Zenit, Rus İşgaline Karşı Çıkan Ukraynalı Rakitskiy'i Yolluyor

26.02.2022 - 17:27 | Son Güncellenme: 26.02.2022 - 18:38

2019'da Zenit'e gittiği için ülkesi Ukrayna tarafından hain ilan edilen Yaroslav Rakitskiy, Rus işgaline karşı çıktığı için bu kez de Rusya'da istenmeyen oyuncu oldu. İşte detaylar.

Zenit, Rus İşgaline Karşı Çıkan Ukraynalı Rakitskiy'i Yolluyor

AJANSSPOR - HABER

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgalin ardından sosyal medyadan ülkesinin bayrağını paylaşıp, "Savaşa Hayır" diyen Yaroslav Rakitskiy'nin, kulübü Zenit tarafından gönderildiği iddia edildi. Bilgi henüz resmi olarak teyit edilmedi.

Betis'e karşı oynatılmadı

Zenit'in UEFA Avrupa Ligi'nde Real Betis ile oynadığı maçta son anda yedek soyundurulan 32 yaşındaki stopere Rus teknik adam Sergey Semak, şans vermedi. İngiliz Daily Star gazetesi bu kararın, oyuncunun ülkesine verdiği destekten ötürü alındığını iddia etti. İlk maçı 3-2 kaybeden Zenit, rövanşta da 0-0 berabere kalınca, Avrupa defterini kapattı.

Zenit'e gitti hain ilan edildi

Bu sezon 15'i lig olmak üzere toplam 23 maçta forma giyen Rakitskiy, Ocak 2019'da Shakhtar Donetsk'ten 7 milyon dolara transfer edilmişti. Ve işin ilginç tarafı Rakitskiy, Rus takımını seçtiği için ülkesinde 'hain' ilan edilmişti. Çünkü iki ülke arasında 2014 yılında da savaş yaşanmıştı.

Milli takıma bir daha çağrılmadı

Taraftarların dışında, Milli takımdan takım arkadaşı Artem Fedetskiy de büyük tepki göstererek, “İnsanların topraklarına saygı göstermesi gerekir. Bu transfer kabul edilemez" demişti. Rakitskiy, Zenit'e gittikten sonra ünlü teknik adam Andrey Shevchenko tarafından bir daha Milli takıma çağrılmadı. Oyuncu 54 kez giydiği Milli formayla 4 gol atmıştı.

Rusya'da da istenmeyen adam

Diğer yandan Zenit cephesi bir yana, ezeli rakiplerinin taraftarı bile Ukraynalı futbolcunun Rusya'ya transferini memnuniyetle karşılamıştı. Ancak bugün gelinen noktada Rakitskiy, artık Rusya'da da istenmeyen adam durumunda. Yani o ne İsa'ya, ne Musa'ya yaranabilmiş durumda. Rakitskiy'nin sözleşmesi bu sezon sonu bitiyor.

Senin için hazırladığımız haberler