Altıntop ile Çalhanoğlu, Burak Yılmaz'a Milli Takımı bıraktırdı

23.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 12:09

Eski A Milli Takım Medya Sorumlusu Altuğ Atalay, Montella'yı kulüplere transfer paslayanların getirdiğini savunurken, Altıntop-Çalhanoğlu ikilisinin Burak Yılmaz'a milli formayı bıraktırdığını söyledi.

Altıntop ile Çalhanoğlu, Burak Yılmaz'a Milli Takımı bıraktırdı

AJANSSPOR-HABER

Stefan Kuntz ile yollarını ayırıp sürpriz şekilde yerine Vincenzo Montella'yı getiren Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kararının yankıları sürüyor. Şenol Güneş'in A Milli Takım'ı çalıştırdığı dönemde medya sorumlusu olan gazeteci Altuğ Atalay, çarpıcı iddialarda bulundu. Atalay, kulüplere transfer paslayanların A Milli Takım'a da Montella'yı pazarladığını öne sürdü. Atalay, Burak Yılmaz'ı Milli Takım'ı bırakmasının arkasında da Hakan Çalhanoğlu ve Hamit Altıntop olduğunu savundu.

"Milli takıma teknik direktör pazarlandı"

Trabzonx sitesinde yazan Atalay, "TFF’nin, Milli Takım’ın başına Vincenzo Montella'yı getirmesi baştan sona yanlış ve anlamsız. Ülkede futbolu yönlendiren, piyasayı domine edenlerin gücü öyle boyutlara erişti ki bırakın kulüplere transfer paslamayı, Milli Takım’a teknik direktör bile pazarlıyorlar. Montella tercihinin başka izahı yok..." dedi.

"Montella'nın büyük başarısı yok"

Montella'nın Türkiye'ye uygun bir teknik adam olmadığını savunan Atalay, "İtalyan teknik adam, kariyerinde hiçbir zaman büyük başarılar yakalayamadı. En iyi derecesi, Fiorentina ile 2013-2014 sezonunda kazandığı Coppa Italia. Montella, Serie A'da bile sürekli küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Adana Demirspor macerası bataklıkta bir çiçek..." diye yazdı.

İlgini Çekebilir
Avrupa'nın devleri Gedson Fernandes'i tribünden takip etti
Habere Git

"Avcı gelse Altıntop'un yerine Eröğüt"

Türk Milli Takımı'nın yerli teknik adamlarla başarılı olduğuna dikkat çeken Atalay, TFF yöneticisi Hamit Altıntop'a dair de çarpıcı iddialarda bulundu: "Hamit Altıntop bu tercihte ne kadar etkili belli değil. Ama yerlilere açıktan bayrak açan Altıntop’un diğer alternatiflere oranla İtalyan’ı tercih etmesi olası. Zira en büyük aday Abdullah Avcı’nın gelmesi halinde, Başakşehir’de birlikte çalıştıkları Mustafa Eröğüt’ün Milli Takım sorumluluğunu da üstlenmesi olası bir gelişmeydi.."

"Çalhanoğlu Trabzonspor'un parasını aldı"

Montella tercihinde etkisi olduğu savunulan A Milli Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu'na da sert yüklenen Atalay, "Hani Hamburg’da oynarken, babasıyla birlikte Trabzonspor’un parasını alan, sezon sonuna kadar takımında oynayan ama zamanı geldiğinde cezayı dahi göze alarak hem sözünde durmayan hem de parayı iade etmeyen Hakan... O Hakan’ın Montella'nın tercih edilmesinde etkili olduğu iddia ediliyor. İddiayı geçtik; 'Bana fikrimi sordular, ben de söyledim' diyen Çalhanoğlu, Montella'nın Milan'da transfer ettiği bir oyuncu."

"Çalhanoğlu ve Altıntop Burak Yılmaz'a bıraktırdı"

Eski A Milli Takım Medya Sorumlusu Altuğ Atalay, Çalhanoğlu-Altıntop ikilisinin Burak Yılmaz'ın ay-yıldızlı takımı bırakmasına da neden olduğunu öne sürdü: "Belli ki dış güçler (!) gibi futbolculara da teslim olan yönetim, kararı böyle vermiş.. Hakan zaten, Altıntop ile yakın tarihin en büyük belirleyicisi... İçeriden fişi çeken yapının baş aktörü.. Burak Yılmaz’a bile Milli Takım’ı bıraktırdı bu kadro... Hoca mı atamayacak?"

İlgini Çekebilir
Ölüm tehditleri almıştı! Zaniolo'dan açıklama...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler