VİDEO | Antalya’da oynanan şikeli maçın hakemi Türk çıktı! İşte o isim...

22.01.2024 - 22:37 | Son Güncellenme: 22.01.2024 - 23:21

Antalya'da Rapid Wien ile FC Slovacko arasında oynanan hazırlık maçında şike iddiaları ortaya atılırken, söz konusu müsabakanın hakemi ve görüntüleri ortaya çıktı. MAÇTA TARTIŞMALI ANLARIN VİDEOSU HABERİN SONUNDA ...

VİDEO | Antalya’da oynanan şikeli maçın hakemi Türk çıktı! İşte o isim...

AJANSSPOR HABER

18 Ocak Perşembe günü Antalya Belek'te kamp yapan Avusturya'nın SK Rapid Wien ve Çekya'nın 1. FC Slovacko kulüpleri arasında oynanan hazırlık maçı ile ilgili iddialar gündeme düşmüş TFF’de açıklama yapmak zorunda kaldı. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Rapid’lilerin özellikle dikkatini çeken başlıca üç şey vardı. 

Rapid Wien - Slovacko maçında dikkat çeken anlar

Maç 1-1'ken 88. Dakikada Rapid lehine alakasız bir penaltı verilmesi. 55. dakikada 0-0'ken Slovacko’nun kullandığı ve Rapid kalecisi tarafından kurtarılan penaltının tekrarı. Kaleci tekrar kurtardı. 

Yardımcı hakemin cep telefonu taşıması ve maç sırasında sürekli telefonunu kontrol etmesi. 

Krone gazetesinde yer alan iddiaya göre bahis mafyası “karşılamada en az üç gol” olur bahsine 80 bin Euro yatırdı. Son dakikada maçı yöneten hakemin bir penaltıyı adeta yaratması bunun açık kanıtı oldu. Rapid kulübü yetkilileri bu durumu Avusturya’daki “Play Fair Code” oluşumuna bildirirken Slovacko yetkilileri de Çekya Futbol Federasyonu’na bildirimde bulundular. 

İlgini Çekebilir
FIFA statüsüne göre oynanmayan maçta şike yapıldı mı?
Habere Git

TFF’nin Rapid Wien - Slovacko maçında hakkında açıklaması

 “Söz konusu müsabaka FIFA Uluslararası Maçların Düzenlenmesi Talimatı kapsamı dışında olduğundan, "onaylanmış hazırlık maçı statüsü" bulunmaması nedeniyle maça TFF tarafından hakem ataması da yapılmamıştır. Yapılan incelemede söz konusu maçı yöneten kişinin, geçerli hakem lisans vizesi olmadığı ve TFF bünyesinde faal olarak hakemlik yapmadığı tespit edilmiştir.”

SK Rapid Wien - FC Slovacko maçının hakemi

Antalya Belek’te oynanan maçın hakemlnin Şemsettin Soloğan adını kullanan bir kişinin olduğu ortaya çıktı. Solağan’ın TFF’de kayıtlarına bakıldığında profesyonel yolarak kariyerinde tek bir maç bulunuyor.

11 Mart 2001’de tarihinde oynanan Diyarbakır Kayapınar Belediyespor’un 1-0 kazandığı Elazığ Belediyespor maçında yardımcı hakem olarak görev aldığı görülüyor. Solağan’ın Wien - Slovacko maçında giydiği hakem kıyafetinin geçmiş sezonlaraa ait olduğu ve karşılaşmada üst klasman hakemleri gibi kulaklık kullandığı, kıyafetinde TFF kokartının olduğu dikkat çekti.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor'un genç yıldız adayları bonservisleriyle Bodrumspor'da!
Habere Git

Şemsettin Soloğan’ın TFF kayıtlarına son olarak Antalya bölgesinde yer alıyor. 

Sahte kimlik iddiası

Öte yandan Rapid Wien - Slovacko maçının hakem olarak saha çıkan kişinin geçmişte Diyarbakır’da futbol oynayan Şemsettin Solağan ismini kulanan eski bir futbolcu olduğu öne sürüldü.

Eski futbolcunun evrakta sahtecilik yaparak Şemsettin Solağan adını kullanarak maçalar çıktığı iddia edildi.  

TFF, Söz konusu maç ile ilgili gerekli hukuki süreç başlatıldığını açıkladı. Antalya’da son zamanlarda çok sayıda sahte hakem ile hazırlık maçlarının oynandığı öğrenildi.

Rapid Wien - Slovacko maçının videosu (tartışmalı anlar)

Senin için hazırladığımız haberler