hamilton ise sıralama turlarında umduğunu bulamamasının ardından yarışa ilk onun dışında başladı ve pisti yağmur vurduğunda son sıraya kadar geriledi.

Yine de harika bir yükseliş çıkarıp, damalı bayrağı altıncı sırada görmeyi başardı.

Cuma günü klasik Monza’da görüşmek üzere...

Senin için hazırladığımız haberler