Omuz Omuza Kampanyası Ortak Canlı Yayınla Başladı! 845 Milyon TL Toplandı

01.03.2023 - 20:23 | Son Güncellenme: 02.03.2023 - 01:33

Omuz Omuza kampanyası başkanlar, teknik direktörler ve futbolcular ile ortak canlı yayında başladı. Kampanyanın ilk gününde 845,7 milyon TL toplandı.

Omuz Omuza Kampanyası Ortak Canlı Yayınla Başladı! 845 Milyon TL Toplandı

AJANSSPOR HABER

6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler toplam 11 ilde ciddi yıkım yarattı. Çok sayıda can kaybının yaşandığı feci afetin ardından bölgeye yardım kampanyaları düzenlendi. Futbol dünyası da bu yardım kampanyalarının ön saflarında yer aldı.

"Omuz Omuza" kampanyası düzenlendi

Ülkemizi sarsan büyük deprem felaketleri sonrası; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu ana paydaşlığında bir kampanya düzenlendi. "Omuz Omuza" adıyla düzenlenen yardım kampanyasının ilk gününde 845,7 milyon TL toplandı.

Tüm spor kanalları ortak yayında

Omuz Omuza kampanyası, S Sport, A Spor, beIN Sports, Spor Smart, Sports TV, Tivibu Spor, TRT Spor ve TV8'in ortak canlı yayınıyla bugün saat 20.00'de başladı.

İlgini Çekebilir
Dünya "Omuz Omuza" dedi! Spor kanallarından ortak yayın
Habere Git

Kasapoğlu açıkladı! Süper Lig 2 hafta şifresiz

Omuz Omuza kampanyasını düzenleyen ana paydaşlardan T.C Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, canlı yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, Spor Toto Süper Lig'in önümüzdeki 2 hafta şifresiz olarak yayınlanacağını duyurdu.

Büyükekşi: "Kampanyamızı 80 milyon TL'lik bağışla başlatıyoruz"

Kasapoğlu'nun ardından sözü devralan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Milletimizin başı sağ olsun. Omuz Omuza kampanyamızı, kulüplerimizin ve bizim yaptığımız toplam 80 milyon TL'lik bağışla başlatıyoruz. 1000 konteynerin de siparişini veriyoruz. Tek amaç için buradayız" dedi.

Demirel: "100 kişiyi tanıdıysam yarısına yakınını kaybettim"

Feci depremi Hatay'da yaşayan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ile eski milli futbolcu Gökhan Zan da Omuz Omuza kampanyasında yer aldı. Volkan Demirel, "Hatay'da bulunduğum süreçte 100 kişiyi tanıdıysam yarısına yakınını kaybettim" şeklinde konuştu.

Zan: "Hatay sadece Atatürk'ün değil, 86 milyonun şahsi meselesidir"

Eski milli futbolcu Gökhan Zan ise "Hatay sadece Atatürk'ün değil, 86 milyonun şahsi meselesidir" ifadelerini kullandı.

Koç: "Bu ülkenin kutuplaşmasından rahatsızım"

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Ben şahsen bir vatandaş olarak bu ülkenin kutuplaşmasından rahatsızım. Bu kutuplaşmanın en önemli unsurlarından bir tanesi de futbol. Bu acı ama gerçek. Bu ortamda inşallah, birlik ve beraberlik unsuru kalıcı olur. Bizlere de futbol açısından genç nesillere daha olumlu bir ortam bırakmamız gerekiyor" dedi.

Mbappe: "Bu projenin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum"

Omuz Omuza kampanyasına canlı bağlantıyla katılan Kylian Mbappe, "Bu gerçekten büyük bir trajedi. Herhalde hayal gücümüzün yetmeyeceği kadar büyüktü. Türkiye'nin neler çektiğini tahmin edemiyorum. Bu projenin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"Birçok çocuğun gülüşünü yeniden kazandıracağız"

Mbappe, "Elimde olan tüm imkanları onlar için kullanacağım. Saha dışında yardımsever davranışlarda bulunmak için elimden geleni yapacağım. Birçok çocuğun gülüşünü yeniden kazandırabileceğimiz kanaatindeyim" açıklamasını yaptı.

Özbir: "Ateş bu sefer düştüğü yeri değil, tüm dünyayı yaktı"

Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir, "Ateş bu sefer düştüğü yeri değil, tüm dünyayı yaktı. Depreme İstanbul'da yakalandık. Ailemizden birine bir şey olduğunu sandık ve öyle de olduğunu öğrendik. Tüm Türkiye benim ailem. İnşallah, umut edilen yardımları toplar ve milletimize hayırlı oluruz" diye konuştu.

Maxim: "Bu tür facialar, insanların duygularını saklamasını engeller"

Vodafone Park'ta Beşiktaş taraftarının depremzede çocuklar için sahaya oyuncak attığı anlarda gözyaşlarına hakim olamayan Alexandru Maxim, "Bu tür facialar, insanların duygularını saklamasını engeller. Türk insanın kalbi çok büyük. Türk insanının kenetlendiğini, yardım etmek için sıraya girdiğini görmek çok önemli. Depremin olduğunu duyduğum andan itibaren arkadaşlarıma ulaşmaya çalıştım. Çok zordu" dedi.

Gümüşdağ: "2 milyon TL daha bağış yapmak istiyorum"

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Hepimizin desteği ve yardımlarıyla insanlarımız ayağa kalkacak. Buradaki tüm arkadaşlarımız hep yardım yaptı ve yapmaya ediyor. Başakşehir Futbol Kulübü olarak 2 milyon TL daha bağış yapmak istiyorum" diyerek kampanyaya destekte bulundu.

