Ugandalı atlet eski erkek arkadaşı tarafından yakılarak öldürüldü

05.09.2024 - 10:32 | Son Güncellenme: 05.09.2024 - 10:48

Ugandalı atlet Rebecca Cheptegei eski erkek arkadaşı tarafından benzinle yakılmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan olimpiyat sporcusu hayatını kaybetti.

Ugandalı atlet eski erkek arkadaşı tarafından yakılarak öldürüldü

AJANSSPOR - HABER

Rebecca Cheptegei, eski erkek arkadaşı tarafından benzinli saldırıya uğradı. Üstüne benzin dökülerek yakılan Ugandalı atlet tüm organlarının iflas etmesinin ardından hastanede hayata gözlerini yumdu.

Olimpik sporcuya akıl almaz saldırı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ter döken Rebecca Cheptegei, Pazar günü eski erkek arkadaşı tarafından saldırıya uğradı. Kenya'da kiliseden evine dönerken üzerine benzin dökülerek ateşe verilen Cheptegei ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ugandalı sporcunun doktoru tarafından yapılan açıklamada ise Cheptegei'nin vücudunda yoğun yanıkların oluştuğu belirtildi. Rebecca Cheptegei'ye benzinli saldırıda bulunan eski erkek arkadaşı da hastaneye kaldırıldı. Saldırganın yaralarının daha hafif olduğu aktarıldı.

Bugün sporcunun doktoru Owen Menach'tan gelen açıklamada ise Cheptegei'nin tüm organlarının iflas ettiği ve olimpik sporcunun hayatını kaybettiği söylendi.


Cheptegei mal anlaşmazlığı yüzünden mi öldürüldü?

BBC'de yer alan habere göre Rebecca Cheptegei için hazırlanan bir raporda yerel yöneticilerden biri olimpik sporcu ve eski erkek arkadaşı arasında bir mal anlaşmazlığı olduğunu ileri sürdü. Eski erkek arkadaşı ile bir arazi yüzünden tartışma yaşadıkları aktarılan Cheptegei'nin ölümü hakkında polis soruşturması sürüyor.

İlgini Çekebilir
"Elena Rybakina tartışması büyüyor: Burada açıkça bir şeyler dönüyor"
Habere Git

Kenya'da kadın sporculara yönelik şiddet artıyor

Ugandalı sporcu Rebecca Cheptegei'nin saldırıya uğradığı Kenya'da kadın sporculara yönelik şiddet olaylarının artışı endişe yarattı. Kenya'da kadın sporculara yapılan saldırıların çoğu ölümle sonuçlanıyor.

Uganda Atletizm Federasyonu'ndan açıklama geldi

Uganda Atletizm Federasyonu ise X üzerinden yayınlanan bir yazıda Rebecca Cheptegei'nin vefatını şu sözlerle duyurdu: "Bu sabah erken saatlerde, trajik bir şekilde aile içi şiddete kurban giden sporcumuz Rebecca Cheptegei'nin vefatını duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Bir federasyon olarak, bu tür eylemleri kınıyor ve adalet çağrısında bulunuyoruz. Ruhu huzur içinde yatsın."

Senin için hazırladığımız haberler