UEFA'dan Cüneyt Çakır'a Uluslar A Ligi'nde görev

09.06.2022 - 13:48 | Son Güncellenme: 09.06.2022 - 14:12

UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup'ta 12 Haziran tarihinde İspanya ile Çekya arasında oynanacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Detaylar haberimizde...

UEFA'dan Cüneyt Çakır'a Uluslar A Ligi'nde görev

AJANSSPOR - HABER

Türk futbolunun en başarılı hakemi durumundayken Ferhat Gündoğdu MHK'sı döneminde 12 hakemle birlikte liste dışı bırakılan Cüneyt Çakır, Tahkim Kurulu kararı ile görevine geri dönüp yeni MHK tarafından maçlarda görevlendirilmesine rağmen FIFA'nın Dünya Kupası hakem listesinde yer alamamıştı. Tecrübeli hakeme UEFA'dan güzel haber geldi.

Uluslar A Ligi maçında düdük çalacak

MHK tarafından liste dışı bırakıldığı 1,5 aylık dönemde maçlara çıkamadığı için FIFA tarafından Dünya Kupası'nda maç yönetecek hakemler listesine giremeyen Cüneyt Çakır'a UEFA'dan görev geldi. 45 yaşındaki Çakır, UEFA tarafından Uluslar A Ligi 2. Grup'ta 12 Haziran'da Malaga'da oynanacak maçta İspanya - Çekya maçına atandı. Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını bu maçtaki yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. 4. hakem ise Alper Ulusoy olacak.

Çakır A Ligi'nde, Milli Takım C Ligi'nde

A Milli Futbol Takımı, ilk olarak 2018 yılında oynanmaya başlanan ve B Ligi'nde başladığı Uluslar Ligi'nde grubunda sonuncu olarak C Ligi'ne düşmüştü. Ay Yıldızlılar yoluna C Ligi'nde devam ederken, Cüneyt Çakır Türkiye'yi hakem olarak A Ligi'nde temsil edecek.

İlgini Çekebilir
Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır yok skandal hakem var!
Habere Git

115 gün sonra uluslararası maça çıkacak

Cüneyt Çakır, uluslararası arenada son olarak 17 Şubat Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Leipzig - Real Sociedad maçını yönetmişti. FIFA kokartlı hakemimiz 115 gün aradan sonra uluslararası bir mücadelede görev yapmış olacak.

TFF'nin sitesinde yer almadı

Türk hakemlere UEFA ya da FIFA tarafından verilen uluslar arası görevleri internet sitesinden duyuran TFF, Cüneyt Çakır'ı UEFA tarafından Uluslar A Ligi'nde verdiği görevlendirmeye henüz sitesinde yer vermedi. 

Senin için hazırladığımız haberler