Schumacher’in geleceği soru işareti

27.09.2023 - 00:20 | Son Güncellenme: 27.09.2023 - 00:28

Formula 1 efsanesi Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher’in geleceği belirsiz. Mercedes AMG’nin yardımcı pilotu olan Schumacher'e Alpine teklif götürdü.

Schumacher’in geleceği soru işareti

AJANSSPOR HABER

Alman ekibi Mercedes AMG takımının yardımcı pilotu Mick Schumacher’in geleceği, Formula 1 sezonunun bitmesine 6 yarış kala halen belirsiz.

Alpine’den WEC sürüşü için Mick’e teklif

2021-2022 sezonlarında Haas takımı ile Formula 1 kariyerine başlayan Alman pilot, şu anda Mercedes AMG’nin yardımcı pilotu konumunda. Fransız ekibi Alpine, Mick Schumacher’e Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda (WEC) yarışması için teklif götürdü.

Famin: “Schumacher ile konuştuğumuz doğru”

Alpine’in geçici takım patronu Bruno Famin, Mick Schumacher hakkında açıklamalarda bulundu. Famin, “Mick ile A424 aracıyla dayanıklılık programımızda yarışma olasılığı hakkında konuştuğumuz doğru” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Williams'ın yeni takım patronu belli oldu!
Habere Git

Famin: “Umarım yakında bir test organize ederiz”

Alpine’in geçici patronu Bruno Famin sözlerine, "Bunun her iki taraf için de güzel bir fırsat olacağını düşünüyorum ama şimdilik konuşuyoruz. Umarım yakında bir test organize ederiz" diye devam etti.

Schumacher’e, Toto Wolff’tan yeşil ışık

Sezon başında yardımcı pilotluk görevine getirilen Mick Schumacher, yarışları Toto Wolff ile yerinden takip ediyor. Schumacher, Formula 1 gridinde yer bulamazsa Alpine ile anlaşıp Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda boy gösterebilir. Mercedes AMG takım patronu Toto Wolff, Mick Schumacher’in olası Alpine ile anlaşması halinde kolaylık sağlayacağını belirtti.

Schumacher’in Formula 1 kariyeri

Formula 1’de yarış kariyerine 2021 senesinde Haas takımı ile başlayan 24 yaşındaki genç pilot, ilk senesinde takım arkadaşı Nikita Mazepin ile puan kazanamadı. Daha sonra 2022 senesinde de Haas ile devam etti ve sezonu 12 puanla tamamlamayı başardı. Mick Schumacher, Haas takımının kararı ile koltuğunu Nico Hulkenberg’e kaptırdı. Sezon başında ise Mercedes AMG takımı, Mick Schumacher’i yardımcı pilot olarak bünyesine kattı.

Senin için hazırladığımız haberler