Taraftar Olayları Nedeniyele Ceza Alan Frankfurt-Trabzonspor Farkı!

09.06.2022 - 16:02 | Son Güncellenme: 09.06.2022 - 16:10

UEFA, Avrupa Ligi'ndeki Frankfurt-West Ham United maçında taraftarların sahaya girmesinden dolayı Alman ekibine 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. TFF ise aynı şekilde olayların yaşandığı Trabzonspor-Antalyaspor karşılaşması için sadece para cezası vermişti.

Taraftar Olayları Nedeniyele Ceza Alan Frankfurt-Trabzonspor Farkı!

AJANSSPOR HABER

UEFA, Avrupa Ligi finaline çıktığı West Ham United maçında taraftarları sahaya inen Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımına seyircisiz oynama ve 80 bin Euro para cezası verdi. Bu ceza Trabzonspor'un şampiyonluk sevinci yaşadığı Antalyaspor karşılaşmasını akla getirdi. Bordo mavililer aynı şekilde sahaya inmiş ve TFF tarafından sadece para cezası almıştı.

UEFA cezaları açıkladı: Marsilya ve Feyenoord'a ceza

UEFA Etik ve Disiplin Kurulu, Avrupa kupalarında yaşanan olaylarla ilgili cezalarını açıkladı. Avrupa Konferans Ligi'nde Feyenoord - Marsilya karşılaşmasında yaşanan olaylardan dolayı Hollanda ekibinin tribünlerine 1 Avrupa maçında kısmi kapatma kararı verildi. Atılan fişekler ise Feyenoord'a 40 bin Euro'ya mal oldu.

Bu karşılaşmanın rövanşında çıkan olaylardan dolayı Marsilya ise 1 maç saha kapatma cezası aldı. Fransa'daki maçtan dolayı Marsilya'ya 40 bin, Feyenoord'a ise 20 bin Euro para cezası verildi.

Frankfurt 1 maç ceza aldı

Avrupa Ligi'ni kazanan Eintracht Frankfurt da finale yükseldiği West Ham United maçından dolayı ceza alan başka bir kulüp oldu. Maçtan sonra sahaya taraftarların girmesi, atılan eşyalar ve havai fişekler yüzünden Alman ekibi 1 Avrupa Kupası karşılaşmasını seyircisiz oynayacak.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Frankfurt ayrıca 2 yıl boyunca denetim altında tutulacak. Bu sürede taraftarların çıkaracağı olay olursa ceza katlanarak artacak.

Trabzonspor sadece para cezası almıştı

Frankfurt'un aldığı ceza akla Trabzonspor'un şampiyonluk yaşadığı Antalyaspor karşılaşmasını bitirdi. Bordo mavililer maç bitmeden sahaya girmiş, Antalyaspor tarafı bazı oyuncularının darp edildiğini iddia etmişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bordo mavili takıma yaşanan olaylardan dolayı saha kapatma cezası verilmeyeceğini söylemiş ve haklı çıkmıştı.

İlgini Çekebilir
MHK'ya selam! Cüneyt Çakır A Ligi'nde Türkiye C Ligi'nde
Habere Git

TFF Disiplin Kurulu, olaylar nedeniyle Trabzonspor'a 600 bin TL para cezası verdi.  Ayrıca bordo mavililer bir sonraki Altay maçını sahanın bozulduğu gerekçesiyle İstanbul'un en çok seyirci alan stadı olan Olimpiyat'ta yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler