Stabaek- Viking Maçına Var Geldi, Taraftar Stadyumu Terk Etti

17.07.2023 - 15:42 | Son Güncellenme: 17.07.2023 - 15:50

16 Temmuz Pazar günü Viking ile Baerum'daki Nadderud Stadyumu'nda oynanan iç saha maçında ev sahibi Stabaek taraftarları VAR'ı protesto etmek için tribünleri terk etti.

Stabaek- Viking Maçına Var Geldi, Taraftar Stadyumu Terk Etti

Hüseyin ÖZKÖK – AJANSSPOR

Futboldaki VAR uygulamasına hala geçmeyen Avrupa ülkelerinin başında İsveç ve Norveç geliyordu. Ancak Norveç ilk kez bu sezon Light-VAR olarak adlandırılan daha az maliyetli sistemi uygulamaya başladı. Bu uygulamayla birlikte de hem İsveç’te hem de Norveç’te VAR tartışması başladı. 

VAR'ı istemediler

Önce İsveç’te Malmö kulübü üye ve taraftarları kulübe İsveç’te VAR istemediklerini bildiren bir başvuru yaptılar. Bunun üzerine Malmö kulübü de VAR uygulamasını gelecek sezondan itibaren getirip getirmemeyi tartışan İsveç Futbol Federasyonu’na bir yazı göndererek Malmö kulübü olarak VAR’a karşı olduklarını bildirdiler.

Federasyona mektup gönderildi

VAR'ın Norveç’teki uygulaması ise sorunlarla başladı ve hemen eleştirilerin odağı oldu. Ligin 14’üncü haftası ilginç bir protestoya sahne oldu. Geçen haftanın başlarında, Stabaek kulübünün en büyük taraftar grubu olan Stabaek Support, Norveç Futbol Federasyonu’na VAR'a karşı güçlü bir duruş sergiledikleri açık bir mektup gönderdiler

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten TFF'ye 1959 sitemi
Habere Git

Mektupta “VAR bizim maça angaje olmamıza mal oluyor. Bizim güzel bir deneyim yaşamamıza engel oluyor. Bu da artık maçlara gitmenin eğlenceli olmadığı anlamına geliyor” diyen taraftarlar bununla kalmayıp işi tribünde anlamlı bir eyleme taşıdılar.

VAR geldi, tribün terk edildi

16 Temmuz Pazar günü Viking ile Baerum'daki Nadderud Stadyumu'nda oynanan iç saha maçında ilginç sahneler yaşandı. Ev sahibi Stabaek taraftarları başlama vuruşundan önce tribünlerdeki yerlerini alarak, takımlarını desteklediler, şarkılar söylediler hatta meşale de yaktılar. Ancak hakem düdüğü çalar çalmaz hep birlikte VAR'ı protesto ederek stadı terk edip tribünleri boşalttılar. Tribünlerde ise “VAR'a hayır” pankartları kaldı. Konuk ekip Vikings taraftarları da ilk 10 dakika sessiz kalarak eyleme katıldılar. Onlar da daha sonra federasyonu eleştiren tezahüratlarda bulundular. Maçı konuk Viking uzatma dakikalarında atılan tek golün ardından 1-0 kazandı. Stabaek, ilk yarıda bir gol bulsa da VAR incelemesinin ardından atılan gol geçersiz sayıldı.

VAR uygulamasına Norveç Ligi’nde oynayan futbolcular tarafından da eleştiriler yöneltiliyor. Norveç'teki Light-VAR Avrupa'da uygulanan sistemle tam olarak aynı değil. Kamera ve hakem sayısı az, bu da bazı zor pozisyonları çözmeyi güçleştiriyor.

Senin için hazırladığımız haberler