Sancak: "Ligden çekilmedik... Takdir edenler de oldu, eleştirenler de"

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, ligden çekilmeme kararlarını şu şekilde açıkladı: "Biz ligden çekilmedik. Takdir edenler de oldu, eleştirenler de. İnsanların morale de ihtiyacı var. En azından futbol oynanan bir şehir olsun diyerek devam etme kararı aldık. Evet bizim için de çok zor ama bölge insanı için bunu yapacağız. Futbolcularımız tedirgin olmasınlar diye, bir konteyner mahalle de yapıyoruz"

 

Öte yandan Acun Ilıcalı, kampanyaya 10 milyon TL'lik destekte bulunan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın bağışını önce 15 milyon TL’ye, ardından da 20 milyon TL’ye yuvarladı.

Özbek: "Biz bütün Türkiye'yi temsil ediyoruz"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Memleketimiz çok büyük bir felaketi yaşadı. Bunun yaralarını sarmak içinde buradayız. Özellikle Maraş, Antep ve Hatay'ı ziyaret ettim. Bütününü gördüğünüz zaman durum çok başka. Biz bütün Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bizim üstümüze bir görev düşüyor" diyerek konuşmasına başladı.

"Galatasaray olarak buradan bir çağrı yapıyorum"

Özbek, "Bu yaraların sarılmasında emek veren kim varsa herkese şahsım ve Galatasaray adına teşekkür ediyorum. Galatasaray olarak buradan bir çağrı yapıyorum. Orada yaşananları gördükten sonra biz ne katkı verebileceğimizi konuştuk. Çarptık, böldük ve büyük bir rakam çıktı" dedi.

"30 milyonsak eğer taraftar başına 10 lira bağışlarsak 300 milyon TL yapar"

Sarı-Kırmızılılar'ın başkanı, "Biz Galatasaray olarak hep diyoruz ki 'Bizim 30 milyon taraftarımız var.' her taraftardan 10 lira alsak tamamlayabiliriz. Buradan Galatasaraylılara sesleniyorum. Biz eğer 30 milyonsak eğer taraftar başına 10 lira bağışlarsak 300 milyon TL yapar" ifadelerini kullandı.

Terim: "Bu ülkeye, bu memlekete borcumuz var"

Türk futbolunun efsane teknik direktörlerinden Fatih Terim, "Bu ülkeye, bu memlekete borcumuz var. Sıkıntılı zor zamanlardan geçiyoruz. İhtiyacımız olan şey birliktelik" ifadeleri ile açıklamalarına başladı.

"Gençlerin ve çocukların, sporla nasıl değiştiğini gördüm"

Terim, "Sporun nasıl birleştirici bir gücü olduğunu yaşayan biriyim. Gençlerin ve çocukların, sporla nasıl değiştiğini 50 seneye yakın futbol hayatında çok yakından gördüm. Afet bölgesindeki çocuklarımız için bazı şeyler düşünmek zorundayız" şeklinde konuştu.

"Bu iş için mücadele etmeye her saniye hazırız"

Terim son olarak, "Bu iş için mücadele etmeye her saniye hazırız. Sporun ve futbolun birleştirici gücünü sonuna kadar kullanmalıyız. Sadece bugün değil her gün mücadele etmeliyiz" açıklamasını yaptı.

Jesus: "Türk milletinin burada ayağa kalktığını, birlik olduğunu gördüm"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, "Bu gerçekten asrın felaketi. Türk milletinin burada ayağa kalktığını, birlik olduğunu gördüm. Çok insan hayatını kaybetti ama artık geleceği ve neler yapabileceğimizi düşünmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Al-Khelaifi: "Türkiye'de değiliz ancak kalbimiz sizinle"

Paris Saint Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi, "Türkiye'de değiliz ancak kalbimiz sizinle. Acınızı paylaşıyoruz. Ali Koç'la da durumu görüştüm, sizinle birlikte olmak bizim görevimiz. Çok büyük kayıplar olduğunu biliyoruz ancak Omuz Omuza kampanyasındaki yardımınızı da saygıyla izliyorum" dedi.

 

Al-Khelaifi, PSG tarafından 1 milyon Euro, Digiturk 20 milyon TL ve Avrupa Kulüpler Birliği tarafından 500 bin Euro bağışlandığını duyurdu.

Kardeşler: "5 dakika iyiyim, 10 dakika kötüyüm... Kalbim Hatay'da kaldı"

Hatayspor kalecisi Erce Kardeşler, "Çok ciddi kayıplarımız var. Bir şehre gittiğinizde orayı sahiplenmelisiniz. O gün de bildiğiniz üzere 3 puan almıştık. Atsu ağabeyimiz de gol atmıştı. Böyle bir şeyin başımıza geleceğini düşünmezdik. Lütfen, oradaki insanları unutmayalım. Konuştukça daha kötü hissediyorum. Bazen 5 dakika iyiyim, 10 dakika kötüyüm. Kafam gidip geliyor. Düşündükçe insan daha kötü oluyor. O insanları unutmayalım. Kalbim Hatay'da kaldı. Biz ailelerimizle buluştuk ama bizim kadar şanslı olamayan insanlar var" dedi.

Alex: "Milyonlarca insanın yardıma ihtiyacı var"

Fenerbahçe efsanesi Alex De Souza, "Türkiye ne yazık ki çok büyük bir doğal afet yaşadı ve bugün milyonlarca insanın yardıma ihtiyacı var. Mümkün olan her şekilde yardımcı olabilmek için hep birlikte buradayız. Bu hassasiyete sahip olan herkesten ricam, bir şekilde yardım etmeleri" dedi.

 

Galatasaray efsanesi Hagi ise "Kaybedecek vakit yok!" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler