Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır yok Janny Sikazwe var

20.05.2022 - 19:55 | Son Güncellenme: 20.05.2022 - 20:22

Afrika Uluslar Kupası'nda Tunus Mali maçını 85. dakikada bitiren Zambiyalı hakem Janny Sikazwe Cüneyt Çakır'ın olmadığı 2022 Dünya Kupası'nda yer alacak.

Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır yok Janny Sikazwe var

AJANSSPOR HABER

Ocak ayında oynanan Afrika Uluslar Kupası F Grubu Tunus ile Mali karşılaşmasında dünya futbolunun günlerce konuştuğu skandal bir olay meydana gelmişti. 

Maçı 85.dakikada bitirdi

Maçın Zambiyalı hakemi Janny Sikazwe günlerce konuşulacak olayda mücadelede son düdüğü 85. dakikada çaldı. Mücadelenin 58. dakikasında Kone ülkesi Mali’yi 1-0 öne geçiren golü atmıştı. Maçı 85. dakikada bitiren hakem Sikazwe herkesi şoke ederken gelen uyarıların ve ikazların ardından karşılaşma yeniden başladı. 

Bu kez 89.dakikada bitirdi

Hakem Sikazwe'in skandalları bitmek bilmiyordu. Bu kez Zambiyalı hakem maçı 89.dakikada bitirerek yeni bir şok dalgası yarattı. Hakemin erken düdüklerinin etkisiyle çılgına dönen yenik durumda bulunan Tunus yedek kulübesi sahaya girdi ve büyük tepki gösterdi. Bu olayların ardından Afrika Futbol Konfederasyonu, müsabakada kalan dakikaların yeniden oynanması yönünde karar verirken Tunuslu futbolcuların maça çıkmayı reddetti. Son karar olarak maçın 1-0 Mali lehine sonuçlanmasına karar verildi.

İlgini Çekebilir
Organize kötülük operasyonu Dünya Kupası'na mal oldu
Habere Git

 Sikazwe var Cüneyt Çakır listede yok

Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası'nda FIFA hakemleri açıklarken bu skandala sebep olan Zambiyalı hakem Janny Sikazwe yer aldı. Ancak ülkemizden başta Cüneyt Çakır olmak üzere hiç bir Türk hakem Dünya Kupası hakem kadrosuna çağırılmadı. MHK tarafından görevden alınan sonrasında ise göreve geri getirilen Cüneyt Çakır'ın Türkiye'de maç yönetemediği uluslararası liglerde de düdük çalamaması Dünya Kupası'na çağrılmamasında etkili oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler