UEFA Asbaşkanı Boniek'ten Rus takımları için ihraç çağrısı

26.02.2022 - 19:37 | Son Güncellenme: 26.02.2022 - 19:44

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale kalkışması tüm dünyayı etkilerken UEFA Asbaşkanı Boniek, "Rus takımlarının Avrupa futbolundan ihraç edilmesi gerekiyor" dedi

 UEFA Asbaşkanı Boniek'ten Rus takımları için ihraç çağrısı

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş tüm dünyayı etkilediği gibi spor dünyasını da etkiledi. UEFA Asbaşkanı Zbigniew Boniek Rusya ile çarpıcı bir açıklamada bulundu. 

Başka bir ülkeye saldıran ülke ile futbol oynamamız mı gerekiyor?

Boniek, ülkesi Polonya'nın Rusya ile Dünya Kupası play off maçı oynamasına şiddetle karşı çıktı. Footy Accumalators'taki habere göre Boniek, "Başka bir ülkeye saldıran ülke ile futbol oynamamız mı gerekiyor?" dedi.

 

 

Rus kulüplerinin ihraç edilmesi gerekiyor

Zbigniew Boniek Rus kulüplerinin Avrupa organizasyonlarında yer almaması gerektiğini belirtip, "Kişisel görüşüm, Rus kulüplerinin Avrupa futbolundan ihraç edilmesi. Ancak, UEFA'da oy birliğine varmak biraz zaman alıyor. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde Rusya'ya karşı yaptırımlara başlayacağız." dedi.

 

İlgini Çekebilir
Dün Ukrayna, bugün Rusya 'Hain' ilan etti!
Habere Git

Szczesny: Rusya'ya karşı oynamam

Bu arada bazı futbolcularda Rusya'ya tepki gösterdi. Polonya Milli Takımı'nın Juventus'ta forma giyen dünyaca ünlü kalecisi Szczesny "Rusya'ya karşı maça çıkmam. Rusya'nın değerlerini ve ilkelerini temsil etmeyi seçen oyunculara karşı oynamayı reddediyorum. Rusya'nın marşını duymayı reddediyorum. Rus hükümetinin hareketlerini meşrulaştıran spor etkinliklerinin içinde olmayı reddediyorum"

Senin için hazırladığımız haberler