Fenerbahçe'den Ali Koç, Ukrayna Sözcüsünün Özür Dilemesi Gerektiğini Söyledi

30.07.2022 - 14:04 | Son Güncellenme: 30.07.2022 - 14:54

Fenerbahçe'de Ali Koç, Dinamo Kiev maçında taraftarın "Putin" tezahüratı nedeniyle özür dilenmeyeceğini söyledi. Koç, Ukrayna sözcüsünden özür dilemesini bekledi.

Fenerbahçe'den Ali Koç, Ukrayna Sözcüsünün Özür Dilemesi Gerektiğini Söyledi

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nda açıklama yaptı. Koç, Dinamo Kiev'e karşı Kadıköy'de oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında yaşanan olay hakkında konuştu. Başkan, tribünlerin bir kısmından yükselen "Vladimir Putin" tezahüratı için Ukrayna'dan özür dilenip, dilenmeyeceğini açıkladı.

"Hayır, özür dilemeyeceğiz"

Ukrayna ekibine karşı yapılan tezahürat hakkında Ukrayna'dan özür dilenip, dilenmeyeceği konusunda açıklama yapan Ali Koç, "Hayır dilemeyeceğiz. Nedenini de açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

"Dışişleri Sözcüsü ve Büyükelçi'nin bizden özür dilemesi lazım"

Ali Koç, "Hadsiz Dışişleri Sözcüsü ve Büyükelçi'nin bizden özür dilemesi lazım. Herhalde medyadan ve her şeye maydanoz olan rakip takımların sosyal medyadaki paylaşımlarından etkilendiniz. Fenerbahçe'ye hakaret edemezsiniz." şeklinde konuştu.

"Bariz bir tahrik var"

Ali Koç, "Yakışıksız ve gereksiz bir tezahürat yapıldı. Niye o tepki oldu? Maçtan önce Türkiye'de daha önce forma giymiş bir oyuncunun eski takımıyla ilgili bir hareketi yapması ve tribünleri germesiyle olaylar başladı. Bariz bir tahrik var. Lucescu’nun tezahüratı protesto etmek için basın toplantısına katılmadığı haberleri gerçek değil." dedi.

"Lucescu, uçağı kaçıracakları için toplantıya çıkmadı"

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun yapılan tezahüratı protesto amaçlı basın toplantısına katılmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçek olmadığını açıklayan Can Gebetaş, "Bizim basın toplantısı 15 dakika uzadı ve Lucescu, uçağı kaçıracakları için bekleyemeyeceğini belirtti. Bu yüzden basın toplantısına çıkmadı." açıklamasını yaptı.

"Bunu kafanızın bir yerine yazın!"

Ali Koç şunları kaydetti: "Öfkeliyim. Çünkü Rusya-Ukrayna savaşında ilk tepki veren Türk kulübüyüz. Bizi Shakhtar Donetsk'e sorun. Shakhtar Donetsk ile dostluk maçı yaptık, ülkemizde ağırladık ve gelirlerinin tümünü savaş mağduru olan Ukrayna halkına verdik. Bizi savaş sempatizanı olarak göstermeye, siyasi duruşa dem vurmaya çalışanlara Fenerbahçe ağır gelir. Bunu kafanızın bir yerine yazın!"

"UEFA çifte standart uygulamamalı"

Sözlerine devam eden Başkan, "UEFA çifte standart uygulamamalı. Spor-siyaset iç içe girmemeli. Spor, tarih boyunca barış için kullanılmıştır. Spor siyasetin üstündedir ve barış için kullanılır. Ayrıca UEFA mı karar verecek tribünlerdeki tezahüratlara? O kişiye küfür etsek, madalya mı vereceksiniz?" ifadelerini kullandı.

"O 20 saniyenin de niye olduğu belli"

Ali Koç, "Fenerbahçe Kulübü olarak bundan çok rahatsızız. Biz savaşa karşıyız, insanlığın yanındayız. Bizi değerlendirirken bu şekilde değerlendirin lütfen UEFA yetkilileri. Çok iyi bir savunma hazırladık. 120 dakikada 2 gol yedik, penaltı kaçırdık, hiçbir söylem olmadı. O 20 saniyenin de niye olduğu belli. Bu olay Fenerbahçe'ye sonra da ülkemize yansıtıldı, çok yanlış..." şeklinde konuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sözcüsü ne demişti?

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe taraftarları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ismini tezahürat ederken Dinamo Kievliler Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tezahüratı yaptı." diyerek açıklamasına başladı.

"Silahlı kuvvetler Putin'i Türk sahasında 2-1 yendi"

Nikolenko, "Silahlı kuvvetler Putin'i Türk sahasında 2-1 yendi. Ukrayna'da olduğu gibi Türkiye'de mücadele verildi. Türk taraftarlara kazananların tarafında olmalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler