Türkiye’nin Almanya Euro 2024’teki Rakipleri Belli Oldu

09.10.2022 - 11:04 | Son Güncellenme: 09.10.2022 - 14:29

EURO 2024 Elemeleri'nde gruplar belli oldu. Türkiye'nin 4. torbadan katılacağı kura çekimi, Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapıldı. İşte detaylar...

Türkiye’nin Almanya Euro 2024’teki Rakipleri Belli Oldu

AJANSSPOR-HABER

A Milli Futbol Takımı'nın da yer alacağı 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde grup kura çekimi, gerçekleşti.

Kura çekimi

EURO 2024'e ev sahipliği yapacak Almanya'nın Frankfurt şehrindeki Festhalle Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek organizasyon, TSİ 13.00'te başladı.

İlgini Çekebilir
Rakipler belli oluyor! 2024 için geri sayım
Habere Git

53 ülke katılacak

53 ülkenin katılacağı elemelerde, 10 grup yer alacak. Bu grupların 7'sinde 5, 3'ünde 6 takım bulunacak. Maçların ardından grup liderleri ve ikincileri, adlarını finallere yazdıracak.

Finallere kalacak diğer 3 takım ise Mart 2024'te yapılacak UEFA Uluslar Ligi play-off maçlarının ardından belirlenecek.

Türkiye, kurada 4. torbada yer aldı

Türkiye'nin kura çekimine 4. torbadan katılacağı kura çekiminde torbalar şöyle:
1. Torba: Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Danimarka, Portekiz, Belçika, Macaristan, İsviçre, Polonya
2. Torba: Fransa, Avusturya, Çekya, İngiltere, Galler, İsrail, Bosna Hersek, Sırbistan, İskoçya, Finlandiya
3. Torba: Ukrayna, İzlanda, Norveç, Slovenya, İrlanda Cumhuriyeti, Arnavutluk, Karadağ, Romanya, İsveç, Ermenistan
4. Torba: Gürcistan, Yunanistan, Türkiye, Kazakistan, Lüksemburg, Azerbaycan, Kosova, Bulgaristan, Faroe Adaları, Kuzey Makedonya
5. Torba: Slovakya, Kuzey İrlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Belarus, Litvanya, Cebelitarık, Estonya, Letonya, Moldova, Malta
6. Torba: Andorra, San Marino, Lihtenştayn
İlgini Çekebilir
Ülke puanında rakiplerimiz ne yaptı?
Habere Git

Rusya elemelere katılamayacak

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle Rusya, elemelere katılamayacak. Turnuvayı düzenleyen Almanya ise eleme maçlarına çıkmadan EURO 2024 bileti alacak.

Kuntz: "Turnuvaya katılabilmemiz çok önemli"

Kura öncesi açıklamalarda bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Çok güzel bir duygu. Turnuvaya katılabilmemiz çok önemli. Tabii burada en büyük hedefimiz milli takım ile Almanya'da bu turnuvaya katılmak. Son kura çekiminde Lothar Herbert Matthaus'a aynı dilekleri sunmuştum. İtalya ve Portekiz çekildi. Onun için muhtemel aynı durum olabilir" dedi. 

Mehmet Büyükekşi: "Ben takımımıza güveniyorum"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, "Gönlümüzden geçenden çok bizim için önemli olan 2024 Avrupa Şampiyonası'nda ilk 2 takım arasına girip ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda temsil edebilmek. Bu gücümüz olduğunu düşünüyorum, çünkü genç bir takımımız var. Bu genç takımın avantajını kullanmak istiyoruz. İnşallah bu avantaj da olumlu olarak yansıyacaktır. Ben Türk milletinin başarıya odaklı olduğunu düşünüyorum. O yüzden de bu Avrupa Şampiyonası elemelerini en güzel şekilde hem Türkiye'de hem de yurt dışında tüm Türk vatandaşlarımızı sahalara davet ediyorum. Yapacağımız güzel oyun inşallah bizi Avrupa Şampiyonası'nda olumlu bir hava verecek diye düşünüyorum. Ben takımımıza güveniyorum." şeklinde konuştu.

İşte Euro 2024 eşleşmeleri

A Grubu: İspanya, İskoçya, Norveç, Gürcistan, Güney Kıbrıs
B Grubu: Hollanda, Fransa, İrlanda, Yunanistan, Cebelitarık
C Grubu: İtalya, İngiltere, Ukrayna, Kuzey Makedonya, Malta
D Grubu: Hırvatistan, Galler, Ermenistan, TÜRKİYE, Letonya
E Grubu: Polonya, Çekya, Arnavutluk, Faroe Adaları, Moldova
F Grubu: Belçika, Avusturya, İsveç, Azerbaycan, Estonya
G Grubu: Macaristan, Sırbistan, Karadağ, Bulgaristan, Litvanya
H Grubu: Danimarka, Finlandiya, Slovenya, Kazakistan, Kuzey İrlanda, San Marino
I Grubu: İsviçre, İsrail, Romanya, Kosova, Belarus, Andorra
J Grubu: Portekiz, Bosna Hersek, İzlanda, Lüksemburg, Slovakya, Liechtenstein

Rakiplerimiz

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde, D Grubu'nda Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile eşleşti. Elemeler 23-25 Mart 2023 tarihlerinde oynanacak olan karşılaşmalarla başlayacak. 19-21 Kasım 2023 tarihlerinde gruplardaki son maçlar oynanacak. 21 Mart 2024 tarihinde ise Play-Off Yarı Finali oynanacak. Bu maçların kazananları 26 Mart 2024’te final maçına çıkacak.

Opta verilerine göre; Hırvatistan ile oynadığı 10 maçın birini kazanan A Milli Takım (6B 3M), tek galibiyetini Eylül 2017'de iç sahada aldı (2018 Dünya Kupası Elemeleri). Galler ile oynadığı yedi maçın ikisini kazanan A Milli Takım (1B 4M), galip gelemediği karşılaşmaların hiçbirinde gol atamadı.

Ermenistan ile oynadığı iki maçı da kazanan A Milli Takım, rakibini hem iç sahada hem de deplasmanda 2-0 mağlup etti (2010 Dünya Kupası Elemeleri).

Büyükekşi: "Avantajlı bir kura çektik"

Kura çekimi sonrası açıklamalarda bulnan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Birlik beraberlik içerisinde olursak başaramayacağımız hiçbir şey yok. İnşallah bu başarıyı gerçekleştiririz. En genç milli takıma ve nüfusa sahibiz. Yapmamız gereken birlik ve beraberlik içerisinde olmak. Milli takım hepimizin milli takımı. Başarıları hep beraber kutluyoruz. Çünkü Türkiye bu başarıları 2002'de 2008'de gerçekleştirdi. İnşallah yine gerçekleştirecek. Bundan sonra da inşallah başaracağız. Avantajlı bir kura çektik. Bu işi başarma konusunda bir adım daha önde olacağımızı düşünüyorum.

Hocamızın Alman Ümit Milli Takımı'nda çok önemli başarıları var. Onun tecrübelerinden daha fazla faydalanmak istiyoruz. Altyapı anlayışımızda birkaç değişiklik yapmayı planlıyoruz." dedi.

Altıntop: "Şampiyonanın Almanya'da olması bizim için büyük avantaj"

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ise, "Burada yer alıp ilgi görmemiz çok güzel. Şampiyonanın Almanya'da olması bizim için büyük avantaj. 2006'da maalesef katılamamıştık. Kuradan sonra psikolojik bir üstünlüğümüz var gibi gözüküyor. Umarım burada yer alırız. 

2008'de biz Hırvatistan'ı elemiştik. Hırvatistan o günden sonra da başarılı oldu. Biz ise o günden bu yana istediğimiz hedefleri yakalayamadık. Bazı ülkelerden bazı şeyleri örnek alabiliriz." şeklinde konuştu.

Kuntz: "Kuradan memnunuz"

Stefan Kuntz, "Burada 6 ay içerisinde resmi maçları oynamaya başlayacağız. Siz eski skorları tabii daha iyi bilirsiniz. Genç bir takımımız var. Bunu olumlu kullanıp üzerine koymamız gerekiyor. Son maçlardan ders çıkarıp önümüzdeki maçlara ona göre hazırlanacağız. 

Bizler maçlara iyi hazırlanırsak, önümüzdeki karşılaşmalarda bu genç takımla oyunu sahaya yansıtacağız. Daha zor gruplar da vardı ama ilk etapta memnunuz. Benim ilk hayalim Türkiye Milli Takımı'nda görev yapabilmekti. İkincisi ise Almanya'ya turnuvaya gidebilmekti. Umarım gerçekleşir" ifadelerini kullandı. 

Tercüman değişikliği hakkında

Tercüman değişikliği ile ilgili soruya yanıt veren Stefan Kuntz, "Son maçtan sonra oturduk ve yönetimle konuştuk. Başkanımız, 'Almanca konuşursak, yanlış anlaşılmaları engeller miyiz?' diye sordu. Ben de bundan sonra Almana konuşmaya karar verdim" diye konuştu.

Mehmet Büyükekşi ise "Kendi dilinde, kendini daha anlatacağını inanıyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler