F1 haberleri | Williams’ın 2024 sezonundaki pilotu kim olacak?

27.09.2023 - 00:06 | Son Güncellenme: 27.09.2023 - 00:29

Son dakika | Formula 1’de takımlar 2024 sezonu için kadrolarını tamamlarken, Williams’ın pilotunun kim olacağı merak konusu. İşte tüm detaylar...

F1 haberleri | Williams’ın 2024 sezonundaki pilotu kim olacak?

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de Birleşik Krallık ekibi Williams, iki pilot koltuğundan birini boş bıraktı. Alexander Albon gelecek sezonda da Williams adına yarışacak. Logan Sargeant ise henüz Williams ile yeni bir sözleşme imzalamadı.

Sargeant’ın F1 kariyeri sona mı erecek?

Williams’ın Amerikalı pilotu Logan Sargeant, bu sezon dahil olduğu Formula 1 serüvenine veda edebilir. 22 yaşındaki genç pilot bu sezon çıktığı 16 yarışta puan alamadı. Formula 1’deki 10 takımın 9’u gelecek sezonki kadrolarını tamamlarken, Williams takımında bir koltuk boşta duruyor.

Sargeant için zaman daralıyor

Formula 1'de 2023 sezonunun sonlarına gelinirken takımlar gelecek sezonki kadrolarını da şekillendirmeye başladı. Williams dışında tüm takımlar 2024 sezonunun kadrosunu belirlerken, Alexander Albon’un gelecek sezonki takım arkadaşı henüz belli değil. Logan Sargeant için tek bir opsiyon kaldı; Williams ile devam etmek.

İlgini Çekebilir
Schumacher’in geleceği soru işareti
Habere Git

Williams patronundan Sargeant’a son bir şans daha

Williams patronu James Vowles, Blick gazetesine açıklamalarda bulundu. 2024 sezonunda olup olmayacağı belli olmayan Logan Sargeant için konuşan Vowles, “Logan’a sezon sonuna kadar kendini kanıtlama şansı vereceğiz” dedi.

Sargeant bu sezon ne yaptı?

Çaylak sezonunda Williams tarafından kendini kanıtlama şansı verilen Sargeant, ilk senesinde beklenilenin çok uzağında kaldı. Bu sezon 16 yarışta boy gösteren Amerikalı pilot, 12 yarışta damalı bayrağı gördü. 22 yaşındaki pilot, yarışlarda puanla tanışamadı. Logan Sargeant, Büyük Britanya Grand Prix’sinde 11'inci olarak Formula 1 kariyerinin en iyi sırasını almıştı. Sargeant ayrıca 16 yarışın 4’ünde yarış dışı kaldı.

Sargeant olmazsa Lawson

Williams takımı, olası Logan Sargeant ayrılığında Liam Lawson ile sözleşme imzalayabilir. Nyck de Vries’ın takımdan kovulması sonra AlphaTauri ekibi, pilotluk koltuğuna deneyimli pilot Daniel Ricciardo’yu getirmişti. Ricciardo, Hollanda Grand Prix öncesi düzenlenen antrenman seansında kaza yaparak el bileğini kırmıştı. Bir süre pistlerden uzak kalacak olan Ricciardo’nun yerine geçici olarak Red Bull’un çaylak sürücüsü Liam Lawson getirildi.

İlgini Çekebilir
Antonio Lobato’dan skandal Michael Schumacher şakası
Habere Git

Lawson, AlphaTauri ile yarışlara çıktı ve ilk yarışından itibaren dikkatleri üzerine çekti. Formula 1 kariyerinin henüz 3'üncü yarışında 9'uncu olarak puan almayı başardı. Williams’tan James Vowles, Lawson ve Sargeant’ı karşılaştırdıklarını söyledi. Ayrıca Williams patronu en önemli unsurun pilotların hangi süreçlerde nasıl geliştiği olduğunu vurguladı.

Liam Lawson’ın F1 kariyeri

22 yaşındaki genç pilot, Daniel Ricciardo’nun sakatlığı sonrası gridde kendisine yer bulmuştu. Çıktığı dört yarışta damalı bayrağı gören Lawson, Formula 1 kariyerinin ilk puanını üçüncü yarışında elde etti. Lawson ilk yarışı olan Hollanda Grand Prix’sinde 13'üncü, İtalya Grand Prix’sinde 11'inci, Singapur Grand Prix’sinde ise 9'uncu oldu ve ilk puanını kazandı. Japonya Grand Prix’sinde ise Lawson, yarışı 11'inci sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler