Tecrübeli Golcü Timur Kosovalı Gündeme Ve Kariyerine Dair Açıklamalar Yaptı

13.05.2023 - 13:38 | Son Güncellenme: 13.05.2023 - 14:04

Türkiye Liglerinin tecrübeli golcü futbolcusu Timur Kosovalı, kariyeri ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Tecrübeli Golcü Timur Kosovalı Gündeme Ve Kariyerine Dair Açıklamalar Yaptı

Nazım Türknas-AJANSSPOR

TFF 2.Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Sarıyer ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran 33 yaşındaki tecrübeli golcü Timur Kosovalı kariyerine ve gündeme dair önemli şeyler söyledi.

"Çok yanlış tercihler yaptım"

Kariyerinin iyi dönemlerinde menajerlerinin yönlendirmelerine uymadığı için pişmalık duyduğunu belirten Kosovalı "Ben kulüpler ile ilgili bazı yanlış tercihler yaptım. En iyi dönemimde, en prime (kariyer zirvesi) zamanımda en iyi oyuncular ile çalışan menajerler ile çalıştım ama onları pek dinlemedim. Şu an durumum iyi çok şükür ama çok iyi seviyelerde olabilirdim. Özeleştiri yapmak lazım, zaten çevremdeki herkes tercihlerimin yanlışlığından dolayı isyan ediyor. Örneğin şimdi bakınca Düzcespor’da kalmam gerektiğini düşünüyorum, bu konuda pişmanlığım mevcut. Hem takım olarak hem yönetim olarak iyi bir uyum yakalamıştık. Ayrıca her zaman takdir ettiğim Ercüment Coşkundere ve ekibi ile de aram çok iyiydi. Ama sezon sonunda düzenli bir şekilde ilk 11 oynamam ve 10-15 gol atabileceğim takımda olmak gerektiğini düşünmüştüm." dedi.

"Tercihim hoca odaklı olacak"

Kariyerinin geri kalanında transfer tercihlerinde maddiyattan ziyade birlikte çalışacağı teknik ekibi göz önünde bulunduracağını belirten Kosovalı "Sarıyer’e büyük umutlarla geldim. Hatta bu ligleri en iyi bilen isim olan sportif direktörümüz Yakup Ateş vasıtasi ile geldim. Maalesef bana gerekli şanslar verilmedi, hocamızla gerektiği frekansla uyuşmadı. Sağ olsunlar yönetim kurulumuz hiç zorluk çıkartmadan karşılıklı olarak yollarımızı ayırdık. Önümüzdeki transfer sezonunda ilk kez serbest oyuncu statüsünde olacağım. Artık tercihimi maddi yada kulüp isminden ziyade hoca odaklı yapacağım. Anlaşabileceğim yapıda, beni anlayan ve vizyone hocalarımızın olduğu kulüpleri tercih etmek istiyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Onur Göçmez: "Resmen 'Bandırmaspor’u istemiyoruz' diyorlar!"
Habere Git

"Golcüler duygusal olur, Burak Yılmaz ve benim gibi"

Forvet oyuncularının üzerlerindeki beklentiler ve görev tanımları nedeniyle daha duygusal olduklarını belirten 33 yaşındaki golcü "Santraforlar hep talep görür, bizim oynadığımız mevki itibariyle takımlarda daha önemli oluyoruz. Ama hoca ile frekans çok önemli, hocaların özellikle golcü oyunculara dokunuşu çok önemli. Her golcü gibi bende duygusalım. Çünkü atamadığın zaman modun düşüyor ve strese giriyorsun, üstüne taraftar baskı eklenince büyük problem başlıyor. İşte o noktada hocanızın sizi desteklemesi gerekiyor. Mesela Antalya’dan beri tanıdığım Türk Futbolunun en büyük golcülerinden Burak Yılmaz’ın da çok duygusal bir yapısı vardır. Ama Şenol Güneş hoca ile ne zaman birlikte olsalar kendisi coşuyor. Hoca ve golcü iletişimin en önemli örneğidir." dedi.

“Beni zorlayan stoper mutlaka üst liglerde oynuyor”

Karşılıklı olarak oynadığı ve kendisini zorlayan savunmacıların kariyerlerini hep bir st seviyeye taşıdığını belirten Kosovalı "Karşı karşıya oynadığım, çok sağlam ve kaliteli oyuncular vardı. Mesela ilk aklıma gelen Adanaspor’dan Merthan Açıl’dır. Resmen demir gibiydi. Şu an Hull City’de yöneticilik yapıyor. Ha keza Samet Akaydın aynı şekilde, Burak Öksüz ve Yalçın Kılınç da çok iyi savunmacılardır ve rakip forvetleri çok rahatsız ederler. Benim iyi dediğim ve karşılıklı oynarken zorlandığım her isim mutlaka üst liglerde oynamıştır yada oynuyordur." dedi.

"Bandırmaspor tarihine geçtim"

Badırmaspor ile geçirdiği başarılı dönemden bahseden Kosovalı "Bandırmaspor’da çok güzel günlerim geçti. 1 sezonda attığım 21 golle, Bandırmaspor tarihine geçmiştim. Mustafa Çapanoğlu hocamız ile çok iyi uyum sağlamıştık. Ancak kariyerimde kötü manada en unutamadığım olayıda yine maalesef Bandırmaspor’da yaşamıştım. Play off yarı finalinde Ankaragücü karşısında 1-0 öndeyken penaltı kaçırmıştım. Rövanş maçında 2-0 yenilince elenmiştik ve ben çok üzülmüştüm." dedi.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor’dan TFF 2. Lig’e gidiyor
Habere Git

"Göztepe sezonu unutulmaz"

Göztepe ile yaşadıkları şampiyonluğunu unutamadığını belirten Kosovalı "En iyi olarak unutamadığım maç ise bir sezon sonra transfer olduğum Göztepe’de yaşadığımız şampiyonluktur. Şampiyonluk maçında muhteşem taraftarın önünde Kırklarelispor’u 3-1 yenerken, yine penaltı kazanmıştık ve bu sefer attığım gol ile şampiyonluğu ilan etmiştik. Sezon sonunda 1. Lig’de oynamayı ve goller atmayı hayal ederken, zamanın teknik direktörü Metin Diyadin Hocamız, beni ve Halil Akbunar’ı takımdan göndermişti. Bazen bunlar futbolda oluyor. Taraftarın sevgilisi oyuncuları bazı hocalar pek sevmiyorlar ve takımdan ayırıyorlar." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler