Formula 1 Haberleri | Hollanda GP'sinde Ricciardo'nun Yerine Lawson!

25.08.2023 - 20:53 | Son Güncellenme: 25.08.2023 - 21:11

Red Bull, Daniel Ricciardo'nun Formula 1 Hollanda Grand Prix'si öncesi 2. antrenman seasında elinin kırıldığını ve yerine genç pilot Liam Lawson'ın geçeceği açıklandı.

Formula 1 Haberleri | Hollanda GP'sinde Ricciardo'nun Yerine Lawson!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de 2023 sezonu, bu hafta sonu (25-27 Ağustos tarihleri arasında) gerçekleşecek olan Hollanda Grand Prix'si ile devam ediyor. Sezonun 14. yarışı öncesi gerçekleşen 2. antrenman turunda ise üzücü bir olay yaşandı.

Ricciardo elini kırdı

AlphaTauri takımının Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo, Hollanda GP öncesi 2. antrenman turunda şanssız bir kaza geçirerek elini kırdı.

Ricciardo, Piastri'ye çarpmamak için bariyerlere gömüldü

Büyük heyecanla takip edilen 2. antrenman turunda McLaren pilotu Oscar Piastri, aracının kontrolünü kaybederek 3. virajda bariyerlere çarpmıştı ve o sırada ardından Ricciardo geliyordu.

Avustralyalı pilot, Piastri'nin aracını görmesinin ardından rakibine çarpmak yerine sağ taraftaki bariyerlere çarptı. Temasın etkisiyle Ricciardo'nun aracının ön tarafı hasar aldı. Ancak temas esnasında direksiyonu tuttuğu için elinde kırık oluştu.

İlgini Çekebilir
Tatil bitti; Formula 1 geri dönüyor
Habere Git

Ricciardo, Hollanda GP'de yok! Lawson koltuğa geçiyor

Yaşanan olay sonrası hastaneye götürülen Ricciardo'nun sol elinin kırıldığını ve Hollanda GP hafta sonunun geri kalanında yarışamıyacağı açıklandı. Red Bull motor sporları danışmanı Helmut Marko ise Ricciardo'nun yerine Red Bull'un genç pilotu Liam Lawson'ın geçeceğini duyurdu.

Nyck de Vries'in yerine gelmişti

Formula 1'deki ilk yarışına 2011'de çıkan Ricciardo, kariyerinde 8 yarış zaferi yaşadı. Geçen yılı McLaren'de geçiren 34 yaşındaki pilot, sezona Red Bull'un yedek sürücüsü olarak başlamıştı.

Avustralyalı pilot, Britanya GP'sinin ardından ise AlphaTauri'de zayıf performans sergileyen Nyck de Vries'in yerine koltuğa oturmuştu.

Hollanda Grand Prix'si ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Hollanda Grand Prix'sinde 1. ve 2. antrenman seansı bugün gerçekleşti. Sıralama turları ve 3. antrenman seansı ise yarın yapılacak. Sezonun 14. yarışı yarın (27 Ağustos Pazar günü) TSİ 16.00'da başlayacak. Heyecan dolu geçmesi beklenen Hollanda GP, S Sport 2 ve S Sport Plus ekranlarından canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler