Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar'dan Fenerbahçe ve Putin Açıklaması

31.07.2022 - 13:30 | Son Güncellenme: 31.07.2022 - 13:49

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Dinamo Kiev maçında yapılan Putin tezahüratı hakkında konuşmasından sonra Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar açıklama yaptı.

Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar'dan Fenerbahçe ve Putin Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Kadıköy'de karşılaştığı Dinamo Kiev'e 2-1 mağlup olurken, Devler Ligi'ne veda etti. Nefes kesen maça, Kiev'in ilk golünden sonra tribünlerin bir kısmından yükselen "Putin" tezahüratı damga vurdu.

Maçın ardından Türkiye ve dünya gündemine yerleşen tezahürat tepki çekti. Fenerbahçe taraftarı dahil yanlış olduğu kabul edilen tezahürat hakkında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklama yaptı.

Ali Koç, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe Kulübü olarak bundan çok rahatsızız. Biz savaşa karşıyız, insanlığın yanındayız. Bizi değerlendirirken bu şekilde değerlendirin lütfen UEFA yetkilileri. Çok iyi bir savunma hazırladık. 120 dakikada 2 gol yedik, penaltı kaçırdık, hiçbir söylem olmadı. O 20 saniyenin de niye olduğu belli. Bu olay Fenerbahçe'ye sonra da ülkemize yansıtıldı, çok yanlış..." dedi.

"Hadsiz Dışişleri Sözcüsü ve Büyükelçi'nin bizden özür dilemesi lazım"

Ukraynalı yetkililerden yükselen tepkiye sert bir çıkış yapan Fenerbahçe Başkanı, "Hadsiz Dışişleri Sözcüsü ve Büyükelçi'nin bizden özür dilemesi lazım. Herhalde medyadan ve her şeye maydanoz olan rakip takımların sosyal medyadaki paylaşımlarından etkilendiniz. Fenerbahçe'ye hakaret edemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Fenerbahçe'ye teşekkür etti

Ali Koç'un konuşmasının ardından Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, yeni bir açıklama yaptı ve Fenerbahçe'ye teşekkür etti. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bodnar, şunları söyledi:

"1. Ukrayna’da dehşet verici bir savaş var. Rusya düşman, Putin katildir;

2. Türkiye dost, futbol tutku, Fenerbahçe güçlü takımdır;

3. Yanlış anlaşılmaları diyalog yolu ile düzeltiyoruz. Mektup ve açıklaması için Fenerbahçe'ye teşekkür ediyorum;

4. Burada noktalıyoruz ve Rus propagandasının istifade etmesine müsaade etmiyoruz."

İlgini Çekebilir
"Hadsiz Ukrayna sözcüsü Fenerbahçe'den özür dilemeli"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler