Ünlü spiker Orhan Ayhan, izlediği en iyi üç futbolcuyu açıkladı

23.09.2023 - 12:48 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 12:55

Türkiye'nin en ünlü spikerlerinden Orhan Ayhan, çıplak gözle izlediği en yetenekli üç futbolcuyu açıkladı. Duayen spiker hayatında anlattığı en iyi boks maçlarını da söyledi.

Ünlü spiker Orhan Ayhan, izlediği en iyi üç futbolcuyu açıkladı

AJANSSPOR-HABER

Türk spor tarihinin efsane spikerlerinden Orhan Ayhan, çıplak gözle izlediği en iyi üç futbolcunun adını açıkladı. 85 yaşındaki duayen spor spikeri, "Çıplak gözle izlediğiniz en yetenekli futbolcu?" sorusuna bir değil, üç isim verdi. Ünlü spiker Orhan Ayhan, "Üç isim verebilirim. Metin Oktay, Kadri Aytaç ve Georghe Hagi" dedi. 

Muhammed Ali maçlarıyla ünlendi

TRT'nin açtığı spikerlik sınavlarını birincilikle kazanarak radyoda mesleğine başlayan Orhan Ayhan, dünyaca ünlü ağır sıklet boks şampiyonu Muhammed Ali'nin maçlarının anlatımyla ülke çapında bir şöhrete ulaştı. 

"Muhammed Ali'nin iki maçı unutulmaz"

Orhan Ayhan, en utumadağı Muhammed Ali maçı içinse şu yantı verdi: "Muhammed Ali'nin iki maçı unutulmamıştır: George Foreman ile yaptığı iki müsabakayı unutamam. Onları TRT'ye ben anlatmıştım" 

İlgini Çekebilir
"Hamit ile Hakan, Burak'a Milli Takım'ı bıraktırdı"
Habere Git

Amerika'dan ilk maç anlatımını yaptı

Ayhan, bir ilke de imza attığını hatırlatarak, "8 Mart 1971'de TRT'nin Amerika'dan yapmış olduğu ilk canlı televizyon boks yayınında ben alatmıştım. Muhammed Ali-Joe Frazier maçı. Bunlar unutulmaz maçlarımdır benim" şeklinde konuştu.

Futbol maçı mı boks maçı mı?

Orhan Ayhan, Muhammed Ali'den sonra dünyanın en büyük ağır sıklet boks şampiyonun da George Foreman olduğunu söyledi. Ayhan, "Boks anlatmak mı futbol anlatmak mı" sorusuna ise Ayhan, "Boks anlatılmaz, yorumlanır. Futbol maçı anlatılır" dedi.

Wipe-out'un müthiş spikeri

Bir dönem televizyonlarda raiting rekoru kıran Wipe-Out yarışmasını da müthiş bir şekilde anlatan yılların spikeri Orhan Ayhan, bu deneyimine dairse şunları söyledi: "Wipe-out dünyanın en tatlı, en esprili, en güzel şeyiydi benim için..."

İlgini Çekebilir
Avrupa'nın devleri Gedson Fernandes'i tribünden takip etti
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler