"Elena Rybakina tartışması büyüyor: Burada açıkça bir şeyler dönüyor"

02.09.2024 - 17:25 | Son Güncellenme: 02.09.2024 - 17:30

Kazakistanlı tenisçi Elena Rybakina’nın ABD Açık’tan çekilmesinin ardından eski antrenörü Stefano Vukov, Kadınlar Tenis Birliği antrenörleri arasından çıkarıldı ve turnuvadan menedildi.

"Elena Rybakina tartışması büyüyor: Burada açıkça bir şeyler dönüyor"

AJANSSPOR HABER

Elena Rybakina’nın ABD Açık başlamadan 1 gün önce antrenörü Stefano Vukov ile yollarını ayırması taraftarları şaşırtmıştı. Sakatlığı nedeniyle ABD Açık’tan çekildiğini duyuran Rybakina için ortaya yeni bir iddia atıldı.

Rybakina, Vukov ile yollarını ayırdı

Kazak tenisçi Elena Rybakina, ABD Açık’tan bir gün önce Hırvat antrenör Stefano Vukov ile yollarını ayırdı. 25 yaşındaki tenisçinin, 2022’de Wimbledon’da ilk Grand Slam şampiyonluğu kazanmasında önemli bir rol oynayan Vukov ile çalışmayı bıraktığının açıklanması taraftarlarda şaşkınlık yarattı.

Kazak tenisçi ABD Açık’tan çekildi

Elena Rybakina, ABD Açık’a, turnuvaya elemelerden gelen Destanee Aiava’ya karşı aldığı 6-1, 7-6 (1)’lik galibiyet ile başladı. Rybakina daha sonrasında ise ikinci turda Jessika Ponchet ile olan karşılaşmasından önce sakatlıklarını gerekçe göstererek turnuvadan çekildiğini duyurdu.

Rybakina’nın eski koçu WTA listesinden çıkarıldı

Elena Rybakina’nın eski antrenörü Stefano Vukov için ise ortaya yeni bir iddia atıldı. Craig Shapiro, X üzerinden yaptığı bir paylaşımda Vukov için “Şu anda güvenilir kaynaklar bana Vukov'un resmi WTA (Kadınlar Tenis Birliği) koçları listesinden çıkarıldığını söylüyor, bu da bir men anlamına geliyor." İfadelerini kullandı.

“Bu normal bir durum değil”

Stefano Vukov hakkındaki men iddiaları ise yeni tartışmaların fitilini ateşledi. Elena Rybakina ile eski antrenörünün arasında neler yaşandığı taraftarlar arasında yeni iddiaların gündeme gelmesine neden oldu. Eski tenisçi ve yorumcu Rennae Stubbs ise konu hakkında yaptığı açıklamada Rybakina’nın bu yıl sık sık turnuvalardan çekilmesine değindi. Stubbs, ESPN için yaptığı bir açıklamada “Burada açıkça bir şeyler dönüyor. Spekülasyon yapmak istemiyorum ama bu çok sıra dışı bir durum. Bu yıl sekiz çekilme... Şimdi ise ABD Açık’ta açıklanmayan bir sakatlık. Burada daha fazlasının olduğunu düşünüyorum. Bu normal bir durum değil.”

Senin için hazırladığımız haberler